Jump to content

Mazda 323 Lpg Tüketimi Ortak Konu (89-94)

makilli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar benim araba 94 model 323 sedan 10 ytllik gazla 47-48 km falan gidiyo bilemedin 50 yani km de 200 ykr yakıyo sizce normalmi sizin araçlar nasıl paylaşırsanız sevinirim bana biraz çok yakıyo gibi geldi

slm bencede normal yani araç 1600cc 87 hp 16 valf ve karbiratörlü benim sürekli kullandıgım bir araç ve şu andada aynı arbayı kullanıyorum benim araba 220 yakıyor yani bence kurcalatmayın bazen kurcalamar dolayısyla ayralar bozuluf ve eski ayarı tekrar yakalmak sıkıntı olabilir zaten uzun yolda dahada düşer  bu arbanın  normal kullanım larda yakması gerken deger 200 normal ama bu ayarı biraz daha kıstıgım zaman araçta çekiş ve performans düşüklügü olcaktır .

sizin kontrol etmeniz gerken  işler bujiler ngk olmalı hava filitresi temiz olması lazım ve filitre  kegıdı yaglıdır ama dışardan alınan filitre gegıtları yaglı degildir siz gelen dozu kapması için gegıtı çok az bi şekilde yag laya bilirsiniz karbiraörün üzerinde mikser var onun temiz olması na ve giren havanın barı düşürmemesine dikat edelim yani mikserin agzı küçük olup havayı kısıp aracın performansını düşürmesin plg kullanımı oldugu için avans ayarını çok az yüksek yapabilirsiniz sübop ayarlarını kontrol ettirin ayarı yaparken önce 8 sübonun 30 filer girecek şekilde ikinci bir senteye aldıgımızda kalan 8 emme ve egsoz düboplarının yine 30 filer girecek şekilde ayralırını kontrol ettirebilirsiniz bu arda debriyaj balatasının iyi olmasına dikat edin ateşleme distribütör kapagının içindeki tırnaklar oksit yapmış olabilir oda bujı kablolarına ateşlemeyi  salıklı dagıtmıyacagı için fazla yakma yapabilir onuda oksit spreyiyle temizlettirin eger bunlarda bir sıkıntı yoksa rahatlıkla aracınaza binebilirsiniz iyi forumlar.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 169
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• makilli

13

• NoooFearrrr

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

bu anlattılarınızı ankarada yapabilecek bi yer biliyomusunuz bu arada benim araba 230bin  yakıyo beyni değiştirdim hiçbişey değişmedi yine aynı ekogaz diye bi beyin taktılar ama bunu da değiştireceğim lavato beyin taktıracağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu anlattılarınızı ankarada yapabilecek bi yer biliyomusunuz bu arada benim araba 230bin  yakıyo beyni değiştirdim hiçbişey değişmedi yine aynı ekogaz diye bi beyin taktılar ama bunu da değiştireceğim lavato beyin taktıracağım

slm bence brc takın derim güzel bir  ayar ile bir daha bi deneyin

ama ankarada tanıdık bir yer yok siz ustaya gidin ve benim bu yazdıklarımı bir kontrol ettirin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar artık sonuç almaya başladım yeni beyinle 10ytllik gaz ile 56 km yol gittim yani 180bin lira yakıyo artık.tabi birde performans bujisini çıkarıp orjinal ngk bujileri taktım.performansda biraz fark oldu ama olsun daha az yakıyo artık yani bu performans bujileri yakıt sarfiyatını artırıyomuş onuda anlamış olduk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu an benim araba 10.5 litre lpg  yakıyo şehir içinde.Bujiler gerçekten performans veriyodu arabaya ama bu kadar yakıtta farkedeceğini hiç düşünmemiştim demekki orjinalinden şaşmamak lazım tabi tasarruf için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hem performansta hemde yakıtta büyük etkisi var bujinin... ben eski 94  model 323hb de yaşadım bu sorunu.

Kadir, performansı ve yakıtta düşmeyi anları anlarım iyi bir yanma sağladığı durumlar için ama performans bujisi yerine normal buji takınca  yakıtın azalmasını gerçekten anlamadım.. Nasıl oluyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla şehir içi 200 YKr yakıyomuşsun yeni okudum daha ne olacak bedavaya mı gideceksin birader çok güzel bi rakam :D

Aynen katılıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Öncelikle selamlar,

2 ay önce otomatik 1996 familia 1.8 aldım.arabanın üzerinde ecogas sıralı sistem lpg var.Ve maalesef araba şehir içi 330-350 YKr yakıyor arkadaşlar.allah bilir servise 20 den fazla gitmişimdir.Şu anda 30 YKr a düştü ama yinede fazla geliyor bana burda yazılanları okuyunca.Açıkcası arabadan iyice soğudum arkadaşlar.Hoş, araba bulunduğum şehirde(K.Maraşta) bir eşi yok..Bunuda bir danışayım,forumda olan arkadaşların içinde bir benzeri araç var mıdır bilmiyorum,arabanın ruhsatında 1.5 yazıyor, araç yukarıda yazdığım gibi 1.8 lantis motoru var diyorlar ustalar :) Şaşırdım kaldım..Şasesi ve motor numarasında bir problem yok..Araba 2002 trafiğe çıkışlı,130 bin km de..Araba sunroof lu,rengi beyaz,çift airbag li,4 cam otomatik ABS var dikizler elektrikli vs.Evet arkadaşlar,yanıtlarınızı bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kartaca00

Öncelikle güle güle kullanın, bence 323 lerin en güzel kasası arabanız, bayada bi doluymuş donanım olarak :clap: (bu arada arabanızın resimlerini eklerseniz sevinirim bi ara  8:) )

Bende 92 323 sedan var karbüratörlü şehiriçi 9 lt şehirdışı 7 lt yaklaşık lpg tüketimi var. Ama bu devirsiz kullanımda, devir arttığı zaman tüketimde artıyor.

Sizin araba biraz fazla yakıyor gibi, 11-12 lt geçmemesi lazım şehiriçinde  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alptopa klavye bağlamıştımda numlock problemı :)  230-250 gibi demek istedim

Bu durumlarda suç hep klavyededir :D Ben de hep onu suçlarım :D 230-250 de çokmuş .. Millet Mazda6 da 200 lerden bahsediyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunlar en yüksek değerler, birde ben sattığımda gaz bu seviyede ddeğildi. ben lantisle genelde hep yakın mesafe kullandım. bir kere hadımkoy maltepe yaptığımda 170lere falan düşmüştü yakıt. avrupa yakası, yakın mesafe, otomatik ve motor yapılmadan önceki maksimum değerler... malum bizim buradaki trafik bir acayip...birde ben denk getirip en az yaktığımı yazarsam arkadaşa yardımcı olamam. maksimumu yazayımki yanılma şansı azalsın cunku 300-350 gazda yakması fiziğe bile ters nerdeyse :)

Yanıt veren tüm mazdacılara teşekkür ederim.

ama maalesef yazdığım gibi değerler.Şu günlerde LPG yi 1,47 YTl den alıyorum arabanın içinde 40YTL lik gaz vardı,şu an km 140 ta ve halen gidiyor bakalım ama bitme sınrına da geldi.Tüp parçalarında bi problem yok diyo ustalar..Arabanın motoru çok güçlü,opel vectra 2.0 kullandım bu güç yoktu açıkcası,ama yakıt çok can sıkıcı.Ankarada bu durumu gösterebileceğim sağlam usta var mı acaba,malum İstanbul çok uzak Maraşa..Bayramda Ankarada olacağım.Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...