Jump to content

Yağ akıtıyor...

626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 4 ay sonra ...

Benimde akıtıyor du, öyle böyle değil. 50 km gidip kontrol ediyordum 1 lt eksik.Peyderpey tamamlamaktan bir hal olmuştum. Gazdan çok yağa para harcıyordum. Motorun yarıdan aşağısı vıcık vıcık yağ, üst kısmı nispeten daha az ama terleme yada sızdırma şeklinde. Hangi ustaya götürsem motor istiyor dedi. Usta usta dolaşıp bir çare aradım.10-40 magnetek yerine 15-40 gtx koydum kurtarmadı, 20-50 ekledim ne çare.Biçare en güvendiğim, daha önce 1500-3000 ytl arası fiyatın hasara göre değişebileceğini belirten ustaya gittim pazarlık etmeye, dükkan çakacak dolu, kendi de dışarı çıkmış gelecek dediler bekle bekle gelmedi.Başka bir ustaya gittim aynı niyetle, o da aynı şeyleri söyledi, onla da  üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri konuştum aklımdan fiyatı nasıl kırarım diye hesaplar yaparken, motor yaptırmaya karar vermişken, usta elimde ki arabanın işi var biraz, bitireyim bakarız dedi. Allah nasip etti de çıktım ordan da, sonra gelirim şu parçacılara bakim falan diye. Sonra arkadaşım aradı ne yaptın ne ettin falan, ben de anlattım.Dedi ki falanca yerde benim teyze oğlu var ona git MAZDA USTASI baksın ben de devreye girerim ucuza halledersin inşallah dedi.Telefonu kapatmadım, yolu tarif ede dükkanı buldum. Ustayı ellerini yıkarken yakaladım çıkacakmış üstünü falan değiştirmiş. Abi bir bak şuna dedim. Allah razı olsun, çıkacaktım ama madem geldin bakalım dedi. Arabayı kanala aldı altına üstüne baktı akşamın karanlığında. Çalıştır dedi bir de öyle bakalım, kapat kapat !!! Neymiş usta ? Cevap ne tahmin edin..Yağ müşürü...Çekmeceden eski bir tane çıkarıp taktı.Şak diye kesti...20 ytl ye halletti 1500-3000 ytl lik sorunu. Kıssadan hisse; Her dükkanı, çırağı, anahtar takımı olanı,dükkanı çakaçak müşteri doluyu, usta sanmayın...Herkese selamlar..Not İşinin ehli olanlar alınmasın sakın. Onlarda olmasa araba sahiplerinin Hele hele biz MAZDA'cıların hali harap..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

araba işi şans işi arkladaşlar ben 94 626 aldım alalı keyfe keder baskı balatayı birde firen balatalarını deyiştirdim birde arka stop lambasını onun dışında daha tık demedi ve süreklide binen insanım arabam evinm önünde yatmıyor yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

öncelikle geçmiş olsun önceki mazdam da yaşadım sorunların aynısını yaşamışsın sadece tek birşey söyliyeceğim sanayiden hemen çık mazda tofaş reno gibi bir araba değil adamlar anlamıyorlar bide anlıyormuş gibi arabanın içine ediyorlar seni kurtaracak tek olay gerçek bir mazda usta sı ile biran önce tanışman yada biraz daha fazla para harcayıp yetkili serviste işini görmendir ! karar senin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...