Jump to content

Mazda 3 2. Vitese Geçişte Zorlanma

cerman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anladım. Dediğim gibi Erman vites ile ilişkilendirince bana direk buymuş gibi gelmedi.

Bende Mazda 6 AT var. Ama benim ses daha ziyade direksiyonun solundan geliyor gibi. Tabii sistemler farklı arabalarda farklı yerlerde olabilir.

Ama bir dahaki sefere gözüm ibrede olacak..

Bir de ufak bir not.. Aynı sisteme sanırım emniyet kemeri de bağlı. Çünkü emniyet kemerim takılı değilse o sesle birlikte ikaz da vermeye başlıyor. Senin mesajını okuyana kadar emniyet kemeri ile ilişkilendirmiştim o sesi ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• OveRMinD

10

• cerman

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Anladım. Dediğim gibi Erman vites ile ilişkilendirince bana direk buymuş gibi gelmedi.

Bende Mazda 6 AT var. Ama benim ses daha ziyade direksiyonun solundan geliyor gibi. Tabii sistemler farklı arabalarda farklı yerlerde olabilir.

Ama bir dahaki sefere gözüm ibrede olacak..

Bir de ufak bir not.. Aynı sisteme sanırım emniyet kemeri de bağlı. Çünkü emniyet kemerim takılı değilse o sesle birlikte ikaz da vermeye başlıyor. Senin mesajını okuyana kadar emniyet kemeri ile ilişkilendirmiştim o sesi ;)

Mazda 6 lar da nasıldır bilmiyorum ama emniyet kemeri sesi diiit leme olarak geliyor bizde... bu dsc sesi ise tık die sanki bir tel atıyormuş veya bir yay yerinden kurtulup fırlıyormuş gibi geliyor...

emniyet kemeri siz aracı çalıştırdığınız andan itibaren saymaya başlıyor çok az bir miktar da olsa ilerlediğiniz zaman diit lemeye başlıyor bir süre sonra hala takmadıysanız kesintisiz diiiiiiiiiiiiiiiiiit die devam ediyor ...

bu bizim bahsettiğimiz sesin kemerle bir alakası yok o tamamen mekanik sistemin çalışmasıyla ilgili bir konu...

mazda 6 da da bu dsc sesi geliyor yani öyle mi? aynı sistemi kullanmışlar demek ki bu konuda mazda 3 le 6 da ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Mazda 6 lar da nasıldır bilmiyorum ama emniyet kemeri sesi diiit leme olarak geliyor bizde... bu dsc sesi ise tık die sanki bir tel atıyormuş veya bir yay yerinden kurtulup fırlıyormuş gibi geliyor...

emniyet kemeri siz aracı çalıştırdığınız andan itibaren saymaya başlıyor çok az bir miktar da olsa ilerlediğiniz zaman diit lemeye başlıyor bir süre sonra hala takmadıysanız kesintisiz diiiiiiiiiiiiiiiiiit die devam ediyor ...

bu bizim bahsettiğimiz sesin kemerle bir alakası yok o tamamen mekanik sistemin çalışmasıyla ilgili bir konu...

mazda 6 da da bu dsc sesi geliyor yani öyle mi? aynı sistemi kullanmışlar demek ki bu konuda mazda 3 le 6 da ...

emniyet kemeri uyarısıda 2o km yi gecinçe başlıyor dsc ile eşzamanlı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önder benim dediğimi dikkatli okursan demişim ki ;

....Aynı sisteme sanırım emniyet kemeri de bağlı. Çünkü emniyet kemerim takılı değilse o sesle birlikte ikaz da vermeye başlıyor. ....

O ses ile kemer ikaz sesini ayırt edebilecek kadar kulağım var :) ama hiç alakası yok demen doğru değil zira ikazın başlama anı hep bu sesin gelmesi ile paralel. Belki aynı röleye bağlanmış olabilir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emniyet kemeri uyarısı (en azından benim Zibidi'de) gidilen mesafeye değil, hıza bağlı. Ama ilginçtir bende daha yavaş hızlarda bile ötmeye başlıyo, 20'yi beklemiyo sanırım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Emniyet kemeri uyarısı (en azından benim Zibidi'de) gidilen mesafeye değil, hıza bağlı. Ama ilginçtir bende daha yavaş hızlarda bile ötmeye başlıyo, 20'yi beklemiyo sanırım...

bende direk 20 kmde baslıo ve lanet olsun sizinkinden daha gürültülü ve her koltuga ötüyoooooooooo >:(

çözüm: çıkmacıdan alınan kemer tokaları :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Yaw abi o kadar büyük problem değil, tak kemerini olsun bitsin, insan alışıyo bi süre taktığı zaman....

okan bazen iş üstügümle falan biniyorum araca civata almaya gidip gelirken e her yerden tutup kemeri tak batıyo ortalık ses te cekilir gibi deil sizinkiler ninni gibi ötüo valla
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önder benim dediğimi dikkatli okursan demişim ki ;

O ses ile kemer ikaz sesini ayırt edebilecek kadar kulağım var :) ama hiç alakası yok demen doğru değil zira ikazın başlama anı hep bu sesin gelmesi ile paralel. Belki aynı röleye bağlanmış olabilir ;)

abi benim alakası yok dediğim sesin aynı zamanda başlaması değil ... seslerin farklılığı ve kaynaklandığı durum...

yanlış anlamaya sebebiyet verdiysem affola...  :'( senin bunları ayırt edemicenle ilgili değildi kesinlikle benim söylediğim...

mesela mazda 3 lerde kemer ikaz ışığı motoru çalıştırmayla aynı anda yanar, eğer kemer takılı değilken motor başlatıldıysa... ses daha sonra gelir... o zaten ilk önce senin o ikazı görüp kemerini takman için eğer dikkat edilmeyip hala takılmazsa bu sefer sesli ikazla sürücüyü uyarır...

ayrıca ben de de 20 km yi beklemio kemer direk başlıyor saymaya 5 le bile ilerlesem ötmeye başlıo... ama araba hız kazandıkça sinir eden o diiiiit sesine dönüşüo ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

abi benim alakası yok dediğim sesin aynı zamanda başlaması değil ... seslerin farklılığı ve kaynaklandığı durum...

yanlış anlamaya sebebiyet verdiysem affola...  :'( senin bunları ayırt edemicenle ilgili değildi kesinlikle benim söylediğim...

mesela mazda 3 lerde kemer ikaz ışığı motoru çalıştırmayla aynı anda yanar, eğer kemer takılı değilken motor başlatıldıysa... ses daha sonra gelir... o zaten ilk önce senin o ikazı görüp kemerini takman için eğer dikkat edilmeyip hala takılmazsa bu sefer sesli ikazla sürücüyü uyarır...

ayrıca ben de de 20 km yi beklemio kemer direk başlıyor saymaya 5 le bile ilerlesem ötmeye başlıo... ama araba hız kazandıkça sinir eden o diiiiit sesine dönüşüo ...

kaç kişi var 20 kmden önce kemer uyarı ikazı alan sormamın sebebi şu ya sizinkilerde ya bizimkilerde bi anormallik var
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kaç kişi var 20 kmden önce kemer uyarı ikazı alan sormamın sebebi şu ya sizinkilerde ya bizimkilerde bi anormallik var

vala ben o sesi neredeyse hiç duymadım, bazen babam kullandıgında bende yanında oturdugumda duyuyorum.. daa arabayı calıstırmadan kemerim takılı oluyo.. aksam eve giderken bi deniyim abi yinede bakalım kac km de ötüyo bu zımbırtı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

araç kitabında da yazıyor 8 km den sonra bip sesini alman gerekir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

20 km de kemer uyarı ikazı mı alıyorsun? yoksa dsc sesi mi?

kemer ikazı ötüyor ama farklı demekki benim 2 koltugada ötüo arka koltuklara ısık yanıo ayrıyeten aynanın orda ve seste farklı sizinkinden daha sinir bozucu bence siz makyajlılarla kıyaslamayın tamam benimki abuk bi araba :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...