Jump to content

2004 Model Mazda 3 Araç titremesi

ekremgultekiin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle iyi akşamlar,

2004 model Mazda 3 Sedan kullanıcısıyım. Yaklaşık 6-7 ay önce arabam zamanla su eksiltti ve biraz geçte olsa arıza ışığı verdiği için 10 gün içinde tanıdık bir ustaya götürdük. Daha sonrasında bana devir daim pompasının hasar gördüğü ve ona gelen bir kaç tane boru ile pompanın değişmesi gerektiği söylendi. Söylenen ne varsa değiştirdi ustamız. Fakat bunları çıkarırken araba hararet yapmasın diye arabanın termostatı'nı söktü. Ama 1 ay sonra araba yine su eksiltmeye başladı ve hararet göstergesi sürekli oynamaya başladı. Bu sefer başka ustaya götürdük arabanın son anda conta yakmasından kurtulduğunu öğrendik 2 gün daha geç getirseydik contayı yakabilirmişiz. Yine bir şeyler falan değişti son 2 aydır arabamda herhangi bir sorun yoktu fakat 1-2 haftadır çalıştırdıktan 15-20 dakika geçtikten sonra arabam sarı motor ikaz lambasını yakarak titremeye başlıyor yoldayken. 15-20 dakika sağa çekip duruyorum fakat çalıştırdığımda yine aynısı oluyor. Düşünceleriniz ve fikirleriniz benim için önemli. Neden kaynaklanıyor olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı arıza tespit cihazına bağlayın, ekranda beliren arıza kodlarinin resmini çekin, buraya atın.

Aksi halde, samanlıkta iğne aramaktan farkı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakınlarda Mazda servisi varsa daha iyi olur, onların cihazı daha kapsamlı gösterir, sorunun muhtemel sebebine hata kodunu gördükten sonra nokta atışı bile yapabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, ekremgultekiin :

Sağ olun. Bunun için herhangi bir ustaya gitsem olur mu? Yoksa mazda servisine mi gitmeliyim?

https://www.hepsiburada.com/elm327-supermini-arac-ariza-tespit-cihazi-obd2-v1-5-p-HBV000007EB63

Bu cihazdan alıp telefonunuza ilgili bir uygulama kurarak ( mesela torq) cihaza bağlanın. Arıza kodunu kendiniz de öğrenebilirsiniz.

Not: Sadece android telefonları destekler. Apple telefonunuz varsa wifi özellikli olanlardan almalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...