Jump to content

2005 sedan için hoperlör tavsiyeleri


Ünal9191
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhabalar biliyorum bu konu ile alakalı çok başlık vardır ama güncel olması adına tekrardan açmak istedim. Benim 2005 sedan aracım için hoperlör yenilemesi yapmak istiyorum. Anfi vs gibi ek bişeyler yapmayacağım. 4 tane hoperlörü söküp yenilerini takacağım ve kendim yapmak istiyorum. Bu konuda hiçbir bilgim yok nasıl bişey alınmalı markası modeli ne olmalı. Sadece söker takarım. Bana direk ürün linki olarak öneri yapar mısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal hoparlorleri ve teybi varsa bence ellemeyin. Ama illa alacaksaniz direk takmak icin boyutu 5x7 olan clarion veya alpine alabilirsiniz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses konusu dipsiz bucaksız bir konu. en güzelini @Lupara söylemiş. eğer bir sıkıntı yoksa orijinal hoparlör ve teybi ellememek en mantıklısı. 

çünkü otomobillerde kullanılan teypler ve hoparlörler birbiri ile uyumludur. muhtemelen sonradan takacağınız hoparlörler daha yüksek akım gücüne ihtiyaç duyacağı için orijinal teybiniz ile tam verim ile çalışmayacaktır. aftermarket hoparlörler tam verim ile çalışabilmesi için yani vaat ettiği ses kalitesini sizlere sunması için genellikle 40-50 watt gibi akımlara ihtiyaç duyarlar lakin otomobillerdeki fabrikasyon teyplerin verdiği akımlar bunun yarısıdır.  (kutusunda 50 watt yazan aftermarket teypler bile benzer gücü verirler. fazlasını değil)

 

hal böyle olunca ana üniteyi de kapsayan köklü bir değişiklik yapılmadığı sürece verimli ses almanız pek mümkün değil. muhtemelen bahsettiğim daha yüksek güç gereksinimi mevzusundan dolayı sonradan takacağınız hoparlörler ile müzik dinlerken orta ve alt tonların daha verimsiz olduğunu farkedeceksiniz.

(orijinal araç hoparlörlerinin çoğu zaman daha iyi mid ve bass tonlarına sahip olmasının sebebi budur. hoparlör aslında oldukça dandik bir mıknatıstan yapılıyor ancak çalışmak için ihtiyaç duyduğu güç düşük ve teyp bu gücü tam olarak verebiliyor)

kısacası, ya komple bir değişikliğe gidin ya da hiç dokunmayın. şahsi fikrim bu şekilde. hayır ben hoparlör değiştirmek istiyorum diyorsanız @Lupara'nın bahsettiği ürünler olabilir. (pioneer, alpine vs.) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@paarthurnax birebir katılıyorum. Ben orijinal teybe en basit alpine hoparlör almıştım. Gerçekten ses kötüydü. Bu işi yapacaksanız amfi şart. Yoksa ses şimdikinden daha kötü olur. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2005 model mazda 3 vardi. Sesi cok basariliydi. Dynamic modeldi. O bakindan irjinal olani kullanmaniz daha mantikli dedim. 
 

Suan BL kasa mazda 3 aracim var. Android multimedya, kapilarda midler, bagajda amfi+ kutu bass var. Sesten hic memnun degilim. 
Maddi durum elverdiginde 4 tane 3 yollu hoparlor alip, kutu bassi da sökup sadece amfiyle kullanmayi deneyecegim. . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

android multimedyalarda (pioneer, alpine, sony, jvc-kenwood vb. hariç) genellikle düşük kaliteli ses çıkışları kullanılır. hatta bir çoğunda akıllı telefon çipsetleri kullanıldığı için ses konusunda araç stereo sistemlerdeki berraklığı beklememek lazım. aynı anda işletim sistemini çalıştıran ve bir sürü arka plan işlemi yapan çipten geçen ses sinyali ile bağımsız bir ses işlemcisinden aynı sesi beklememek lazım. kimisi android multimedyalardaki amfi çıkışlarını pioneer mosfet'i ile değişerek sonuç alsa da amfili bir sistemde kalite olarak bir fark yaratacağını zannetmiyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...