Jump to content

Motor Ömrü Hakkında (90-94)

kırmızı_323
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar ben yeni üyü olduğum için sizlere sorum biraz fazla olacak onun için şimdiden sizden özür dilerim. benim çocukluğumdan beri mazda sahibi olma hayalim vardı sonunda iyi kötü bütçemin elverdiği kadar bi mazdam oldu benim merak ettiğim siz usta mazdacılardan öğrenmek istediğim mazdaların motor kilometre ömrü ne kadar. fiat-tofaşlar gibi az olmadığınu duydum. fabrika öngörüsü ne kadar acaba diye merak ettim. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 89
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

10

• ozanm3

6

• kırmızı_323

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest mustafa_g

motor ömrü doğrudan kullanım tarzı, periyodik bakımlar ve TOPLAM ÇEVİRDİĞİ DEVİR sayısına bağlıdır.

Minimum: 200-250bin,

Yaklaşık: 400bin,

Maximum: Allah bilir

kilometre kadar ömrü vardır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

vallahi doğru dürüst yağ koymazsan su koymazsan kayşı değiştirmezsen 100.000 kmi görebiliyor ;) tabi bakımını düzenli özenli yaparsan 400.000 kmyi rahat görürsün ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vallahi doğru dürüst yağ koymazsan su koymazsan kayşı değiştirmezsen 100.000 kmi görebiliyor ;) tabi bakımını düzenli özenli yaparsan 400.000 kmyi rahat görürsün ;)

peki ben size bişey sormak istiyorum mazdanın motorları ömürlü sağlam motorlar bunu biliyoruz ama bunun sırrı nedir kullanılan malzememi ne var yani bunda motoru sağlam kılan bir bilginiz varmı ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

bu tamamen kaliteyle ilgili :) tabiki sadece kaliteli malzeme kullanmaklada olmuyor bu iş.öyle bir üretim olması gerekki ömürlük amaçlı olmalı.kullanılan malzemenin kalitesinden tutun montaja kadar ;) mazda motorları çok kıldır bir kere elini atarsan o motordan elini kolunu çekersinhayır gelmez :) motorun en büyük düşmani haralet olayı onun dışında yağmış kayışmış bakımmış pek aramaz :) ama haralet yaptırıpta bir contayı yakarsan motorun ömrüden ömür gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben japonların dürüst bir millet olduğu için malzemeden kaçmadıkları kaliteyi her şeyin önünde tuttukları minancındayım dostum. yani istese diğer markaların hepsininde motor kaliteleri böyle olabilir. ama onlar maliyeti düşürüp sadece  satış yapmak peşinde ama japonlar gerçekten araba satışı yapma peşinde bana sorarsan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Can'in dedigini bugun aynen gorduk serviste. Yagina suyuna bakilmamis bir Mazda6 motor yemis. Yalniz yinede arac yurur vaziyette gelmis yatak sara sara. KMsini sormadik ama maksimum 150 bindir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

ben yaklaşık 7 senedir  mazdaların içinde cirit atıyorum  ( mazdayla tanışalı 12 sene olmuş) daha motor arızası ile gelipte bu elekrtonik olur maknik olur farketmez yürümez halde geleni görmedim görmemde biliyorum :) ha böyle kullanarak motorun ömrünü yersin o ayrı mesele..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Can'in dedigini bugun aynen gorduk serviste. Yagina suyuna bakilmamis bir Mazda6 motor yemis. Yalniz yinede arac yurur vaziyette gelmis yatak sara sara. KMsini sormadik ama maksimum 150 bindir

yazık günah arabaya acıdım  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

conta yakmış yatak sarmış segman yemiş bir mazda 6 motoru aslan gibi gider korkmayın :) her zaman için bu gibi durumlarda motorun bir emniyet subabı vardır ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...