Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Çekiş Sorunu

alper60
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar.2005 model mazda 3 otomatik vites araç sahibiyim 1 yıldır kullanıyorum aracı. eski arabam 1.8 vvti motor avensisdi.bu araca geçince ilk dikkatimi çeken rampa çıkarken araç çekme gibi bir gayrete girmiyor hiç.Örnek verecek olursam kırıkkaleden ankaraya giderken elmadağ var bilen yokuşun dikliğini hayal edebilir 120 km/hız ile girdiğim yokuşta 75 km/hıza kadar düşüyorum.1 ay önce kompresyon testi yaptırdım 4 silindirde 10.50 bar çıktı hepsi eşitti sorun yok denildi.bujiler yeni araç lpg li ama benzindede aynı çekiş sorunu var..sizce normalmi ? sorun varsa nerelere bakmak gerekir?teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boğaz kelebeği temizletmekle başlayabilirsiniz. Hep sakin kullanılmışsa bayağı bir kurum yapmış olabilir. Bir de sağ arka tarafta egr valfi -galiba- o parçayı temizletebilirsiniz.Mümkünse serviste yaptırın tabi.

Kullanım alışkanlığınız nasıl bilmiyorum ama eğer uygun viteste rampaya girmezseniz, atmosferik motorun çekişinin düşmesi normal. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta titreme rolanti bozukluluğu olmadığı için hiç temizlettirmemiştim. Çekişe etkisi varsa bu tavsiyenize uyacağım teşekkür ederim. sakin kullanırım genelde ama garip geliyor 4bin devirin altındaysa araç rampaya vurunca direk bayılma eğilimine giriyor. 4buçuk ileri otomatik şanzuman sorunsuz ama bence dezavantajı rampa. düzde sıkıntı yok uzayıp gidiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ara bende de ayni aracin manuel viteslisi vardi. Cekis cok kotuydu. Arkadaki egr valfi ile bogaz kelebegini temizletince cok belirgin bir fark olmustu. 

Duzde cekis iyiyse biraz devirli kullanin. Rampanin basinda vites dusurmeniz iyi olur. 

Zaten atmosferik motorlu arabalarda uzun rampaya 120 hiz+ 3-4. vitesle girmek mantikli. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...