Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben de bugün 3.depomu doldurdum. İlk depo ile yaklaşık 470 km yaptım. Bugün 2.depo bittiğinde ise km. 978 deydi. Yani 2.depo ile 508 km yol katetmişim. Her depoda bu değer dahada artacak ve tahminimce 3000 km den sonra yakıt değeri tam rayına girecek. Endişelenecek bir durum yok O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 litre almışım. Eskiden kalma alışkanlık olarak mutlaka yakıt fişini alırım ve saklarım. Yakıt değerlerini ölçmek ve karşılaştırmak için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Benim araba 5000 civarlarına geldi..Ben arabaya alıştım araba bana alıştı. Havaların da ısınması ile araba erken ısınıyor, sütrekli yağmur yok, kalorifer yok vs ile tüketim düştü. Her ne kadar ortalamam 5.8 görünüyorsa da ilk başlarda 6 üzeri tüketimler etkili...artık iyice kasarak 5lerin başına geldim. Gelecek depoyu 5 in altına indirmeye çalışacağım..Şu anki depo yaklaşık 400 km oldu ve 5.2 deyim. Ancak dün de 5.2 idi ama spoileri boyatsın diye ustaya verdim. 5.4 yaptı getirdi.

Beni takip edin anacım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araba 5000 civarlarına geldi..Ben arabaya alıştım araba bana alıştı. Havaların da ısınması ile araba erken ısınıyor, sütrekli yağmur yok, kalorifer yok vs ile tüketim düştü. Her ne kadar ortalamam 5.8 görünüyorsa da ilk başlarda 6 üzeri tüketimler etkili...artık iyice kasarak 5lerin başına geldim. Gelecek depoyu 5 in altına indirmeye çalışacağım..Şu anki depo yaklaşık 400 km oldu ve 5.2 deyim. Ancak dün de 5.2 idi ama spoileri boyatsın diye ustaya verdim. 5.4 yaptı getirdi.

Çok iyi değerler bunlar, 5 in altınada inerseniz Mazda nın "çok yakar" imajına büyük bi darbe vuracaksınız  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunu litreyle yada vs vs gibi şeylerle ölçmek yerine eski usul fulle depoyu git 25 km dormal devirde geri fulle depoyu ne kadar almış dök hesaba

2-gene fulle depoyu bu sefer 25 sıkışırtır arabayı git geri fulle ne yakmış yap hesabını olay budur arkadaşlar neden kendinizi geriyosunuz:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadircim, olan var olmayan var niye kakıyon ki başımıza?

En kesin çözüm budur bi kere. Elin dijital bilgisayarına mı güveneceğiz?

Yoksa çook yolda kalırız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

heh heh he...benim gibi obsesif birine bunları söylemeyecektiniz.

her zaman aynı istasyon(ataşehir BP bozok petrol)  mümkünse aynı pompa (2 no) , aynı yakıt (95 oktan) pompa atınca sadece bir üst TLye tamamlama şeklinde alıyorum. Hemen litre/100 km hesaplıyorum. YB ile maksimum 0.1 fark ediyor (bir kez 0.2 farketti).  Cmaxinki de aynı, o açıdan YB verilerini kullanmakta hata bulmuyorum. son kullandığım vw grubu araba 1 litre farkederdi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

heh heh he...benim gibi obsesif birine bunları söylemeyecektiniz.

her zaman aynı istasyon(ataşehir BP bozok petrol)  mümkünse aynı pompa (2 no) , aynı yakıt (95 oktan) pompa atınca sadece bir üst TLye tamamlama şeklinde alıyorum. Hemen litre/100 km hesaplıyorum. YB ile maksimum 0.1 fark ediyor (bir kez 0.2 farketti).  Cmaxinki de aynı, o açıdan YB verilerini kullanmakta hata bulmuyorum. son kullandığım vw grubu araba 1 litre farkederdi..

O pompa(2 numaralı) bozulmuş geçen ay, karantiden yenisi ile değiştirmiş şirket... Değerlerde değişiklik olmasın... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bu 5.0 litre hedefim daha ilk günden yalan oldu..

dün sabah Obama sebebiyle daha yoğun trafik, akşam şiddetli yağmur bu sabahta TEmde kısa süre kalan ALTUR servis otobüsü sebeiyle 5.5lara geldik. Ben de rekor denemesini bırakıp kurumları temizlensin ( :D ) diye abanma moduna geçtim. Bayağı güzel gidiyor alet..Abanma modunda tüketim çıldırdı..inşallah 7nin altında kalır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben benzin fiyatlarının sürekli dalgalanmasından dolayı bir türlü tam değerlerde ölçemiyorum tüketimi. Bu haftasonu kısmetse Gelibolu'ya gidip geleceğim. Altunizade Opet'te fulleyip, Gelibolu Opette bidaha fulleteceğim. Yaklaşık 310-320 km falan arası.  Sanırım kesin değere yakın bulurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TL. bazında ölçüm yapmayın, litre bazında yapın :)

Mustafa abi, aracın ne kadar yakıyor diye soranlara Litre bazında söyleyince anlamıyorlar :) Kaç kuruş yakıyor diye soruyor herkes :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Mustafa abi, aracın ne kadar yakıyor diye soranlara Litre bazında söyleyince anlamıyorlar :) Kaç kuruş yakıyor diye soruyor herkes :)

sen de onlara; "paparazzi hatunlarını izleyeceğine otur da matematik çalış" dersin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sen de onlara; "paparazzi hatunlarını izleyeceğine otur da matematik çalış" dersin :D

Abi, sabah sabah güldürdün beni :D ofiste adımız deliye çıkacak :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TL. bazında ölçüm yapmayın, litre bazında yapın :)

Evet yaa sonra o gün benzin ne kadardı, 95 mi 97 mi kullandı v.s gibi birçok detay devreye giriyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle en güzeli Litre hesabı.

Çoğu şeyde olduğu gibi uyduruk hesap meraklısı milletimiz, dünyanın en oynak fiyatına sahip benzinin lira üzerinden hesap yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...