Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Konsoldan Gelen Trim Sesi

Mazdarati
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. 2. veya 3. viteste giderken ayağımı gazdan çektiğimde orta klima peteklerinin sağ tarafındaki konsol kısmından trim sesi geliyor ve bu ses sinirlerimi çok bozuyor. En sonunda konsolu yumruklayacağım. 😅 Nereden geliyordur acaba bu ses? Duyduğum kadarıyla sanki yerinden gevşemiş vidanın titreşim sesi gibi geliyor. Bunu çözebilmek için konsolun yerinden sökülmesi mi gerekiyor acaba? 😕 Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tavsiyem; müziğin sesini az daha yükseltmeniz yönünde. konsol sökmek falan riskli işler gerçekten. en iyisi @Mutlu Tekir'in konularına bir göz gezdirmeniz. bez bantlarla epey bir aşama kat etmşti kendisi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orta menfezlere bastırınca kesiliyorsa bez bantla çözülür.

Menfez havalandırma mekanizması plastiklerin birleşiminden oluşuyor ve hareketli, oralar da çok ses yapıyor oraya da sıvı gres sıkarak çözmüştüm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mutlu Tekir :

Orta menfezlere bastırınca kesiliyorsa bez bantla çözülür.

Menfez havalandırma mekanizması plastiklerin birleşiminden oluşuyor ve hareketli, oralar da çok ses yapıyor oraya da sıvı gres sıkarak çözmüştüm.

Valla tam olarak da nereden geldiğini bir türlü çözemedim; ama dikkatlice dinleyip nereden geldiğini çözdükten sonra dediğiniz işlemlere bakacağım. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 lerde 2 tane trım sesı var

1 sürücü emnıyet kemerı tokasının ıcınden  tam 2000 devır cıvarında tel sesı yapar. Tokayı acıp cındekı yayı cıkarsıyonuz ses mes kalmıyor Ama toka yukarı asagı mekanızması iptal oluyor

2 de Bu trıp tusu var basınca yol blgısayırının ısıgını acıyor kısıyor O tus ses yapıyor. Nalburdan en kucuk sıyah contayı alın sokun oraya görunmuyo zaten Ses mes sıfır Bi de sunroof fıtıllerıne 3 ayda bır bakım yapın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, ozgur35 :

Mazda 3 lerde 2 tane trım sesı var

1 sürücü emnıyet kemerı tokasının ıcınden  tam 2000 devır cıvarında tel sesı yapar. Tokayı acıp cındekı yayı cıkarsıyonuz ses mes kalmıyor Ama toka yukarı asagı mekanızması iptal oluyor

2 de Bu trıp tusu var basınca yol blgısayırının ısıgını acıyor kısıyor O tus ses yapıyor. Nalburdan en kucuk sıyah contayı alın sokun oraya görunmuyo zaten Ses mes sıfır Bi de sunroof fıtıllerıne 3 ayda bır bakım yapın

Üstad teşekkür ederim detaylı açıklamışsın; ama benim ses konsoldan geliyor. Bu söylediklerinde çıt yok. 😕

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silecek izgarasindan geliodur belki Silecekleri sökun plastigi cikarin tirnaklarina bez bant yapin takin geri ama emin olmak lazim ses ordan mi geliyor acaba Motor kismina bakin lpg varsa borularini sabitlyin klipsle 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...