Jump to content

2014 1.5 mazda alırken neye dikkat etmeliyim?

mahirakman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günler arkadaşlar 2014 mazda 3 otomatik almak istiyorum fakat şanzımanlar alakalı sıkıntı yaşayanlar görüyorum. Açıkcası bu beni araçtan biraz uzaklaştırdı. Bu aracı kullanan deneyimli arkadaşların yorumları nelerdir. Yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu aracı kullanmadım, ancak araç piyasasındaki gözlemlerime göre, zamanın ve kullanımın eskittiği, sarf malzemesi sayılan parçaları haricindeki arızaların neredeyse tamamı, soğutma sıvısına, uygun olmayan, iyonize olduğu için zamanla oksidasyona yol açan çeşme suyu katılmasından kaynaklanıyor. 

Sıfır araç alan biri, soğutma sıvısı depo kapağına bir kilit takıp ustaları soğutma sıvısından uzak tutsa ve sadece saf su+antifriz eklenmesine izin verse, rutin olmayan hiç bir arızayla karşılaşmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2017 model Mazda 3 manuel kullanıyorum.  Teknik olarak Mazda pek sorunlu bir araç değildir.  Münferit arızalar her araçta görülebilir, bunların sıklığı veya yoğunluğu önemlidir.  Ancak, Mazda için ben Izmir'de ciddi servis sorunu yaşıyorum.  Şimdi Izmir'de doğru dürüst hiçbir yetkili servis (dolayısıyla yedek parça) yok.  Zaten yetkili servis yok demek, yedek parça yok demektir.  Sanırım Ankara bu konuda Izmir'den daha şanslı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...