Jump to content

Mazda 3 3. Nesil Park Sensörü Sorunu

mmmmm901
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba 2017 model 3.Nesil aracımda RVM sorunsuz çalışıyor, geri görüş kamerası da sorunsuz çalışıyor; ancak park sensörleri çalışmıyor. Neden kaynaklı olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forscan ile OBD bağlantısı yapıp park sensörü modülünden hata kodlarını okumadan sebebini anlamak zor. 

Kendiniz bakmak istiyorsanız modifiye edilmiş, hem MS CAN hem de HS CAN hattını okuyabilen OBD cihazına ihtiyacınız var.

61ZHuFtT1bL._AC_SL500_.jpg.5fee1dd49efeefe14a735fe672a02811.jpg

Ön ve arka park sensörlerini okuyan PSM_MZ modülü MS CAN üzerinde. Fiziksel yer olarak da torpidonun arkasında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Kendim yapamam ama ilgili bir ustaya götüreceğim. Denizli de yaşıyorum ve burada yetkili servis yok malesef. Bu araçların elektroniğinden anlayan İyi bir usta bulmam gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.05.2021 at 04:55, mmmmm901 :

Teşekkür ederim. Kendim yapamam ama ilgili bir ustaya götüreceğim. Denizli de yaşıyorum ve burada yetkili servis yok malesef. Bu araçların elektroniğinden anlayan İyi bir usta bulmam gerekli.

Merhabalar bu modül bende bulunmakta fakat Denizliye ayda bir geliyorum. Halledemezseniz hata kodunu öğrenmek için haberleşebiliriz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, 

Yanlışlıkla kapatmış olabilirsiniz, daha önce başıma geldi, lastik basınç ayar tuşunun solundaki tuşa bir bakmakta yarar olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, msuleme :

Merhaba, 

Yanlışlıkla kapatmış olabilirsiniz, daha önce başıma geldi, lastik basınç ayar tuşunun solundaki tuşa bir bakmakta yarar olabilir. 

Park sensörü tuşu da çalışmıyor. Sanırım elektriksel bir sorun var. Siz denizli de aracı nereye götürüyorsunuz bu tip bir sorunla karşılaştınız mı hiç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim tuşa yanlışlıkla basmak dışında karşılaştığım sorun olmadı bu konuda. Denizli'de yetkili servis yok malum bu nedenle servis için Muğla Gören'e gidiyorum, zaten aracı da oradan aldım. Bence en temizi yetkili servise göstermek bu tip durumlarda ama Denizli'de eski Mazda yetkili servisten tanıdığım bir usta var, iletişim bilgisini mesaj olarak atarım size. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, msuleme :

Benim tuşa yanlışlıkla basmak dışında karşılaştığım sorun olmadı bu konuda. Denizli'de yetkili servis yok malum bu nedenle servis için Muğla Gören'e gidiyorum, zaten aracı da oradan aldım. Bence en temizi yetkili servise göstermek bu tip durumlarda ama Denizli'de eski Mazda yetkili servisten tanıdığım bir usta var, iletişim bilgisini mesaj olarak atarım size. 

Tamamdır çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...