Jump to content

Familia hava filtresi...???

kerem
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 yıl sonra ...

Konuyu hortlattım üzgünüm ama yeni konu açmaktan iyidir heralde :D

Lantisime açık filtre takmayı düşünüyorum ve deneyimli forumdaşlarımdan yardım istiyorum.

1. Simota alacam,nasıl bilirsiniz,kullanan var mı ?

2. Sipariş edeceğim sitede 60-65-70 ve 77 mm ebatlı seçenekler var,hangisi daha iyi olur?

3. Orj. hava kutusunu söktüğümde o boşluğa bu filtre sığar mı yani extra bi modifikasyon gerekir mi?

4. Hava ölçer gibi parçalarda bi sorun oluşur mu veya farklı bi ayar vs gerekir mi?

5. Ve son olarak montaj vb konularda dikkat etmem gereken noktalar nelerdir,özellikle BP motorları iyi bilenlerden yardım istiyorum

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Fotolarda herşey net görünüyor Sezer. Fakat sana şöyle bir tavsiyede bulunayım, sakın sakın kağıt filtre kullanma. Sünger filtre kullan. Ben fotolarda görünen filtreyi söküp kenara koydum, yerine pipercross alıp taktım 2-3 hafta önce. Sebebine gelince; MAF sensörü erken kirleniyor. Filtreleme özelliği daha iyi süngerlerin.

[smg id=2121]

[smg id=2122]

[smg id=2123]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevabın için teşekkürler Mustafa abi.

O kalkan gibi gözüken aparatı yapmak çok zor bişey mi yoksa ben de yapabilir miyim?

Bide biraz off-topic olacak ama bende 45 ah akü var sendeki yanlış görmüyorsam 60 lık. O tablaya 60 lık sığıyor mu abi? Ona göre yeni akü alabilme durumum var çünkü bu üzerindeki baya kötü durumda da almışken 60 lık alırım öyle ise.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

o parçayı sac kesme makinesi olan bir yerde yaptırdık ama ölçüyü tutturmak için 1-2 denemeyle uğraştık biraz. evet aküm 60Ah ve orjinali de bu olmalı, 45 değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Valla ben yaptırmadım. Ekinciler Oto - Adem yaptı onları ama şuan yok zaten. Geçenlerde kabloları değiştirmiştim, yenilerini takarken normal taktım. Nedenini Adem'e sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

yaa konu hortlatmak gibi olcak ama affınıza sığınarak çözemediğim bu durumu danışmak istedim.. 98 model 1.5 familia aracım var ve performans hava filtresi takmak istedik ama başaramadık.. dedğinz gibi soket fln var hava filtesinde :s diğer konularda da bulamadm cevabı, nedir bu olayın çözümü?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaa konu hortlatmak gibi olcak ama affınıza sığınarak çözemediğim bu durumu danışmak istedim.. 98 model 1.5 familia aracım var ve performans hava filtresi takmak istedik ama başaramadık.. dedğinz gibi soket fln var hava filtesinde :s diğer konularda da bulamadm cevabı, nedir bu olayın çözümü?

Bu tarz ilave uygulamalar; akışmetre/oksijen sensörü vs. gibi donanımlara zarar verdiğinden tavsiye edilmemekte...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

cvp için tşkrler, nyse bn taktım 15-20 gün fln oldu bi sıkıntı yok tatlı bi sesi var ancak basınca yakıtta farkediyor tabi bide benzinli olnca :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...