Jump to content

Mazda 323 Klima Bağlantısı ve Su Depo Tahliyesi

awarahoon82
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle selamlar arkadaşlar. Birinci sorum klimaya bakım yapıyordum ve  borusunda eğiklik fark ettim. Düzeltmeden gaz doldurtmak içime sinmedi. Bizim işyerinde bakımcılar orayı keseriz hortum ekleriz dediler. Bana pek mantıklı gelmedi ama bir tarafı havşa açılıp içine sokulsa yada kesilip düzeltilip rekor bağlansa yada olabiliyorsa kaynak olsa. Sizce hangisi mantıklı ?

İkinci sorum  su yedek depodan boşta olan hortumdan belli bir süre sonra su atması normal mi ?

İyi Çalışmalar.

IMG_20200627_075345.jpg

IMG_20200627_071840.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima borusu cidden daralmış ve deforme olmuş. Bu haliyle kullanmak verimi düşürebilir hatta çalışmasına da mani olabilir. Orayı yenilemek daha mantıklı ama bir ucunda bir madde sokup düzeltmeye kalkarsanız boru yırtılabilir o daha tehlikeli gibi görünüyor.

Su deposundaki de fazla suyu atmak için kullanılan tahliye borusu olaibilir mi ?

Not: Tüm kelimelerin baş harfini büyük yapmak için özel bir program mı kullanıyorsunuz ? O şekilde okuması çok zor. Standart şekilde yazarsanız daha düzenli görünecek ve kolay okunacaktır. Bu seferlik düzelttim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Burak :

Klima borusu cidden daralmış ve deforme olmuş. Bu haliyle kullanmak verimi düşürebilir hatta çalışmasına da mani olabilir. Orayı yenilemek daha mantıklı ama bir ucunda bir madde sokup düzeltmeye kalkarsanız boru yırtılabilir o daha tehlikeli gibi görünüyor.

Su deposundaki de fazla suyu atmak için kullanılan tahliye borusu olaibilir mi ?

Not: Tüm kelimelerin baş harfini büyük yapmak için özel bir program mı kullanıyorsunuz ? O şekilde okuması çok zor. Standart şekilde yazarsanız daha düzenli görünecek ve kolay okunacaktır. Bu seferlik düzelttim.

Yazı alışkanlık sanırım hep büyük harf yazıyordum.

Klima borusuna hortum eklemek ne kadar sağlıklı şüphe içinde kaldım gaz hortumu eritmiyor sanırım ki böyle söylediler boştakide tahliye olabilir ama onu sanırım uzatmam lazım yoksa aracı küflendirebilir. Bunlar tabii tahmini açıklamalar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, awarahoon82 :

Yazı alışkanlık sanırım hep büyük harf yazıyordum.

Klima borusuna hortum eklemek ne kadar sağlıklı şüphe içinde kaldım  boştakide tahliye olabilir ama onu sanırım uzatmam lazım yoksa aracı küflendirebilir. Bunlar tabii tahmini açıklamalar.

Değiştirilebilecek bir hortumsa değiştirmek en doğrusu olur.

Diğeri için de borudan ne kadar su geldiğine bağlı. Motor kaputu altındaki sıcaklıkta oradan akacak bir kaç damla su kısa sürede buharlaşır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Burak :

Değiştirilebilecek bir hortumsa değiştirmek en doğrusu olur.

Diğeri için de borudan ne kadar su geldiğine bağlı. Motor kaputu altındaki sıcaklıkta oradan akacak bir kaç damla su kısa sürede buharlaşır.

1 saatlik yol sonucu gözlemlediğimde 3 saniyede 1 damla aşağı yukarı.bence kaportaya zarar verir.fakat motor soğukken yada yarım saatlik Bir yolculukta akma olmadı.Sanırım belli bir zamanda sonra radyatörde hava basıncı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...