Jump to content

ATE Fren Balatası Hakkında

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konuyu hortlatıcam ama bir şey danışmak istiyorum şu anda aracım ön fren balataları bitti araç 38,000 km de ve cumartesi günü değiştirmeyi düşünüyorum servisin verdiği orjinal fren balata ve işçilik balata için 120 TL işçilik için ise 40 TL istediler toplamda 160 TL değişeçeklerini sölediler, dışarıdan ise aldığım fiyat TRW balata için 60 TL işçilik için yine 30 TL eğer disler torna isterse onlar içinde 30 TL istediler yani yine 100-120 TL i buluyor sizce hangisini taktırmalıyım orjinal mi yoksa farklı markamı cevaplarınız için teşekkürler.

-Servis Ate markamı kullanıyor ?

Bir başka durumu unutma, serviste disklerin torna istemesi halinde servis diskleri torna mı yapıyor, yoksa değişim mi yapıyor ??

Değişim yapılıyorsa bütçe biraz artar bence.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fren hayati önem taşıyan parçalardan birisi olduğu için, iyi düşünüp karar vermelisiniz. Sanayide tornayla filan fiyat 120.-TL'ye geliyor. Serviste 160 TL demişsiniz, aradaki fark 40 TL

Bu farkla, ikinci balata değişimine kadar 40-50 Bin Km yol yapmış olacaksınız...Bence sanayiye gitmeye değmez. Muhtemelen servis, birde bu fiyata da 2-3 taksit yapar sanırım.

Tabi ki para sizin, son karar verecek olan sizsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hızlı cevaplarınız için teşekkürler, Servis torna falan hiç bir şey demedi onun için bilemiyorum ama büyük ihtimal torna istemez diye tahmin ediyorum, bende orjinal servisinde taktırma taraftarıyım fren olduğu için büyük önem taşıyor birde ses yapmasından falan çekiniyorum servis yine hiç yoktan biraz garanti verir sarf malzeme gerçi ama olsun yinede belli bir süre verirler dışarıdan taktırırsam kimse garanti vermeyecek... Taksit yapmazlar büyük ihtimal. Bide servis ate mi kullanıyor onu bilen var mı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis size tornadan bahsetmediyse eğer, tekerler açıldığında bu durum ortaya çıkarsa doğrudan değişim yapıyorlar demektir. Bu maliyeti arttırır benim vurgulamak istediğim nokta bu...

Bu şekilde olursa eğer maliyet ikiye katlanır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl yani Disklerimi değişirler diyorsunuz öyle bir şey olmaz her 40,000 binde bir disklerimi değişcez olursa öyle bir sorun servisden direk çıkarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fren balataları ve diskleri genelde serviste piyasaya göre fiyatlar  2 katı civarında disklere torna gerekiyorsa yapıyorlar o da 50-60 TL civarıdır ama piyasada servis kadar kaliteli disk ve balata bulunabilir yeterki doğru malzeme ve yerden almaktır mesela TRW Valeo gibi olanların bayisinden alındığı gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl yani Disklerimi değişirler diyorsunuz öyle bir şey olmaz her 40,000 binde bir disklerimi değişcez olursa öyle bir sorun servisden direk çıkarım...

Size torna vs. bir şey söylenmediyse değiştiriyorlardır diye düşünüyorum, bu benim düşüncem... Servise bu durumu sorun sonradan ek maliyet çıkmasın diye yazıyorum.

Mantığıma göre; aracın yetkili servisi torna işine girmez gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu biraz servisin insiyatifine kalmış bir şey aslında. Benim eski Renault Megane II aracım için yetkili servisle diyaloğum çok iyiydi. 40-45 bin Km'de sanırım disklerimi sanayide tornalatmışlardı. Ama dediğim gibi muhabbetim çok iyiydi, gönül rahatlığı ile otomobilimi teslim ederdim kendilerine. Her 10 bin'in katlarında aynı yetkili servisi kullanırdım periyodik bakım için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis para için her türlü işe girer emin olabilirsiniz rot balansı bile aracı dışarıya gönderip yaptırıyor fazla alıyor ama işte bişe diyemiyoruz, halen kara veremedim dışarıdan mı taktırsam servisten mi bir kaç sorun daha var ondanda gidiyorum aslında servise arka sol amortisörden gıcırdama sesi geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis para için her türlü işe girer emin olabilirsiniz rot balansı bile aracı dışarıya gönderip yaptırıyor fazla alıyor ama işte bişe diyemiyoruz, halen kara veremedim dışarıdan mı taktırsam servisten mi bir kaç sorun daha var ondanda gidiyorum aslında servise arka sol amortisörden gıcırdama sesi geliyor.

Servisin amacı elbetteki para kazanmak, lakin para kazanmak için her işe de girmez. Bu servise, servis çalışanına, yönetimine ve müşterisine göre farklılık gösterir. Ben dediğim gibi servise sadece işim düştüğü zaman giden müşteri olmadım hiç bir zaman. O yüzden iletişimimiz ortak aynı frekanstan oldu.

Bir keresinde otoyolda ölü bir köpeğin üzerinden geçtim, egzos çok sert darbe aldı alttan. Sonrasında motorun çıkardığı ses değişti, egzoz abartısı takılı gibi ses gelmeye başladı. Yakın yetkili servise gittim. Baktılar incelediler, susturucunun kırıldığını mı, yamulduğunu mu, ezildiğini mi vs. birşey söylediler. Parçanın değişmesi gerektiğini belirttiler. 2005 Yılında 450-500 TL gibi bir rakam telafuz ettiler.

O şekilde bırakıp hafta sonunda kendi servisime gittim. Şikayetimi dile getirdim, aracımı alıp Kadosan sanayiye egzoscuya götürüp yaptırdılar. Çok cüzi bir para ödemiştim. Demem o ki insan ilişkileri çok önemli, her şey paradan ibaret değil. Emin olun bu sektörde, iyi servsiler ve iyi insanlarda var. Bu kadar karamsar olmayalım.

Yukarıdaki olay eski aracım Megane II aracımda olup, Renault yetkili servisinde ki yaşadıklarımdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servis de trw takıyor arkadaşlar.bilginize.

orjinal ate değil mi ? ate takmıyor mu ben ate üretiyor diye biliyorum servis 120 tl e veriyor dışardada 115 tl falan fazla bir fark yok sadece servistekinde ate yerine mazda yazıyor kutuda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balataları yetkili serviste 165 tl e değiştim ( ön balata ) bilgi edinilmesi amacıyla...

Disklerin sağlam olması sevindirici, geçmiş olsun, güle güle kazasız belasız eskitin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balataları yetkili serviste 165 tl e değiştim ( ön balata ) bilgi edinilmesi amacıyla...

Güle güle kazasız belasız kullanın. Sonuç paylaşımı içinde teşekkürler.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...