Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Direksiyon Pompası Arızası

PeLiKaN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili arkadaşlar , abilerin ve kardeşlerim.

2,5 yıl kadar önce ani direksiyon kilitlenmesi sonucu aracı çekici vasıtasıyla Ferhatpaşa'da da şubesi bulunan Bostancı Koç Direksiyon' a götürdük..Pompanın su almış olması sebebiyle arızalandığını ev değişmesi gerektiğini söyleyerek çıkma pompa taktılar. O zamanın parasıyla 1000 tl bir tutara mal oldu. 13-14 ay kadar sonra tekrar kilitlendi direksiyon ama bir kaç gün sonra kendiliğinde yumuşadı...

Bu yılın Şubat ayında tekrar kilitlendi yine Koç Torna Direksiyon'a çektirdim aracı , yine pompanın arızalandığını söyleyip tamir ettiler 900 tl fiyat verildi pazarlıkla kavga dövüş 750 tl ye indirdir.

Bugün 11 Mayıs ve aracın direksiyonu tekrar kilitlendi..Tekrar aracı acı zulüm dörtlüleri yakarak vs Koç Direksiyon'a götürdüm , usta yine direksiyon pompasının ıslandığını ve o yüzden çalışmadığını söyledi...Şimdi ne kadar fiyat çıkaracaklar diye kuzu kuzu bekliyorum..

4 yıldır kullandığım araç düzenli olarak direksiyon arızası çıkarıyor ve hakikaten çok sıkıldım...Direksiyon Pompa tamiratı yapan tek yer ise Koç Torna...Yani adamlar ne fiyat verirlerse versinler hiç bir şey diyemiyosun ... Çünkü aracı başka bir yere götürdüğünde  de pompayı söküp yine aynı yere gönderiliyor. Gönderen yere bir de ekstra işçilik ödüyosun.

Sizde de benzer sorunlar oldu mu , oluyor mu ? İşin en acı tarafı da , korkuyorum keskin bir virajda bir sollama esnasında kilitlenecek yoktan yere ölüp gideceğim.

Usta'nın gönderdiği fotoğrafları ekliyorum.

POMPA 2.jpeg

POMPA 3.jpeg

POMPA.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu parçada izolasyon hatası var gibi bu kadar çok sık su girmemeli, acaba ustalar bilerek mi izolasyonunu sağlamıyor, art niyet ararım, ve çok haklısınız sürekli aynı arıza yüzünden araba sürmek insanı tedirgin eder acaba çıkma parça baktınız mı? yada servisten orjinal parça fiyatı aldınız mı? tamire verdiğiniz tutarlar ile  yeni bir parça alınabilir mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömer Hocam , çıkmaları var ve 1500- 2000 tl civarı isteniyor genelde , işçilikle ortalama 2200 tl gibi diyelim kabaca..Merser ve Akyıldız ile görüştüm KDV li fiyatı 11.000 TL ( şaka değil ) izolasyon konusunda yarın aracı almak için gittiğimde görüşeceğim. Bilmiyorum bir şey çıkar mı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis fiyatı fenaymış😵 belki sıvı conta ile çözülebilir sadece fikir yürütüyorum daha tecrübeli arkadaşların fikirlerini de almak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, doganayomer :

Servis fiyatı fenaymış😵 belki sıvı conta ile çözülebilir sadece fikir yürütüyorum daha tecrübeli arkadaşların fikirlerini de almak lazım.

Sıvı conta ile çözülebilecek izolasyon sorununu bunu takan ustanın düşünmemiş olması hakikaten art niyet aratıyor insana..Az önce konuştuk 800 tl maliyet çıkarmışlar..Yani 750 + 800 tl : 1550 TL... Yapılan ne , sadece soket ve kart temizliği..1500 tl ye çıkma tertemiz pompa alsam daha karlıydım..Yarın kavga var büyük ihtimalle..Hayırlısı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kavgaya hiç gerek yok, sakin olun, aracınızı teslim alın başka bir ustadan fikir alın buna conta lazım mı diye, derse ki contasız olmaz o zaman söktürüp güzelce contalatın ve aracın keyfini çıkarın bazen insanın basireti bağlanıyor. kaza ile bela ile çıkmasındansa para böyle çıksın demek gerekiyor, günümüz şartlarında kolay kazanılmıyor farkındayım ama bazen elden bişe gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç pompa değiştirmeyip, aynı pompa arıza çıkarıyorsa, 2. den sonra hata yapmışsınız. O pompa size huzur vermez, tamir edilse bile yine sizi tedirgin edecektir. Benim tavsiyem, çıkmacılardan temiz garantili bir pompa ile değiştirmeniz,  Sadece su alması değil, muhtemelen başka bir sebepten dolayıda arıza çıkarıyor olabilir. Geçmiş olsun. Seyrek, nadir sorun çıkartan bir parça o da size denk gelmiş, şans işte. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Renegade :

Hiç pompa değiştirmeyip, aynı pompa arıza çıkarıyorsa, 2. den sonra hata yapmışsınız. O pompa size huzur vermez, tamir edilse bile yine sizi tedirgin edecektir. Benim tavsiyem, çıkmacılardan temiz garantili bir pompa ile değiştirmeniz,  Sadece su alması değil, muhtemelen başka bir sebepten dolayıda arıza çıkarıyor olabilir. Geçmiş olsun. Seyrek, nadir sorun çıkartan bir parça o da size denk gelmiş, şans işte. 

2,5 yıl önce çıkma temiz bir pompa takılmıştı ve yine aynı firma tarafından değiştirildi..Zannımca sorun hizmet aldığım yerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman pompayı toplama işini acemi çıraklara bırakıyorlar muhtemelen, özensizlik, saygısızlık ve haksızlık. Aynı atölyede tamir edilip aynı sorunları çıkartıyorsa, burada iş yeri bu sorumluluğu almalı, tekrar para almayı bırak, bu sorunun neden kaynaklandığını düşünüp müşteriyi mağdur ettikleri için sizden özür dilemeliler. Böyle saçmalıkmı olur, yaptık diye gönder, aynı arıza ortaya çıkınca para pazarlığı yap. Ahilik kültürü kalmamış bazı esnaflarımızda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Renegade :

o zaman pompayı toplama işini acemi çıraklara bırakıyorlar muhtemelen, özensizlik, saygısızlık ve haksızlık. Aynı atölyede tamir edilip aynı sorunları çıkartıyorsa, burada iş yeri bu sorumluluğu almalı, tekrar para almayı bırak, bu sorunun neden kaynaklandığını düşünüp müşteriyi mağdur ettikleri için sizden özür dilemeliler. Böyle saçmalıkmı olur, yaptık diye gönder, aynı arıza ortaya çıkınca para pazarlığı yap. Ahilk kültürü kalmamış bazı esnaflarımızda.

Ne yazık ki öyle..Pompayı değiştiren , sonrasında revize edip tekrar para alan hatta 2 ay sonra buna su girmiş diyen de aynı servis. Yarın aracı almam için bekliyorlar..Esnaflık hakikaten bu değil..Koç Torna ile alakalı onlarca benzer şikayet var ne yazık ki..Ve bu da son gidişimdir.Diğer medyaları yükle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Para mara vermeyin her yapilan isciligin 6 ay garantisi vardir. Öle sacmalik mi olur her ay git 1000 tl ver Oldu 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kısma su girip, oksitlenme yapması için araçta sağ ön davlumbazin olmaması, davlumbaz varsa da, o bölgede 15-20 cm delik olması gerek, sağ ön tekerlek dönerken o kısma su sıçraması için.

Ya da, ABS pompasında olduğu gibi, direksiyon pompası da 'nemli ortamada uzun süre kullanım sonucu' su koyuveriyor. 

Pompa 2 kez revizyona uğramış. 

Yeni pompa OEM kodu BFD132600B

Tamir yapan servis, her seferinde kartı ve soketleri temizleyip & izolasyon yapmadan kapatıyorsa, bal gibi art niyet aranabilir.

Eliniz biraz yatkınsa & yağlı ortamları seviyorsanız, ön tamponu & sağ ön farı sokerek siz de pompaya kolayca ulaşabilir, yerinden söküp, herhangi bir elektronikcide bakım yaptırıp, geri toplayabilirsiniz.

Tek masrafınız, 1 lt direksiyon hidroliği ve elektronikcinin alacağı bakım/temizlik ücreti olur.

Geçmiş olsun.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginç. İlk kez böyle bir arıza duyuyorum.

Allah korusun çok tehlikeli bir durum. Bu şekilde araba kullanamam ben şahsen.

Pompayı söküp izmire düzgün bir direksiyoncuya gönderin, daha mantıklı. Olmadı temizlenip kapatılınca çalışıyorsa kendiniz söküp sıvı contayla tekrar kapatın. Focus pompasıyla aynı malzeme  ise onu da alabilirsiniz.Daha ucuzdur.

Ayrıca su alma konusunu dahalletmelisiniz.. Oraya su nasıl geliyormuş acaba? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, quiteguide :

Ya da, ABS pompasında olduğu gibi, direksiyon pompası da 'nemli ortamada uzun süre kullanım sonucu' su koyuveriyor. 

Biri beni mi andı :) 

bu direksiyon pompası ne ki böyle kartı falan var. Alt tarafı sisteme yağ veriyor. 

ne yaptınız bu arada aracı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, tansu87 :

Biri beni mi andı

Yok, ABS pompasıyla ilgili servis bülteni aklıma geldi ( :

Direksiyon pompasının o kısmına normal şartlarda su giremeyeceği & bu araç da son 4 yıldır İstanbul aracı olduğu için, düz mantık yaptım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...