Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlk 1500 km.den sonra tam rayına oturacaktır yakıt sarfiyatı. Şehir içinde kullanıma bağlı olarak ortalama 6.5 - 7 lt gibi yakarsın. Şehir dışında ise 100km de boş araçla ortalama 5.5 lt yakar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta manuel :) ben 8.5 standart tüketsem onada razıyım ama yazdıklarının bazılarını yapmama karşın hala 10 rakamının altını göremedim 3 aydır.

sıkışık trafikte çok fazla bekliyorsundur, ortalama hız ne gösteriyor ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu işin sırrı, anlık tüketimde. Ben bukalemun gibi bir gözümle yolu bir gözümle anlık tüketimi takip ediyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 km civarı.

bana göre daha fazla sıkışık trafikte kalmışsın. Ortalamamın 28 olduğu detay aşağıda.

Alınan benzin miktarı:    21,869 litre  (86,38 TL'lik benzin ile)

katedilen mesafe :          293 KM

Kullanım: şehir içi normal kullanım, genelde kısa mesafeler.

manuel hesaplama

ortalama yakıt tüketimi: 7,4638 litre

yol bilgisayarı verileri

ortalama yakıt tüketimi: 7,4 litre

ortalama hız:                    28 KM

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest centilman41

1.3 Go lar manuel değil mi ? 1.3 lerin tekrar satışa sunulması iyi olmuş, kaç hp motor ?

1.3 go manuel.Bendeki araç 2010 stoğundan kalma.Yenileri zaten heryere gelmiyor.Gelsede 1.3 motor seçeneği yok.En az 1.5

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba

ben mazda 2 go kullanıcısıyım ben günde 40 km yol yapıyorum ve depomu full olarak alıyorum ılk aldıgımda arabamı benzin göstergesinde 70 km yol yaptıgım zaman 1 limit düşüyordu araba 2.senesinde 35-40 km yol yaptıgında 1 limit düşmeye başladı ve servis bakımlarım filan herşeyim tam benzinimide hep bir yerden alırım bunun içinde mazda genel merkeze mail attım acaba diğer kullanan arkadaşlardada böylemi oluyor merak ettim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Eğer aracın ayarları, kondisyonu normal ise geriye gaza daha az  basmak kalıyor... Mesela bunuda ben frene mecbur kalmadıkça basmamayı veya daha yumuşak frenleme yapmayı hedefleyerek yapıyorum... Dolasısıyla fazladan gaza basmanın önüne bir nebze geçilebiliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda2  teni alındı 300 km de daha şehir içi kullanım 9,2 lt yakıyor yol bilgisayar verilerim ama ne kadar doğruluk var bilmiyorum bilgisayar verisinin ben normal karşılıyorum araç 2011 1,5 play otm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

merhabalar mazda 2 aracıma cok modifiye yaptım cok emek verdim ama bugun cok üzüldüm acıkcası

ben 9.000 km de bir subaydan aldım aracıma 14 ayda  9.000 km yapmıs ve araca cok guzel bakmıs  bildiğin sıfırdı resmen  neyse alırken sordum  benzınde ne yakıyor dıye  28 kurus dedi ( ama cok sakın kullanıyordu hıc hız yapmayan birisi )

neyse aldım samsun ageldim ve romano tüp taktirdim sehir ici 33 kurus yakıyodu bi kac kez hesapladım

tüpte de 26  krs filan yakıyor bende normal kullanıyorum

neyse 2 gün önce bakımlarını yaptırdım aracımın arac cok iyi dediler bende temiz kullanamya calısıyorum aracı

bensizn suan 4.35 tl

benzini BP den fulledim  ve 170 km yol yaptım  ve aynı pompadan tekrar fulledim  62 tl tutmus

şimdi 62 / 170  yaptıgımda 3.65 kurus yapıyordki ben bu yolun 100 km sini uzun yolda 80  90 km ile kırmızılara nerdeyse takılmadan sakın biri biicmde 5. viteste yaptım  bazen 100 lere cıkıtıgm oldu

geri kalan kısmıda  sehir icindenormal bir kullanım ile yaotım

mazda brosurudnde sehir ici 7 lt yazıyor sehir dısı 6 litre ama ben

ben nerdeyse sehir dısı 100 km de 9 lt yakıt tuketmısım

acaba nerede bir sorun var ?

80  90 nla giderken 5.ç viteste az yuaksın diye kullanmak mı ve 4. viteste kullanmak mı ?

değerli arkadaslar aracımı cok seviyorum yardıumlrını bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vitesten ziyade 90km/h hızla giderken  devrini yaklaşık 3000 d/dk ayarlayın bi. fabrika ayarlarına 2lt ekleyin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben size şöyle söyliyeyim, bu araç benzini koklayan bir araç değil, bu motor bu kasaya çok kuvvetli geliyor, km saatine hiç bakmadan 3500 devir civarında kullanın, en kötü ihtimalle aynı benzini yakarsınız, öyle 90-100 kullanılacak araba değil.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buugn de ölçtüm  40 km yi 16 tl ye gitmişim  yani km  40 krs  kafayi yicem  satcam en sonunda...

Motor/yakıt testi yaptırın ve bu değerlerde yakıt tükettiğinden emin olun ve çaresine bakın... Yoksa satmak en basiti olur.

Sıfır araç almadığnız sürece başka problemlerle boğuşma ihtimaliniz de var.

Sorununuz belki de küçük bir problemdir, öncelikle sebebini bulmaya çalışın derim.

Sizin için satmak daha mantıklı ise o ayrı bir konu, sizin tercihiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıyor benimki 2011 1,5 play otomatik şehir içi 10 lt yakıyor..yapacak bir şey yok benim için şehir dışı 7 lt altını görmedim daha hanım kullanıyor2, araç olduğu için fazla kullanılmıyor ve 7 ayda 2500 km yaptığı için pek göze batmıyor.. ben bu değerlere alışık olduğum için yadırgamıyorum insignia mda 10-11 lt arası yaktığı için alışığım yani ..fakat çok gezen kullanan için çok fazla bir değer aynı segmenntteki araçlar (fiesta corsa yaris v.b. )sanırım 6 lt yi geçmez çok kullananlar hemen değiştirmeli  bence şahsi fikrim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet  abilerim son durumu açıklıyorum  servis bisey yok dedi  ama var bu çok net ortada

arabamda romano lpg  var ve performansı cok iyi değil  burada bicok tüp markasının bayiliğini yapan ve neredeyse en iyisi olan kişi tüp performansını begenemdı titreme var dedi

gecen gün  benzinde  benzin  : 4350 tl civarı  62 tl ye  170 km    km : 36.5  krs

(  100 km sehir dısı  70 - 90 arası sakin    +  70 km sehir ici normal kullanım  ama devirli )

sonra depoyu fulledim  16 tl ye  40  km      km : 40.00  krs

(  20 km sehir dısı  sakin  + 20 km sehir ici (  5 km si trafik yogun dur kalklı gibi )

en son tüp ve benzin deposunun fulledikten sonraki durum

133  km    10 km si benzin

tüp  23  tl  ye  123 km    km  : 21krs    (  80 km si  uzun yol 4 kişi  sakin kullanım  70 - 90 )

geri kalan kısmı ve benzin sehir ici  sakin kullanım 

benzin  7  tl ye    10  km    km :  1.4 tl

evet son denemem buydu

15.07.2012    DENEMEM

GECE YARISI YOLLAR BOMBOS  BP DEN  GAZI VE BENZİNİ FULLEDİM

2 kişiyiz  klima ve cam kapalı

34  KM  gaz ile kullandım  düz yol    5. vites  80  -  90  hız

ve  tekrar gaz almaya geldim    5  tl  ye  34  km    km :  15 krs  gayet güzel

ama sadece 30 sn baslarken bezında calısan arac  tekrar 34 km gaz ile gidip geldikten sonra kontrol ettiğimde kesilmişti ve tamamladık 5 tl ye doldu

yani  5  TL YE    0 KM  BENZİN    0 - KM  :  5 TL  ????

GAZI VE BENZİNİ TEKRAR FULLEDİK ARACI SALLADIK 2 SER DKK ARAYLA  KONTROL ETTİK DAHA ALMIYOR  GÖZ HİZASI BAKTIK

VE    AYNI GÜZERGAHIN KISA HALINI GITTIK  15 KM  YOL YAPTIK  5. VİTES  80 - 90 HIZ

GELDİK VE DEPOYU FULLEDIK  15  KM  5 TL YE GELDİ  YANİ  1  KM :  33.3 KRS  SEHİR DISI ???

BU ARABA NE YAKIYOR ? 

kısaca gazda  1  km  : 15  krs  benzinde ise  33.3  krs

yani benzinde bir sorun var  normalde bu degeri sehir icinde en fazla yakması  lazım

17.000 bakımı serviste yapıldı 2 gun önce   

YARDIMLARINI BEKLİYORUM...  Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar arkadaşlar,

benimde bir katkım bulunsun istedim.

2009 1,5 otomatik aracla, hafta sonu şehirler arası ve şehiriçi karışık 395 km yolu, 130,07 TL'ye aldık. Depoyu tekrar doldurduğumda benzin 4,29 TL idi. Araç eşimin aracı ben nadiren kullanırım. Buradaki başlığı görünce meraktan bir ölçmek istedim. Hiç öyle sakin kullanayım hız yapmayayım, frene dikkat edeyim falan gibi konuları dikkate almadım. Sehir dışında 130'dan aşağıya pek düşmedim. Şehiriçi ise fırsat buldukça hızlandım. Hatta aracı genel olarak spor modunda kullandım. Yokuşlardaki performansını ölçmek için özellikle yüklendim. klima ise tüm yol boyunca 2-3 arası sürekli açıktı.

Sonuç olarak bu kullanım tarzı ve şehiriçi-dışı karışık yolda km'de 33 kuruş gibi bir rakam yakmakta ve 100 km 'de 7,7 lt benzin yakmakta. Küçük, otomatik, sorun çıkarmayacak ve hoş görünümlü bir araç istediğim için almıştım. Performans ise isteklerime ek olarak geldi. Sadece çukurlara verdiği aşırı tepki biraz can sıkıcı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...