Jump to content

Performans Hakkında (90-94)

berkobal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

familia 97 1.8 tüpte 215 gördüm bir kaç kez.ama her halükarda ve kesilmeden 200 cıkıyo sonrası tüpte iken biraz daha yavaş ilerliyo.

adem usta zati doyurucu açıklama yapmış sağolsun.durum budur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 58
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• berkobal

7

• Lupara

4

• AntonioMontana

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

arkadaşlar bir ay önce denedim otobanda az eğimle lpg'de170, benzinde 185i gördmm, ama geçen hafta rot balans yaptırdm we lpg filtresini değitrdm, şimdi tüpte 185 görüyo, benzinde bakamadım, ama 200ü göremiceği kesin bnce..( mazda hastası olsamda üzelerek söylemeliyim rüzgar çok etkiliyo we güven wermiyo:((

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış bilmiyorsam arabanın 5. vites 1000 devirdeki hızını devir kestiği rakamla çarparsak son hız bulunabiliyordu.

örn. benim aracım 5.viteste 1000 devirde 30 km hızla gidiyor. 6500 devirde de kesiciye giriyor.

o zaman 30 x 6,5 =195 km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk kez duydum ilginç gerçekten fakat tam bilmiyorum ama karbüratörlü araçlarda kesici yok die biliorm ama yanlışsa düzeltin, geçenlerde bu hesaplamayı yapmak için bi denemek istedim, yaklaşık 7200 dewire çıktım ama dewir kesmedi, zaten dewam etmeye çekindim açıkçası...  fakat 5.nci vites 1000 dewirde yaklaşık 36-37km ile gidiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,5 Lantis ile 230 u gördüm, eşim vardı yanımda, sonra bıraktım, ama 240 ı görebilmek imkansız değil

Ben eşim yanımdayken 230 u görsem büyük ihtimalle eşim tarafından öldürülürdüm. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar, arabanın kadranında yazılı olan son hızı yapacak dıye bır kanun yok.asırı hız felakettır,bızı sevdıklerımızden ayırır.lutfen,aracımızı kontrol edebılecegımız hızlarda kullanalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben yeni aldıgım 98 model 323 1,8 glx arabamla lpgde 200ü biraz gectim(otobanda).190km'ye kadar cok rahat cıkıyor.sonrası biraz zorlama tabi..

aracım 125binde, bujiler ve hava filtresi yeni değişti, jantları vs. fabrika cıkısı durumda, motorda hiçbir modifiye yok.

bazı arkadasların belirttigi 130-140km/h gibi son sürat hızlar oldukca düsük degerler.bence mutlaka bi sorun olmalı.

tabi ki herseyden önce güvenlik..!!!! araclarımızı bu sekilde zorlamamız pek de anlamlı deil.. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda katılıyorum, 5nci vites aracın hızını sabitliyor neredeyse, ayrıca çok kez uzun yolda denemesini yaptım aracı 4ncu viteste kullanırsam daha az yakıyor yani 5nci vites 2500 devir yerine 4ncu vites 3600 devirde (ortalama rakamlar) kullanıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 91 model 323 (260000 km de ) geçen hafta çarşamba günü siirtten karamana geldim otobanda çok hafif dokunmayla 140 a çıktı tabi ben hızımı 120 de sabitleöeye çalıştım ama sanırım eğer bassaydım 170 rahat görürdü de ne gereği var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Yakıt tasarrufuyla ilgili küçük bir öneri; 4. vites en çok yakıt yaktıran vitestir. Bu yüzden yolun durumuna göre mümkün olduğunca 3 den 5 e atın. Zaten üçüncü viteste 80-90 km hıza çıkabiliyor arabalar hiç zorlanmadan. Bu hızda kolayca 5. vitesi kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tasarrufuyla ilgili küçük bir öneri; 4. vites en çok yakıt yaktıran vitestir. Bu yüzden yolun durumuna göre mümkün olduğunca 3 den 5 e atın. Zaten üçüncü viteste 80-90 km hıza çıkabiliyor arabalar hiç zorlanmadan. Bu hızda kolayca 5. vitesi kullanabilirsiniz.

Rampa çıkmıyorsam zaten hep böyle kullanıyorum.Yakıt kaygısıyla değil tabi. extra iş olmasın diye. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nedenini sorsam ayıp etmiş olur muyum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Son hızı sağlıklı haliyle düz yolda 178Km/s.

Gerçekten düz olan bir yolda 179 bile yapmaz.Ama 5. vites uzun olduğundan çok hafifi bir rampada bile bu hızı geçebiliyor.Geçebiliyor ama 240 falan da değil tabi.Ben GPS cihazı ile en fazla 195 gördüm.O esnada ibre 205 civarında oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 17" jant ve abart egsozla ibrede 5.8 yaptıgımda 9km yol almış oluyorum, yaptıgım hesaplamada 196.85 küsur çıktı ben kısaca 195 dedim egsoz orjinal olsaydı yanan gaz sıkışarak dışarı çıkıcak motoru dahaaz yorucaktı ayrıca lastik ebatım orjinal olsaydı doğru km ve daha az yorgunlukla sanırım 220km yi görebilirdim ki bu 195 değerini lpg de aldım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...