Jump to content

mazda lantis 1.8 gaz yememe

lantisci06
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam aleyküm arkadaslar aranıza yeni katıldım konuyu dogru yeremi actım emin değilim kusura bakmayın,sıkıntıma geliyim 1998 model lantris yeni aldım araç ilk kalkısta zorlanıyor gaz yemiyor gibi ama kalkınca sıkıntı yok 2 3 bin devir arası yapıyor birde motorun sesii daha bi tok geliyor araç vitesdeyken aracta acık hava filtresi var spor sizce sorun nedir akısmetremi ateslememi yoksa baskıbalata filanmı son olarak ankarada önerebileceğiniz işini düzgün yapan bir usta varmı gösterelim şimdiden teşekürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle aramıza hoşgeldin, tahmin ettiğim kadarıyla aracın lpg lidir ve lpg havayı sevmez açık hava filtresi ise fazla hava emer tok ses gelmesinin sebebi bu,  böyle olunca sorunlar başlar tahminimce benzinde bu sorun olmuyordur. Öncelikle senin aracın 1.8 doch bir motor katalitik konvektör var ise ngk bkr5e11(tırnak aralığı 1,1 mm) ,  katalitik konvektör yok ise ngk bkr5e(tırnak aralığı 0.9mm) kodda buji kullanamalısın buji tekleme ve tutukluk yapma arızalarında hemen hemen birinci şüpeli olabiliyor üzerindeki buji hangisi bir bak.

Akışmetre sorunlu olma durumunu ise akışmetrenin fişini çekip anlayabilirisin.

Daha önce bir arkadasın lantis arabasındada açık hava filtresi vardı ve orjinal filtre kabını ve filtresini takana kadar bir türlü randıman alamadı özellikle lpd iken zaten açık hava filtresi akışmetrenin dengesinide bozuyor. Forumda ara bak mutlaka eski bahsettiğim mevzuya raslarsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
27.01.2020 at 15:30, Sabri krnz :

Bu sorunlar bendede var ne yapmamız lazım arkadaşlar yardımcı olun lutfen

Kardeşim forumda gezinmeli ve senin sorununla alakalı mesajı bulmalısın daha önce bu konu bayagı bir tartısılmış ve çözümü bulunmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...