Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Motor Yenilemeden Sonra Lpg Sorunu

Prejtr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Günaydın, 2007 mazda 3 aracıma ankara rem oto da yeni motor yaptırdım. Motor yaptırmadan önce lpg ile bir sorunum yoktu 1.5 yıldan beri lpg de kullanıyordum.

motoru yaptırdıktan sonra bin km benzinde kullanmam söylendi kullandım da ve bin km sonunda yağ vs değiş lpg aktif ettirmem söylendi. 

lpgyi taktırdığım yere aktif ettirdim. İlk yapılan ayarda 2 gün kullandım bir arıza ışığı felan yanmadı ama çekiş düşük ve tekleme yapıyordu tekrar gittim yeniden ayar yaptılar ertesi gün motor ışığı yandı. 

Rem otoya ve lpg montajı yapan yere gittim ikiside bizlik değil diyor. Ama şuan aracımda motor arıza ışığı yanıyor ve çekiş düşür bir de tekleme yapıyor.

Lpg ci oksijen sensörü hatası veriyor ve bizlik bi durum değil dedi. Rem otoya söyledim oksijen sensörü saglam lpg ci ayarlamalı bunu dedi yada böyle bineceksin dedi. Nası çözeceğim bu sorunu bilemedim. Motor yaptırmadan önce lpg uyumu gayet iyiydi. Aracın bir yerini yaptırıyorum başka bi yerden arıza veriyor sanayiden çıkamaz oldum 🤦‍♂️

Kendi Multimedya ekranında aldığım hata;
ho2s heater control circuit low bank 1 sensor 1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Hocam bende aracıma motor yaptırıcam ama yılan hikayesine dönmüş durumda benim mevzu önce eksantrik milleri değişecek diyip sonrasında silindir üst kapagıda değişecek dedi usta henüz değiştirmedim parcaları aracım suan gidiyor cekişide iyi ama vuruntu oluyor motorda , benzinde sorunsuz ama lpgde teklemekten gidemiyor arac cok tekliyor aynı sorun bende de var ne yaptınız sorunu siz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acaba bobinlerden kaynaklanabilir mi abi ? Benzindeki tekleme buji değişimi sonrasında geçti ama lpg devam ediyor , tüpcüye gittigimde sorun olmadıgını söyledi ama tekliyor ::))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir. 
Benzinde sorun yok yazdiginiz icin bobinleri soylemedim. 

Bir yetkili servise gidip test yaptirabilirsiniz. Sorun bobinden cikarsa kac lira olursa olsun orjinal alin, yillarca rahat edin. 

Olmadi Maher marka ucuz bobin alip onunla da idare edebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eksantrik mili mi değişecek? Neden? 

sorunun en başlarında motor benzinde bunu hissettirmeyebiliyor. Ama lpg’ye geçince hemen ortaya çıkıyor. Benzin sorunu saklayabiliyor yani. Motoru açtırmadan önce lpg ayarının ve parçalarının düzgün olduğuna emin olun. Ondan sonra supap deneme testlerine başlayın bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, hkorkmazz :

eksantrik milleri değişecek

bu teşhisi koyabilecek usta da  nebiliym.  master falan sanırım

hani bana bi araba gelse.. teklemeden dolayı teşhis koy deseler.   sağ arka lastik değişecek bile diyebilirim ama  yinede eksantrik aklıma gelmez..     

way omg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, hkorkmazz :

Hocam bende aracıma motor yaptırıcam ama yılan hikayesine dönmüş durumda benim mevzu önce eksantrik milleri değişecek diyip sonrasında silindir üst kapagıda değişecek dedi usta henüz değiştirmedim parcaları aracım suan gidiyor cekişide iyi ama vuruntu oluyor motorda , benzinde sorunsuz ama lpgde teklemekten gidemiyor arac cok tekliyor aynı sorun bende de var ne yaptınız sorunu siz ?

Sorununuz nerede bilemem ama siz o ustadan yangından kaçar gibi kaçın, arkanıza bakmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arızayı silin obd cihazınız yoksa akü abşlığını sökün bir kac dk bekleyin, sonra benzinde kullanın arıza lambası yakmıyorsa lpg'dendir. Büyük ihtimal lpg ayarınız kötü, ankaradasınız, quatro garaja gidip iyi bir ayar yaptırın tavsiyemdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.09.2020 at 07:22, Prejtr :

Günaydın, 2007 mazda 3 aracıma ankara rem oto da yeni motor yaptırdım. Motor yaptırmadan önce lpg ile bir sorunum yoktu 1.5 yıldan beri lpg de kullanıyordum.

motoru yaptırdıktan sonra bin km benzinde kullanmam söylendi kullandım da ve bin km sonunda yağ vs değiş lpg aktif ettirmem söylendi. 

lpgyi taktırdığım yere aktif ettirdim. İlk yapılan ayarda 2 gün kullandım bir arıza ışığı felan yanmadı ama çekiş düşük ve tekleme yapıyordu tekrar gittim yeniden ayar yaptılar ertesi gün motor ışığı yandı. 

Rem otoya ve lpg montajı yapan yere gittim ikiside bizlik değil diyor. Ama şuan aracımda motor arıza ışığı yanıyor ve çekiş düşür bir de tekleme yapıyor.

Lpg ci oksijen sensörü hatası veriyor ve bizlik bi durum değil dedi. Rem otoya söyledim oksijen sensörü saglam lpg ci ayarlamalı bunu dedi yada böyle bineceksin dedi. Nası çözeceğim bu sorunu bilemedim. Motor yaptırmadan önce lpg uyumu gayet iyiydi. Aracın bir yerini yaptırıyorum başka bi yerden arıza veriyor sanayiden çıkamaz oldum 🤦‍♂️

Kendi Multimedya ekranında aldığım hata;
ho2s heater control circuit low bank 1 sensor 1

Problemin çözümü Quattro Garage'da. Motordan anlamayanlar neden lpg dükkanı açarlar anlamak mümkün değil. Sorun lpg de ve motor tadilatı sonrası yeni YOLDA ayar yapılmalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...