Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Direksiyondan Gelen Ses

AliG32
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar,

-Mazda 3 2006 model aracımın direksiyonunda biraz kullandıktan sonra aşşağıda eklediğim videodaki sürtünme sesine benzer bir ses yapmaktadır.Daha önce bu gibi sıkıntıyla karşılaşan var mı ?

-Birde sis farı camı kırık ve tampona sabitlenmemiş büyğk ihtimalle sonradan takılmış.Sis farı fiyatlarında bilgisi olan yada satan var mı ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Renegade :

Ben sesi anlamadım, silecek sürtmesi gibi duydum. Kayışlardan geliyor olabilir.

Kaukçuk sesi gibi bir ses döndükçe geliyor.Silecekller çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön amartisör takozu ve bilyalarından geliyor olabilir, sesi bende duyamadım ama sağa sola çevirmelerde hafiften ses varsa olabilir, tümseklerden geçerkende hafiften vurma sesi geliyor mu? Lastik havaları ne durumda önce onu bir kontrol edin farklı zeminlerde de direksiyon çevirin her seferinde yapıyorsa ön aksamı kontrol ettirin. Sis farı camı konusuna gelirsek benim 2 camda kırıktı serviste tamirini yaptırdım değiştirmedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, doganayomer :

Ön amartisör takozu ve bilyalarından geliyor olabilir, sesi bende duyamadım ama sağa sola çevirmelerde hafiften ses varsa olabilir, tümseklerden geçerkende hafiften vurma sesi geliyor mu? Lastik havaları ne durumda önce onu bir kontrol edin farklı zeminlerde de direksiyon çevirin her seferinde yapıyorsa ön aksamı kontrol ettirin. Sis farı camı konusuna gelirsek benim 2 camda kırıktı serviste tamirini yaptırdım değiştirmedim.

Ne kadara yaptılar acaba serviste tamirini ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 yıl önce iki sis farı cam tamirini ve içinin boyanmasını 80 tl ye yapmışlardı güncel fiyatını bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kontak kapalıyken aynı ses geliyor mu?

ses nereden geliyor? Birisi içeriden çevirirken bir kişi de kaput altını dinlemeli. 

bk kasada elektrik desteği yok. Sadece hidrolik direksiyon vardı sanırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Kaputtan dinlenmedi aks körüğü ve sol salıncak değişti sorun çözülmedi.Takozların içindeki bilyelersen kaynaklı diyorlar ama götüremesim bir türlü maşum olaylardan dolayı çözülünce sizi bilgilendiricem.Kontak kapalıyken gelmiyor ilk çalıştırmadada gelmiyor biraz kullandıktan sonra ses gelmeye başlıyor.Ayrıca aks körüğü ve salıncak değiştikten sonra tamamen geçmesede bir nebze ses azaldı ama tamamen geçmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, AliG32 :

Kaputtan dinlenmedi aks körüğü ve sol salıncak değişti sorun çözülmedi.Takozların içindeki bilyelersen kaynaklı diyorlar ama götüremesim bir türlü maşum olaylardan dolayı çözülünce sizi bilgilendiricem.Kontak kapalıyken gelmiyor ilk çalıştırmadada gelmiyor biraz kullandıktan sonra ses gelmeye başlıyor.Ayrıca aks körüğü ve salıncak değiştikten sonra tamamen geçmesede bir nebze ses azaldı ama tamamen geçmedi.

Direksiyon kutusunda ince uzun çubuk var kutuya bağlanma noktasında kauçuk conta bu değişecek,zamanla deforme olur ve kurur sesi bu çıkarıyor,2005 mazda 3 aracımda aynı ses ve sorun vardı,Ankara şaşmazda İsmail Çimel usta (cihan oto) sağolsun sorunu buldu,direksiyon kutusunu söktü (200 TL) ve kauçuk conta değişimi için de direksiyon tamircisine gönderdi (150 TL) ,sorununuz kesinlekle aynı sorun başka biryeriyle kurcalatmayın aracınızı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, 67Bulent1976 :

Direksiyon kutusunda ince uzun çubuk var kutuya bağlanma noktasında kauçuk conta bu değişecek,zamanla deforme olur ve kurur sesi bu çıkarıyor,2005 mazda 3 aracımda aynı ses ve sorun vardı,Ankara şaşmazda İsmail Çimel usta (cihan oto) sağolsun sorunu buldu,direksiyon kutusunu söktü (200 TL) ve kauçuk conta değişimi için de direksiyon tamircisine gönderdi (150 TL) ,sorununuz kesinlekle aynı sorun başka biryeriyle kurcalatmayın aracınızı

47 dakika önce, 67Bulent1976 :

Yukarda dediğim işlemden sonra muhakkak rot ayarı yaptırın aracınıza

Teşekkürler istanbulda yüksel oto yu öneriyorlar umarım 300-400 e çıkabilirim işin içinden.Direksiyon kutusunun açılımı sağlıklımı ondanda korkmuyor değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, AliG32 :

Teşekkürler istanbulda yüksel oto yu öneriyorlar umarım 300-400 e çıkabilirim işin içinden.Direksiyon kutusunun açılımı sağlıklımı ondanda korkmuyor değilim.

Direksiyon kutusunu açmıyorlar,sadece dıreksiyon çubuğunu kutuya bağlayan olduğu yerde para buyuklugunde lastik conta değişiyor,endişe edilecek durum yok

Tabi ki bu işlem için direksiyon kutusu yerinden sökülmesi lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...