Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yok hocam, ben usb den kurulumsuz yazan video oynatma olayını yapmaya çalışıyorum ama olmuyır. Ses var görüntü yok. Çıldırmak üzereyim.

Yardımcı olabilecek olan yokmu üstatlar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, baris4354 :

Yok hocam, ben usb den kurulumsuz yazan video oynatma olayını yapmaya çalışıyorum ama olmuyır. Ses var görüntü yok. Çıldırmak üzereyim.

Yardımcı olabilecek olan yokmu üstatlar?

Videolarınız klasörünüzde ''videolar'' yazılı bir dosyanın içinde olacak.Video ismi aralarında boşluk olmadan yazılı olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, hkaleli :

Videolarınız klasörünüzde ''videolar'' yazılı bir dosyanın içinde olacak.Video ismi aralarında boşluk olmadan yazılı olacak.

Aynen dediğin şekilde hocam, ama olmuyor... 1.mp4 olarak adlandırdım.  USB yi takıyorum sessizlik çalmaya başlıyor, sonra videoyu seçiyorum açıyorum ama ses var görüntü yok...

3 saat önce, NihatMert :

videolarınızın formatı ile ilgili olabilir. başka bir video formatı denediniz mi ? şu andaki format nedir?

Ustat , format mp4 ve dosya adı da 1.mp4

her denileni harfiyen uyguladım ama ses var görüntü yok malesef...

Ne yapmam lazım??

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

videoyu seçmeyeceksiniz yaklaşık 30 sn bekledikten sonra size sorulacak''video oynatılsınmı?'' diye siz de ''ok'' yada ''cancel''diyeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günaydın Mazdaclubtr ekibi,

Öncelikle araçlarımıza bu güzel eklentileri yapmak ve uyarlamak için emek harcayan, zaman ayıran ve karşılığında birşey beklemeyen tüm dostlara teşekkür etmek istiyorum. 

Konuyu daha önce detaylı okumadım, son 1-2 sayfasını takip ettim baktım olmuyor en başa dönüp bıkmadan usanmadan 28 sayfayı da tek tek mesaj mesaj okudum.

Sizlerin bu konuda gösterdiği ilgi ve hassasiyeti görünce bir kez daha iyi ki Mazda alıp buraya üye olmuşum diye düşündüm.

Başta @volcano2K ve @ikarayel olmak üzere kullanıcı adını hatırlamadığım diğer arkadaşlara da ayrı ayrı teşekkür ederim. Ha bu arada @okkko için ayrı bir parantez açmak isterim. Bizlere ve doğal olarak kendisine az da olsa faydalı olabilmek için 2200 TL olan navigasyonu yurt dışından toplu lisanslama şeklinde uygun fiyata getirip yine -isteyene- uygun fiyata vermek için çaba göstermiş ancak bu düşüncesi biraz yanlış yorumlanmış. Ve olay bir yerde kopmuş zaten. Açık ve net söylüyorum , @okkko isimli Muğla bayisini aracı almadan önce tanımış olsaydım emin olun Adana'dan gelip aracı sizden alırdım. Çünkü bir çok Mazda bayisi araç ve aksesuar satmamak için resmen direnirken sizin bu şekilde olumlu yaklaşmanız takdir edilmesi gereken bir hareket diye düşünüyorum. Çok detaya gerek yok ama Bilişim sektöründe olduğum için bu işlemin ne kadar karmaşık ve sakıncalı olduğunu az çok biliyorum. Ve bu yüzden yardımcı olmak için birşeyler yapmak isteyen tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Çok fazla boş zamanım olmadığı için ilgilenemiyorum pek ama müsait bir anımda aracıma sizlerin sayesinde ufak ama güzel dokunuşlar yapmaya çalışacağım. 

Navigasyon , Video vb... konularında maddi yada manevi olarak elimden geleni yapmaya hazırım. Üzerimize düşen ne ise yapılır elbet. Her ne kadar servisler bilinçsiz ve ilgisiz olsa da araçlarımızda yaşanacak ufak çaplı sıkıntı/eksikliklere müdahale edebilecek duruma gelmiş gördüğüm kadarıyla herkes :) 

Konu hakkında kısa bir yazı ile düşüncelerimi aktardıktan sonra , kurulumsuz video izleme ile ilgili yaşadığımı bir sorunu size aktarmak istiyorum.

Sorun;

Usb diski hazırlayıp araca taktım, multimedya seçeneklerinden flash diski gösterip sessizlik.mp3 dosyasını çalıştırdım ve tekrar çalma fonksiyonun aktif ettim. Araç diskteki videoyu görüp oynatmak için onay istedi ve bu ekranı okey'leyip video'yu izlemeye başladım... Buraya kadar herşey çok güzel... Sıkıntısız resmen tak-çalıştır oldu. Sıkıntı -aracı geri vitese- aldığımda başladı. Geri vitese aldığımda geri görüş kamerası devreye girmedi sadece uyarı yazısı geldi ve videonun üstünde öylece kaldı. Aracı -d- konumuna aldım fakat görüntü mp3 çalma ekranına geri döndü. Video görünmüyor ancak ses geliyor. Daha sonra tekrar R konumuna geçtim ve görüntü geldi, yine altta geri görüş kamerasındaki uyarıyla birlikte geldi. Vitesi P konumuna aldım görüntü yine yok ses var. D konumuna aldım aynı.... Böyle bir sorun oldu. D konumuna geldiğimde görüntüyü tekrar ekrana alamadım bir türlü. Bu sorunu yaşayan var mı? Yada yazılımda bir düzeltme mi yapılması gerekiyor acaba.

İlgilendiğiniz için teşekkür eder , kazasız , belasız , bol keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.05.2016 at 13:00, NihatMert :

Öncelikle ince ayarları yapabilmek için araç cmu sürümünüzün V55+ olmasına dikkat ediniz.  Değilse konu başındaki açıklamalar ile sürümünüz güncelleyiniz.

konunu içerisinde geçen ince ayarları bu konu içerisinden indirip yapmadım ben. MazdaRevolution sitesinde bulunan ve bütün ince ayarların 1 araya toplandığı bir program hazırlamışlar. Bu program yüklemek istediğiniz tweakleri size seçtirerek FAT32 formatında biçimlendirilmiş bir usb ye ince ayarları atarak aracınıza yüklemesini sağlıyor. Bu link den forum içeriğine ulaşabilir ve indirme işlemini yapabilirsiniz. 

Kullanımına gelirsek indirdiğiniz dosya içinde bir cmd dosyası var. Bu dosyayı çalıştırdıktan sonra çıkan ekranda yüklemek istediğiniz ayarları seçip enter tuşuna basıyoruz. Seçme işlemi bittikten sonra 0 tuşlayıp enter a basıyoruz.

Untitled.png

Daha sonra program size usb ye aktarım yapayım mı diye soracak. Usb diskiniz takılı ve formatlanmış bir biçimdeyse (y) değilse (n) tuşuna basınız.

Untitled.png

Y tuşuna bastıktan sonra yüklemek istediğiniz flash disk i soracaktır size. Flash diskinizin harfini girip enter tuşuna bastığınızda usbye aktarım işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. 

Eğer (n) tuşuna basıp çıktıysanız ve daha sonra usb aktarımı yapacaksanız cmd dosyanızın bulunduğu klasör içerisindeki "_copy_content_to_root_of_fat32_usb_stick" adındaki klasörün içeriğini usb 'ye atmanızyetrli olacaktır.

Daha sonra usbnizi alıp aracınıza taktığınızda ayarlar yüklenecektir. Ancak unutmayın biraz zaman alıyor. Sabırlı olmalısınız.

Bunları yapmadan navigasyon çalışmaz mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Navigasyon ile  All-In-One tweekler birbirinden bağımsız şeyler. Sadece AIO içerisindeki "(P)Install speedcam-patch" ile navigasyonda yer almayan Türkiye için hız kameraları yamasını yapabiliyoruz.Bunun için bu sayfadaki speedcam dosyasını AIO içerisine eklemek gerekiyor.(bu speedcam ekleme işleminin de nasıl yapılacağı üstteki mesajlarımda paylaştığım youtube kanalında görüntülü olarak anlatılmış)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araca usb belleği taktigimizda kendi yazdığımız isim çıkmıyor.Mesela usb toshibaysa o isim beliriyor multimedyada.Acaba kendi istediğim ismin görünmesinin bir yolu var mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, ne yaptıysam olmuyor,  video oynatamıyorum,

sürümüm güncel, her yazarlarını harfiyen yaptım ama video oynatamıyorum.

Ücreti parası neyse vermeye razıyım, yapabilecek birileri varsa İstanbul'da lütfen buradan bildirsin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.05.2016 at 23:52, baris4354 :

Arkadaşlar, ne yaptıysam olmuyor,  video oynatamıyorum,

sürümüm güncel, her yazarlarını harfiyen yaptım ama video oynatamıyorum.

Ücreti parası neyse vermeye razıyım, yapabilecek birileri varsa İstanbul'da lütfen buradan bildirsin. 

Arkadaşlar ilk mesajda yapılması gerekenleri açıklamış detaylıca. Ancak hala sorun yaşıyorsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Adana'dayım ama mesafeler teknoloji sayesinde aşılır :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.05.2016 at 09:06, cihan_s :

Arkadaşlar ilk mesajda yapılması gerekenleri açıklamış detaylıca. Ancak hala sorun yaşıyorsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Adana'dayım ama mesafeler teknoloji sayesinde aşılır :) 

Buradan tekrar teşekkür ederim Cihan kardeşim. Sayende hallettik ve sorunsuz video oynatabiliyorum.

Görüntü kalitesi beklendiğimden iyi, zaten bu ses sistemiyle efsane oldu film olayı. Şimdi nasipse geri görüş kamerası olayına el atacağım. En son navigasyon, ama telefondan navigasyona girebiliyoken kasmanın anlamı yok gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Video oynatabilen arkadaşlar sistem altyazıları görüyor mu acaba?

Ben mazda3revolution sitesinden all in one tweaks'i indirerek oradan kurdum video playerı ancak henüz deneyemedim. navigasyonu da hallettim. sorunsuz çalışıyor. wifi'ya da bağlandığımda navigasyonun çalışmaması gibi bir problem yaşamadım. cmu versiyonum v56.230 ama wifi trafik durumu dışında ekstra bir işe yaramadı.  hava durumu bilgilerini görmek istediğimde nedendir bilmiyorum göstermiyor. 

Benim merak ettiğim şey mazda toolboxtan register olursam, haritaları güncelleyebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.05.2016 at 09:40, baris4354 :

Buradan tekrar teşekkür ederim Cihan kardeşim. Sayende hallettik ve sorunsuz video oynatabiliyorum.

Görüntü kalitesi beklendiğimden iyi, zaten bu ses sistemiyle efsane oldu film olayı. Şimdi nasipse geri görüş kamerası olayına el atacağım. En son navigasyon, ama telefondan navigasyona girebiliyoken kasmanın anlamı yok gibi.

Rica ederim ne demek, sorunun çözüldüğüne sevindim. Tekrar görüşmek üzere. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben video oynatma ve ektra eklenen tum ozellikleri yaptim fakat navigasyonu halledemedim. En son guncellemiyide yaptim. 32 Gb Micro Sd card denedim olmadi. Daha sonra adaptorsuz 8 gb Sd card denedim yine olmadi. Sd Card i takiyorum ve yarim satten fazla arama yapiyor ve haliyle olmadigi icin cikariyorum. Mazda toolbox ile guncelleme yapmayi denedigimde Sd Card i gormuyor. Acaba nerde yanlis yapiyorum bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...