Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Triger Değişimi Hakkında

Sondurak54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

S.a. arkadaşlar 2012 1.6 dizel mazda3 aracımın 152000km de aldım triger setini değiştirmek istiyorum devirdaim ile birlikte, int. Ve oto parçacılar da yaptığım araştırmada birçok marka çıktı karşıma hepside orijinal olduğunu söylüyor, kafam karışmaya başladı. En son olarak Bosch marka almayı düşünüyorum daha önce triger setini değiştiren ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum

Selam ve saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben olsam ilk olarak Sakarya'da bir yetkili Mazda bayii/servisi varsa oraya danisirdim.  Az önce Mazda TR sitesinde yaptigim aramada bulamadım ama siz daha iyi bilirsiniz.  Her nere olursa olsun niteliksiz bir servise gitmeyin.  Bunlarin bazilari araca yarardan çok kolaylıkla zarar verebiliyor.  Büyük ve nitelikli bir servise gidin.  Ayrica, ben olsam değiştiren servisten bir tür garanti talep ederdim, X km veya Y sene gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam sizin araçta triger kayış değil zincir olması lazım. Yanlış da hatırlıyor olabilirim. Ancak zincir için 200-400 bin km ömür biçiyor ustalar. Değişim için ancak ses/boşluk yapması şart koşuluyor. Yetkili servise danışmakta yarar var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Aurora :

Yanlış hatırlamıyorsam sizin araçta triger kayış değil zincir olması lazım. Yanlış da hatırlıyor olabilirim. Ancak zincir için 200-400 bin km ömür biçiyor ustalar. Değişim için ancak ses/boşluk yapması şart koşuluyor. Yetkili servise danışmakta yarar var. 

Merhaba bende sizin gibi düşünüp biraz araştırma yaptım sonucunda benzinli modellerde trigerin zincir, dizellerde ise kayış olduğu bilgisine ulaştım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Sondurak54 :

Merhaba bende sizin gibi düşünüp biraz araştırma yaptım sonucunda benzinli modellerde trigerin zincir, dizellerde ise kayış olduğu bilgisine ulaştım

araştırmanız doğrudur, benzinli modeller zincir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Sondurak54 :

S.a. arkadaşlar 2012 1.6 dizel mazda3 aracımın 152000km de aldım triger setini değiştirmek istiyorum devirdaim ile birlikte, int. Ve oto parçacılar da yaptığım araştırmada birçok marka çıktı karşıma hepside orijinal olduğunu söylüyor, kafam karışmaya başladı. En son olarak Bosch marka almayı düşünüyorum daha önce triger setini değiştiren ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum

Selam ve saygılarımla

Piyasada o kadar çok "Orijinal" ürün var ki...
Aracınızın motoru PSA-Ford motoru. Örneklediğim markaların önemi yok, pejonun diskini üreten valeonun devirdaimi olsun parçacının elinde senin aracın için orijinal diye söylüyor. Başka bir araca orijinal ekipman üreten bir firmanın malını da orijinal diye satıyorlar. Motor psa olsa da motor gücü farklılıkları sebebiyle parçalarda farklılıklar olabilir. Bu nedenle piaysadan alacaksanız pejo grubundan değil ford grubundan bakmanızı tavsiye ederim. 
Ford grubunda da yerli üreticiye fason yaptırılan otosan etiketli ürünler de var, bunlar da orijinal diye satılıyor piyasada buna da dikkat etmek lazım.  Normal Ford Avrupa etiketli ürünleri orijinal olarak değerlendirebilirsiniz. Bende de aynı araç  var, serviste değişim yaptırdım. Kullanılan parçaların çoğunda Ford Avrupa etiketi vardı. 

Yerinizde olsam bu parçalarda bosch u aracıma tercih etmezdim. Yetkili servis, piyasadan orijinal ford veya konusunda uzmanlaşmış kalitesini kanıtlamış firmaların parçalarını seçerdim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...