Jump to content

Anahtarımı kaybettim.

hrn.zirmuh192
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim, Mazda 3 2012  İmpressive araç sahibiyim. Birkaç gün önce çok aksi bir durum, anahtarımı şehir dışı seyahat sonucunda kaybettim.(uçak seyahatinde yanıma almıştım) Yedek anahtarı kullanıyorum şu anda.

Servisi aradım, yeni anahtar için en az 2000 TL istiyorlar, ben de yuh dedim tabi, çok geldi yani. Otoanahtarcilar da yapıyorlar daha uygun fiyata ama orjinal olması için servisten mi yapmak gerekiyor bilmiyorum, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoşbulduk, Hocam kasko yok ama servis çok pahalı olduğu için yanaşmıyorum şu anda, oto anahtarcıda yapmayı düşünüyorum, bunun bir sakıncası olur mu acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. 

Yıllar önce ben de Opel Astra aracımın anahtarını kaybetmiş ve yetkili serviste kaskodan yaptırtmıştım. O dönem 250 TL ye mal olmuştu bu iş ve sonradan bu işlemin bile tramer kaydında yer aldığını görüp şaşırmıştım.

Sizin aracınızın kaskosu olmadığına göre bu seçenek devre dışı kalıyor. 

Sadece anahtarı yaptırtmakla iş bitmiyor, immobilizer kod, şifre ya da yazılımının da bu yeni anahtara tanımlanması gerek. Ayrıca elinizdeki orijinal anahtarın immobilizer kodunun da yenilenip, yeni yaptıracağınız anahtar ile aynı olması gerek. ( Milyonda bir ihtimal ama, kaybettiğiniz anahtarı bulan birilerinin sizin aracınızı kullanma ihtimalini ortadan kaldırmak için.)

Bu işlemler esnasında arabanın immobilizer sistemine de ayrıca işlem gerekiyor mu bilemiyorum.Sanırım gerekiyor olmalı.

Yetkili servis ve güvenilir bir anahtarcıya konunun bu yönlerini de danışmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim.. Çalıntı olacağına pek ihtimal vermiyorum, şehir dışında kayboldu zaten, gelip benim yerimi yurdumu bilen birisinin eline geçeceği ihtimali 0'a yakın. Bu yüzden kilit sistemlerinin değişmesine gerek duymuyorum.

Bunun dışında aracın orjinal anahtarının olmaması, aracı satarken bir değer kaybını gerektirir mi? Yani yaptıracağım anahtar da otoanahtarcı da verilecek netice olarak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kilit sisteminin değişmesine gerek yok. Aracın ecusundan kaybolan anahtarın bilgisi silinir o kadar.

Yedek anahtara gerek olur, olur da bir hırsızlık durumunda yedek anahtar da isteniyor, yoksa ödeme yapılmıyor.

Orijinallik takıntısına gerek yok, iyi bir oto anahtarcı yapar. Yapılan iş elinizdeki anahtara göre diş açılıyor, immo chipin kodu araca tanıtılıyor o kadar. Aliexpresste anahtarlar immo chipli satılıyor olması lazım. Forscan ile de araca tanıtılabilir.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni anahtarı ecuyu tanıtırken otomatik eskisi silinecektir zaten. Tek tek anahtar tanıtma ya da tek tek silme diye bir işlem yapılamıyor. Tanıtma işlemi başladığında bütün kayıtlar siliniyor ve işlem bitene kadar kullanılması gereken bütün anahtarlar kayıt ediliyor.

Anahtar kayıt işlemini kendi yapmak isteyenler Forscan programı ve gerekli obd kablosu ile yapabilirler ama biraz karışık prosedürleri var. Okumuştum epey zaman önce. Yanlış bir işlemde sıkıntı çıkabiliyor. Bütün anahtarlar çalışmaz hale geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...