Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Head Up Display Sorunu

sever11er
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle merhabalar.Bu platformda emeği geçen herkese teşekkürler.Öncelikle kendimi tanıtayım.Ankara'dayım,49 yaşındayım,mühendisim ve 2018 Mazda3-HB-Power araç kullanıcısıyım.Tesadüf eseri rastladığım bu foruma ara ara girip bakıyorum ve çok yararlı bilgilere ulaşıyorum.Emeği geçenlere tekrar teşekkürler.

Ben aracımı 4-5 ay kadar önce 2.el olarak aldım.O zaman düzgün çalışan head-up display şimdi düzgün değil.(ya da ayarlı değil)

İlk zamanda koltuğu ayarladığımda ekran bilgilerini displayde tam ortalı olarak görebilirken şimdi aynı koltuk pozisyonunda çok zorlukla görüyorum.Menüden ayarlayabildiğim ekran yüksekliği daha önce normal pozisyonu olan orta (0) konumunda düzgün görünürken şimdi ancak menüden en yüksek pozisyona ayarladığımda dahi bilgileri ancak ekranın ucunda zorlukla görüyorum.Sanıyorum ya bir fiziki pozisyon ayarı sorunu ya da başka bir sorun var.Bununla ilgili iki sorum olacaktı.

-Bu sorunu daha önce yaşayan/gideren arkadaşımız var mı?

-Araç henüz garantide olduğu için serviste garantiden bu işlemi yaptırabilir miyiz?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Erdal Sever

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet koltuk yükseklik ayarım aynı.Fotoğraflarda tam çıkmamış olabilir diye açıklayayım.

1.fotoğraf : Head up display yükseklik ayarı maksimumda (gösterge ancak görünüyor)

2.fotoğraf: Yükseklik ayarı orta konumda (normalde olması gereken),fakat o durumda göstergede hiçbir bilgi görünmüyor.

IMG_2076.jpg

IMG_2077.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yükseklik ayarı ve koltuk yükseklik ayarı ile ideal pozisyon bulunamıyorsa aklıma başkasının hud açıkken fiziksel müdahale etmesi geliyor sadece. Aracı yıkamacıya falan verdiniz mi mesala yakın zamanda? Hud açıkken birisinin eli çarpıp belki bi ayarı varsa bozmuş olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de oyumu HUD'un fiziksel pozisyon sıkıntısından yana kullanıyorum. Araç garanti içerisinde ise hiç kurcalamadan servise göstermenizi öneririm. Narin bir mekanizması var HUD'un.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıkamaya veriyorum aracı ara ara,genelde de başında beklemiyorum.Ama HUD açılması için normalde aracın çalışıyor olması gerekiyor diye biliyorum.Yıkamacı arkadaşlar genelde sadece kontak açıp müzik dinliyorlar yıkama yaparken :)

Ama belli de olmaz tabii ki.

En iyisi garanti devam ederken bir baktırmak.

Değerleri geri dönüşler için teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...