Jump to content

Aks körüğü kelepçelerinin ölçüleri? 1. Nesil Mazda 3

DonQuichotte
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, 2009 Mazda 3 Touring sedan manual aracımın sağ ön dış aks körüğünün küçük kelepçesi çıkmış ve düşmüş. Dış kelepçe çıkmadığı için koruyuculuğu tamamen olmasa da devam ettiği için aks kafasında herhangi bir zarar vermemiş. Şimdi onun için kelepçe sipariş edip takacağım ancak genişlik ve uzunluk ölçülerini bilmiyorum. Bilen yoksa, tekrar kanal üstüne çekip ölçeceğim.

Ölçülerini bulunca, Starklips'in perakende satış sitesi reyondanal sitesinden alacağım, bu markanın fiyatları çok uygun, kargo bedava, ama haliyle tek tek satmıyorlar, 5 takım halinde satıyorlar.

Ayrıca Petrol Ofisi EP-2 gres yağı aldım, aks körüğü ile araştırmalarımda, aks körüğünün yağ haznesi zannedildiğini, bunun nedeninin de aks kafasında viskozitesi nispeten düşük yağlar (şanzıman yağları veya ep-0 ya da ep-1) kullanıldığında yağın bilyelere tutunamayıp körüğün içine akması olduğu sonucuna vardım, kullanılması gereken yağ, ep-2 veya ep-3. Ep-3 yağı, aks kafası sökük değilken içine itmek biraz zor olacağından ep-2 aldım.

Bu kelepçenin kaybolduğunu, fren hidroliğini değiştirirken farkettim, fren hidrolik boşaltma valflerinde ön ve arkalar, farklı ölçülerde anahtar istiyordu, debriyaj hidroliği valfi de farklı. Yanlış hatırlamıyorsam, ön tekerlek valfleri 8, arkalar 9, debriyaj 12. Körük kelepçesini taktığımda, bunu da kontrol edip net ölçüleri yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...