Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Park Sensörü Sorunu

ÜmitMazda
 Paylaş

Çözüme git ÜmitMazda tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Daha önce arka park sensörlerimden birisi arızalanmıştı. Obd ile hata kodu okutup hangi sensör arızalı bulup aliexpressten yenisini alıp değiştirmiştim ama soketini iyi takamamıştım. Geçenlerde yine hata verdi ama bu sefer araba ekranında sağ arka tarafta ve sol ön tarafta ünlem işareti çıkıyordu. Aynı sensörün soketini değiştirdim ama bu sefer ön sol iki tarafta ünlem gitmedi. Dedim heralde sol ön iki sensör de bozuldu. Bir süre sonra bu ünlem görseli vermemeye ve kadranda hiçbir arıza ışığı yakmamaya başladı ama aracı d konumuna alınca sensör arıza uyarısı ötüyor bir kaç kere ve sensör iptal tuşu yanıp sönüyor. Acaba sol ön iki sensör mü arızalı diyerek yenisi alıp değiştirdim ama birşey olmadı. Hatta şöyle ki öndeki bütün sensörleri söksem de birisini söksemde hepsi takılı kalsada aynı uyarı ötmesi ve sensör tuşu yanıp sönüyor. Ama arka taraftan bir sensör söksem kadranda ayrıca arıza ışığı yakıyor. Acaba sorun tesisatta mıdır yoksa modülde mi nasıl anlarım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Çözüm

Sorunu çözdüm. Sensörlerin bağlı olduğu ana sokette pinler oksitlenme yapmış önce wd-40 ardından alkol bazlı bir spreyle temizleyince sorun şimdilik halloldu. Ana soketi aslında değiştirmek en garantisi ama idare ettiği kadar etsin dedim tekrar ederse değiştiririm. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...