Jump to content

Yeni Mazda2 - Test Sürüşü

emredeler
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün Burak abi, Selimpaşa ve ben Şahsuvaroğlu'na ziyarete gittik ve orada Şenay Hanım ve Hale Hanım'ın sıcak karşılaması, karşılıklı içilen çaylar ve biraz muhabbetten sonra sıra büyük bir merakla beklediğimiz Mazda 2'yi kullanmaya geldi. Hepimiz için yeni olan bu araç dururken diğer test araçlarını kullanma gereği bile duymadık :)

Test aracımız beyaz renkli, GaLiP plakalı, 1300cc. Mazda 2'ydi :)

Araçta ilk dikkatimi çeken direksiyonun güzelliği oldu. Görünüm olarak da çok güzel olan direksiyon yavaş giderken pamuk gibi hassasken hızlandıkça süper sertleşerek yüksek süratte tedirgin olma hissi vermedi. Ayrıca müzik sisteminin direksiyonun üzerinde sol tarafta olan kumanda düğmeleri de diğer modellerdeki gibi çok kullanışlıydı.

En çok merak ettiğimiz aracın performansı ise gerçekten 1300cc. motordan beklenmeyecek şekildeydi. Araç hiç zorlanmadan yüksek süratlere çıkabildi. Tabii bu da acaba 1.5 motor olan versiyon nasıl sorusunu aklımıza getirdi ve en kısa zamanda 1.5 motorlu test aracı olan bir bayiye gitme kararını verdik.

İç mekan tasarımı benim hoşuma gitmedi ama Burak abi çok beğendi. Koltuklar çok rahat ve içi genişti fakat sürücü koltuğunda kol dayama yeri olsaydı sürücü için çok daha rahat olurdu ;)

Bizi en çok şaşırtan aracın limitlerini zorlamak için süratli girdiğim uzun ve sert virajda, arka koltuktaki Burak abi takla atarken aracın yola yapışıp kaymaması oldu :) Bu kadar ufak bir aracın böyle bir yol tutuşu olmasına çok şaşırdık ve hatta hayran kaldık :)

Otomatik viteslisi bu kadar keyifli olur mu denemeden bilinmez ama bir şey kesin ki Mazda 2 gerçekten çok keyifli ve seri bir araç :)

Bize bu keyfi yaşatan Şahsuvaroğlu Otomotiv'e ve Şenay Hanım'a teşekkürü borç biliriz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 53
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• halil_i

8

• emredeler

20

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

ben çok gelmek istiyordum ama gelemedim :D

artınk Bursaya gideriz en kısa zamanda  :hi:

bu arada Selim Paşamızın bisikleti hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun  :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kanka yol tutuş performansı tekerleklerin arabanın neredeyse köşelerinde olmasından ;)

mini cooper da aynı şekilde yol tutuyor ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kanka yol tutuş performansı tekerleklerin arabanın neredeyse köşelerinde olmasından ;)

mini cooper da aynı şekilde yol tutuyor ;)

Sebep değil sonuç önemli kanka :D Bu araba gerçekten çok iyiymiş bu konuda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sebep değil sonuç önemli kanka :D Bu araba gerçekten çok iyiymiş bu konuda :)

senin şaşkınlığını gidermek için yazdım kanka  :egy:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

senin şaşkınlığını gidermek için yazdım kanka  :egy:

Teşekkür ederim kanka :) Bir araba tasarlayacak olursam gözönünde bulundururum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre birçok şeyi yazmış , ben de bir iki şey ekliyeyim.

Araç gerçekten seri hareket ediyor. Test sürüşünü Maltepe - Kartal E5, Kartal - Samandıra TEM Bağlantısında yaptık. Gaza biraz yüklenince 4. viteste 140 ta bulduk kendimizi . Buna rağmen aracın içine gelen yol ve rüzgar sesi hiçte rahatsız edici değildi. 5. vites 3000 devirde 120 yapıyor olması ekonomik olduğu izlenimini uyandırdı.

Emre arabayı sürerken ben arkada Selim ile oturdum ve hiçte rahatsız hissetmedim. Emre'nin arabanın sınırlarını zorladığı anlar hariç :D

Aracın gösterge paneli benim çok hoşuma gitti. Sol kenarda devir göstergesi, ortada oldukça büyük ve beyaz  hız göstergesi ve sağda bilgi ekranları oldukça sportif ve okunabilir göründü.

Araçta 3 kişi olmamıza rağmen klimanın açılıp kapanması sırasında aracın performansında bir değişmeyi gözlemleyemedik. Klima performansı da oldukça yeterliydi.

Ses sistemini kısa süreliğine açtık ama LCD ekran tipi hariç genel olarak diğer Mazda modellerindekine çok benzer bir görüntü vardı. Ses sistemi kendi sınıfı için yeterli göründü.

1.3 motorun performansı yeterli olmasına rağmen 1.5 motor seçeneğinin daha fazla keyif ve çok atak bir araç vaad edeceğine eminim. Denemek için sabırsızlanıyorum işin gerçeği.

Tabii günün en güzel özetini ise Selim yaptı. Şahsuvaroğlu'ndan ayrılırken Selim, Emre'nin arabası yerine direk test yaptığımız Mazda2 ye giderek "Baba bununla gidelim" dedi ve noktayı koydu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buluşmanın bir gun onceki akşam mesai yaptıımdan arkadaşta kaldım :D dolyaısıyla netede bakamadım msnin başından kalmıyo cunku.. 5 te yattım sabah 9 da floryaya beka subaruya gittim mazda 3 aldım geldim sahsuvarogluna saat 11 kimse yok.. :D bu arada arkadaşlar bayanları yazmıslar ama Melih diye bir arkadaşta var..:D bilginiz olsun dayım hale hanımın arkadaşına mazda 3 satmaya calisirken, bende Melih beyle 1 saat kadar ikinci el araçları hakkında görüştüm ve çıkış Altunizade oto pazarına...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi internet yoktu, benim cep telefonumda mı kayıtlı değildi arasaydın ;) Biz 5 dakikalık mesafede idik :)

Ben Melih beyi görmedim ama gitmeden önce seni çok aradım

Sanırım Melih Bey bizim arkamızdaki kiremit rengi Mazda3 ün arkasında oturan arkadaştı. Daha önceki tanışıklığım sebebi ile biz direk Şenay Hanım'ın yanına gittik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar muhabbetinizi bölüyorum kusurabakmayın...

ozan beyin yazdığı yazıyı okudum şimdi.sanırım saat dilimini karıştırdı kendisi:)

11 de geldim kimse yoktu diyo,yanlış anlamadıysam.pazar günleri 10.30 dediniz mi herkes yerinde hazır ve nazır olur bizde.acil durum olmadıkça. bilginize...teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hale Hanım, orada kimse yoktan kastı Emre ile bendik sanırım :)

Ben de okurken böyle anladım. Çünkü biz 11 gibi gideriz demiştik ama Selimpaşa'yla evde transformer robota dalınca biraz daha geç çıktık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin gazınızdan sonra iyice merank ettim yeni 2 yi :D

Hale hanım 1.5 motorlu test aracı yoktu galia sizde :)

1.5 motorlu araç olsa test için Bursa'ya gidelim düşüncesine girer miydik sence? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...