Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Gidilebilecek (Kalan) KM Sorunu

azrul
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

attığım linkten videoya bakabilirsiniz arkadaşlar. Bugün dörtlüleri yakmış beklerken bir anda dikkatimi çekti. 500 km gibi bir sayı bir anda arttı ve bir anda 708,714,734 gibi km sayılarını gösterdi değişip durdu.Sonrasında sabitlendi ve 10 km gibi bir yol gitmeme rağmen  şu anda 645 km ye düştü.Bu sorunu yaşayan var mı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim daha önce böyle bir davranış hiç dikkatimi çekmedi.  Eger yeni benzin aldıysanız araç depodaki seviyeyi henüz tam olarak algılamamış olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dikkatimi çeken birkaç şey daha ekleyeyim, depoyu fullediğimde normalde o panelde 700-730 gibi bir değer görürdüm sürekli. Son benzin almamda ki aynı yerden aldım 830 yazıyordu. Benzin alma işlemi de sanki bana biraz uzun sürdü gibi gelmişti. Yakıt yavaş doldu gibi hissettim. Bugünkü olayda ise park edip beklediğim anda araç sola eğimli duruyordu. Acaba sol tarafta benzin deposunun o tarafa doğru durduğu için mi yaptı bunu. Anlık olarak km de arttı altta bulunan çizgiler de hızla arttı, orayı kaydedemedim. Şuanda sabit duruyor ama tahminim Bi 200 km fazla gösteriyor gidilebilecek km yi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bir sorun değil.

gidebileceğiniz yakıt durumu kullanıma göre değişir.

gaz pedalına ne kadar basarsanız tüketim artar ve kalan km düşer.

ne kadar para, o kadar köfte.

Araç rölantide çalışırken durağan bir tüketim olduğu için kalan km miktarı arta bilir veya klima açınca düşebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Seriatsu :

Bu bir sorun değil.

gidebileceğiniz yakıt durumu kullanıma göre değişir.

gaz pedalına ne kadar basarsanız tüketim artar ve kalan km düşer.

ne kadar para, o kadar köfte.

Araç rölantide çalışırken durağan bir tüketim olduğu için kalan km miktarı arta bilir veya klima açınca düşebilir

Sizin dediğinizi anlıyorum ama bu çok farklı bir durum. Kalan km 520 yazarken bir anda 734 de çıkması klimalık bir durum değil herhalde. Bu derece oynamaz diye düşünüyorum. Attığım görüntüde son kısmını yakalayabildim. Bir de sorum şu depoyu fulleyince sizlerin araçta kaç km yazıyor acaba. Son iki yakıt almamda depo fulleyince 830 ve 800 yazdı. Yedek bir depo mu buldu araç bilgisayarı anlamadım. Eskiden 700lerde değerler veriyordu. Bu arada bugün yetkili servise de gittim böyle bir sorun görmediklerini söylemekle beraber şamandra sorunu olabileceğini ama takip etmemi bir daha yaparsa kontrol edeceklerini söylediler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, azrul :

Sizin dediğinizi anlıyorum ama bu çok farklı bir durum. Kalan km 520 yazarken bir anda 734 de çıkması klimalık bir durum değil herhalde. Bu derece oynamaz diye düşünüyorum. Attığım görüntüde son kısmını yakalayabildim. Bir de sorum şu depoyu fulleyince sizlerin araçta kaç km yazıyor acaba. Son iki yakıt almamda depo fulleyince 830 ve 800 yazdı. Yedek bir depo mu buldu araç bilgisayarı anlamadım. Eskiden 700lerde değerler veriyordu. Bu arada bugün yetkili servise de gittim böyle bir sorun görmediklerini söylemekle beraber şamandra sorunu olabileceğini ama takip etmemi bir daha yaparsa kontrol edeceklerini söylediler. 

Normalde yol bilgisayarı menzil değerini ortalama tüketim bilgisini baz alarak yapıyor. Yakın dönemde örneğin 3-5 saat önce veya bir gün önce ortalama tüketimi sıfırladıysanız, bu değer çok kolay değişebileceği için menzil değeri de hızla oynama yapabilir ama sıfırlanmamışsa, uzun vadeli ortalama duruyorsa ani oynama yapmaması lazım. Siz ortalama tüketimi tekrar bir kontrol edin, sıfırlanmış mı, belki eliniz çarpmıştır, akü kutup başı vs söktüyseniz de sıfırlanır. 

Menzil bilgisi bende şehir dışı veya şehirde sakin kullanınca depo dolumunda 700km üzeri değerler veriyor sizin gibi. Agresif kullandığım dönemde 550km'lere düşüyor. Şuana kadar menzil tutarlılığında hiç sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...