Jump to content

Mazda 3 2. Vitese Geçişte Zorlanma

cerman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Soğuk havalarda şanzıman yağının kısmen ağırlaşması nedeniyle bütün araçlar bunu yapabilir, en büyük dişliler 1 ve 2 olduğu için oralarda yapar, sonra motor ısınınca şanzıman yağı da ısıdan etkilenir ve incelir, rahat geçer. Otomatik manuel meselesi olduğunu sanmam yani.

Şanzıman yağını bir fırsatını bulup değiştirin derim, rahatlatır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• OveRMinD

10

• cerman

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest uyumsuzelement

Selamlar benim arabam 2004 model mazda3 sedan otomatik vites ve 88 000 de özellikle motor soğukken araba 1.den 2.vitese geçişte kendini baya bir kasıyor sıkıyor sonra 2.vitese geçip rahatlıyor bu baya bi kafama takıldı neden olduğunu bilen var mı acaba  yardımcı olursanız çok sevinirim...

herşeyden önce bi servise gidip şanzıman yazılımını güncelletin bu tür vuruntu problemleri yazılım güncellemesiyle halledilebiliyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaşlar bana ne kadar yardımcı oldunuz bilemezsiniz :)

bu ses için servisdeki profesyonel ekip !!! şanzıman yağı dahi değiştirdi :)

eski bir konu ama içimi acayip rahatlattı :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Ben de geçenlerde farkettim bunu....işin enterasan tarafı nasıl anlatayım o sesi diye düşünüyodum...

Araç 1. Vitesten 2. Vitese geçerken (km sine yarın bakacam) gaz pedelanda olana ayağım ile ve ses ile sanki bir zincir gibi bir sesi duyuyordum.ve sadece her çalıştırışta bir kere.sonra geçiyordu...

Anlam verememiş arabayı yeni aldığım için kazıklandım mı acaba diye satan adamın günahını almıştım....

Teşekkürler mazdaclub ailesi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç 2. vitese geçerken gelen ses tabiki normal değildir.ancak aracın2003-2005 model birmazda3 ise bu sesingelmesi norlamdir çünkü 2003-2005 arası üretilen 3lerin dsc ye bağlı olarak  arkadaşında dediğ gibi araç25km hıza ulaştığında 2.vitese geçerken gelen sesin sebebi mazda3 at lerin R ve 2.vites dişli arası contalarında hükümsüzlük olmasıdır.bu bir nevi defo olarakta nitelendirilebilir.bu olay mazda3at lerin bir zaafı olup.kolayca haledilebilir bir sorundur.iyi günler.

Peki bu sorun için yada defo için ne yapmalıyız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 9 ay sonra ...

Arkadaşlar sabahları motor soğukken arabayı çalıştırdığımda şıkır şıkır hafiften ses geliyor sonra geçiyor. Eğer hareket halindede düşük hızda giderken 30 km altı bu ses geliyor ama sonra motor ısınınca geçiyor. Yukarıda mechanicker arkadaşım gibi zincir sesi gibi değince ben de  yazayım dedim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...