Jump to content

Motor Ömrü Hakkında (90-94)

kırmızı_323
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

way be 626 nın böyle bi modeli olduğunu bilmiyorum şimdi satılık ilanlara da baktım bulamadım özel bi araç galiba yada sen mi yaptın hocam?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 89
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

10

• ozanm3

6

• kırmızı_323

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

arkadaşlar ben bunu daha önce birçok yerde araştırdım mazdada %80 600.000 bine kadar diyorlar ama derlerya bakarsan BAĞ olur bakmazsan DAĞ olur hadi kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

selamlar, bir hafta önce 91 model bir mazda 323 sedan araç aldım. şimdi motoru indirdik ve krank mli ve pistonlar dahil her yeri değişip toplanıyor motor. bu yeni toparlanan motorla ortalama kaç bin kilometre yapabilirim acaba? cevaplar için şimdiden teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

kullanılan oarçaların kalitesini de ben ekleyeyim o zaman Selman abi :D

orjinal parça var, kaliteli japon yan sanayi parça var, kore-taiwan-çin malı parçalar var. bunlardan hangileri kullanıldı ise motor ömrü ona göre değişir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toparlayan ustaya göre değişir diyerek oynak bir cevap vereyim bari....:)

şimdi genel olarak orjinal parçalare kullanılıyor toparlanırken. sizde ortalama 150 bin km yapılabilirmi bu araçla?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

şimdi genel olarak orjinal parçalare kullanılıyor toparlanırken. sizde ortalama 150 bin km yapılabilirmi bu araçla?

orjinal parçalarla çok daha fazlasını yapar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor omru olarak dedigin kmlere ulasman mumkun ama motor omrunu ekleyen bir cok neden var... motorun iyi olur hortum curumus olur ve motor yakarsin :) ama teorik olarak evet.. o mazdalarin motorlari cok omurludur problem yasatmaz cok fazla.

cevaplar için çok teşekkürler, hazır szin gibi bilgili arkadaşları bulmuşken bir soru daha sorayım, otomatik vites benim 323, bu araçların otomatik şanzımanları çok sorun çıkartırmı? cahilliğimi mağdur görün mazdada önce 72 model tospağa kullanıyordum :D o yüzden biraz cahilim mazda konusunda :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

... mazdada önce 72 model tospağa kullanıyordum :D o yüzden biraz cahilim mazda konusunda :D

boşver mazda'yı

tosbiki ne yaptın?

1300cc düz cam 1302 miydi? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

boşver mazda'yı

tosbiki ne yaptın?

1300cc düz cam 1302 miydi? :)

tospaaa 1600 cc düz cam otomatik vites bir arabaydı :D yani bana otomatik hastalığı ondan bulaştı... tabi tospağayı sattıktan sonraq bir süre doğan kullandım :S traktör gibiydi, sonrasında mazdaya binince sanki yolda gitmiyormuşum gibi geldi bana :) çok rahat bir sürüşü var mazdanın
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

japonlar dürüst millettir önce insan düsturunu benimsemişlerdir bu gün bu kadar ileri seviyelere yükselmelerinin sebebi budur imal ettikleri ürünler evladiyeliktir  kolumdaki saat rahmetli pederden kalma japon seiko 1969 model yani 40 yıllık.Klimam mitsubishi,laptopum toshıba arabam 1992 mazda 323  japonsa gözün kapalı al hiç düşünmeden  güvenebilirsin mazda motorunun kalitesi olmasının sebebi çelik olmasıdır yani şimdiki yeni nesil dökme aliminyum alaşımlı dandik  telmaşa  motorlardan değildir.ben şuna inanıyorum 20 yıl sonra 1990 lı yılların mazdalarını yollarda görebileceğiz ama tempraları fiatları şahin ve doğanları muhtemelen jilet olarak kullanacağız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

626gt 2500cc motorlu yanlıs hatırlamıyorsam ankarada bir tane olucak aslında TR koşullarına bakarsak böyle bi aracın sahibi olmak cesaret ister nadir bir araç herhangi bir durumda parça temini zor olabilir ama sorarsanız mazda sonuna kadar güvenirim fiyat uçuk olmasa aracımı sattıktan sonra almayı düşünürüm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

ben daha bu gün aldım 323 ümü.. hele  şükür:))... ve gösterge 438000 küsur leri gösteri ve hala gidiyo... sadece sekmanlar değişecekmiş sanırımmmm.... daha ne kadar gider acaba:)) :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben daha bu gün aldım 323 ümü.. hele  şükür:))... ve gösterge 438000 küsur leri gösteri ve hala gidiyo... sadece sekmanlar değişecekmiş sanırımmmm.... daha ne kadar gider acaba:)) :fiuw:

İyi bakıldıysa daha gider ama madem segmanla için motor sökülecek, rektefiyeciye pistonları ve silindirleri ölçtürün mutlaka. O zaman net olarak durumunu öğrenebilirsiniz. Benim arabamın mtoru söktüğümüzde 180 bindeydi ve ölçüm sonucundan en az 200-300 bin daha gider demişti rektefiyeci.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...