Jump to content

Mazda 323 Vites hakkında

Aykutby
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar 1991 mazda hb aracımda 2 kez başıma vitesin yerinden çıkması ile ilgili bir olay geldi. Araç ile seyir halinde ilerlerken birden viteslerin sertleştiğini 2. vitese geçmediğini 1,3,5,R olarak çalıştığını fark ettim aracı lifte kaldırdığımızda ustadan önce ben vitesin vites kolunun tam altında silindir şeklinde çember gibi  yanlarında kaukçuk olan parçanın yerinden çıktğını fark ettim usta tornavida ile kaukçuklara bastırdı ve yerine oturttu. Biliyorum görsel olmadan anlaması biraz zor ama ben bu parçayı değiştirmek yada farklı bir çözümü varsa uygulamak istiyorum. Parça hemen vitesin altında ve vites kollarına bağlı. Saygılarımla sağlıklı günler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vites kolu yerinde fakat hemen altından arabanın alt tarafında egzozun geçtiği alanda yuvarlar bir parça dış tarafında lastik kaukçuk gibi parçaları var o parça çıkıyor. Ve vites kolu aşağı doğru yani arabanın altına doğru boşta kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

mazda hb lerde manivela yanı halat yok maniveların birleşim yerinde burçlar var plastikten bildiğim kadarıyla benim eski mazdamda araçda vites kolunda çok boşluk vardı buda vites geçişlerde biraz sıkıntı yapıyordu tornacıya pvs den yaptırırsan sorun kalmaz diye düşünüyorum. eğer körüklü lastiğin orda çatal bağlantısından varsa onuda tornacı yapıyor direk şanzuman içinde ise farklı olabilir  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Erman27 :

mazda hb lerde manivela yanı halat yok maniveların birleşim yerinde burçlar var plastikten bildiğim kadarıyla benim eski mazdamda araçda vites kolunda çok boşluk vardı buda vites geçişlerde biraz sıkıntı yapıyordu tornacıya pvs den yaptırırsan sorun kalmaz diye düşünüyorum. eğer körüklü lastiğin orda çatal bağlantısından varsa onuda tornacı yapıyor direk şanzuman içinde ise farklı olabilir  

Teşekkür ettim şanzıman tarafında değil ilk dediğiniz plastik aksamla alakalı sorucam tornacıya teşekkürler selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...