Jump to content

Benzin Sarfiyatı

Guest helin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kimdi hatırlamıyorum geçen gün okudum şehiriçi ortalaması 7.4 lt idi yine birkaç kişi 8 lt 8.5 lt'den bahsediyordu ,daha uzun yol şansım olmadı ama şehiriçi 10 lt ortalamada bana biraz fazla gibi geliyor,birde bu makyajlıların daha az yaktığını söylüyorlar ondanda huylanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 80
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• Ali

17

• sudef

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest infsphinx

Kimdi hatırlamıyorum geçen gün okudum şehiriçi ortalaması 7.4 lt idi yine birkaç kişi 8 lt 8.5 lt'den bahsediyordu ,daha uzun yol şansım olmadı ama şehiriçi 10 lt ortalamada bana biraz fazla gibi geliyor,birde bu makyajlıların daha az yaktığını söylüyorlar ondanda huylanıyorum.

7.4 ü ben de miş olabilirim abi...

şehir içinde kasa kasa bu sarfiyatı sağladım...

benzin alarak da kontrol ettim tam 7.4 lt aldı... 100 km de şehir içinde...

genel olarak ortalamam ise 8.4 lt/100 km...

gaza abanırsam makaslara girersem de 10 - 11 lt civarı oluyor...

sen normal kullanımda 10 lt yi yakalıyorsan bi sıkıntı olabilir abi...

hem de benim kullandığım güzergah sabah ve iş çıkışlarında en fazla trafiğin olduğunu bölgelerden... beşiktaş - zincirlikuyu - levent- 4 levent - maslak - derbent - tarabya...

o sebeple 10 lt normal kullanımda bir de içinde olduğun trafiği göz önüne alırsan biraz fazla gibi mi...

benim girdiğim trafikle eşdeğer tutsak bile fazla gibi gelio bana...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hah Önder benim derdimi bir sen anladın,bu arabayla ben ben kasa kasa bir hal oldum ne yaptıysam hele birde Ankara trafiği yani İstanbul nere Ankara nere bomboş sayılır,10 lt'den gram aşağı düşmedi.Şimdi nerede bunun makyajlılığı nerede az yakması,servisede sordum bilgisayara bağlandı hiçbir sorun görünmedi.Arabayı öyle haşinde kullanmam herşey devrinde tıkır tıkır ama nafile...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

abi bence bi sıkıntı var ankaraya da yakın zamanda gittim akşam iş çıkışı zamanında olabilecek maksimum trafiği de gördüm ankarayı tam o saatlerde baya bi dolaştım ...

o trafikle ve gaza abanmadan sakin kullanımla 10 lt civarı yakıyorsan bence bi problem var...

bilgisayarında dicem sıkıntı ama benzin alarak kontrol ettim demişsin.... o zaman o benzini hakketen tüketiyosun ve bence o zaman hakkaten bi problem var...

kelebekte boruda bujilerde bi sıkıntı olmadığına emin misin...

bujiler eski kirlenmiş veya biri arızalı ateşleme yapmıyor falan olmasın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önder araba daha 11600 km'de 8500 km'de de bakıma girdi,araba konusunda kulağım hassastır tıkdese arar bulurum gerekirse motor bile indirir bindiririm ama şu haliyle hiçbir aksilik görmedim,neyse dediğin hususlarda tekrardan bi inceleme yapayım bakalım,sağolasın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

abi hani rodaj süresinde otomobiller biraz fazla yakar derler ama senin rodaj da geçmiş...

ilk 3000 km den sonra arabayı devirsiz kullanırsan motor bayılır derler kolay devir almaz fazla yakar derler ama acaba öyle mi kullandın ?

ondan mıdır bilmem ki aklıma geldi diye söylüyorum aklının bi köşesinde kalsın da araştırır sorarsın diye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta ankarada olsa genelikle at'ler  bu civarda yakıyor şehir içinde ama biraz daha fazla km yapmak istiyosan Murat abi biraz daha nazik gaza dokunucan  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta ankarada olsa genelikle at'ler  bu civarda yakıyor şehir içinde ama biraz daha fazla km yapmak istiyosan Murat abi biraz daha nazik gaza dokunucan  :)

Naziği maziği kalmadı Ali neredeyse gaz pedalıyla fanteziler kuruyorum sağ ayağıma kramplar giriyor kasacam diye  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladım abi kötü bir durum ama az yaktırmak için başka çaren yok zuzunu sarsmadan daha nazik fantezi kurman lazım  abi  belki ozaman az yakar  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

aman abi ne fantezisi... abovv... :D

senin durum fena hakkaten o zaman...

çok fazla kafanı kurcalıo sanırım bu olay bu hallere getirdiyse seni...

gaz pedalına basmaya çekinir korkar gibi anladım seni... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında benim sorunum aklımın hala eski arabamda kalmış olmasıdır(yakıt yönünden)2004 Model Citroen Xsara 1.6 16V 110 Hp idi ama şehiriçinde ortalaması 7 lt şehirdışında ise 5.5 lt idi.Uzunyolda bir depoyla tam 1000 km gidebiliyordum.Belkide o yüzden şimdi bana fazla gibi geliyor,amaaaan fazla takmıycam kafayı yoksa soğuyorum arabadan,aslında fazla abartılı bir farkta yok.Mazdanın rahatlığı ve güvenliği de cabası   :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 Model Citroen Xsara gibi az yakmasını bekleme abi dediğin gibi belki bundan dolayı da olabilir ama işe gidiş geliş güzergahı trafikliyse normal ama eğer trafik yoksa biraz daha nazik kullanmanla az yakabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah böyle takılıyoruz artık,kendi kendimize terapi yapıyoruz.Şimdi gidip Recep İvedik gibi 150 yetele mi bayılalım yani,kendimi biran ona benzettim neyse sizlerede keyifli sürüşler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...