Jump to content

Mazda3 LPG (Resimli)

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 247
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

31

• Limpony

47

• emredeler

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Manifold sökülünce biraz tuhaf görünüyor :D Delikler de ufak deliniyor zaten :D İkinci fotoğrafta delinmiş ve yerine takılmış hali var gaz enjektörleri bu şekilde takılıyor yani. Delmeden de montaj yapılıyor bi aparatla ama bu şekilde daha iyi verim alınıyor

post-938-14169527175_thumb.jpg

post-938-141695271754_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaw zaten korkuyom şu lpg işinden vazgeçirme beni emre :) yüksek devirlerde bi problem falan çıkarmaz dimi? Redline da kendi yine gaz kesiyo mu?

Regülatörün gaz yetiştirebiliyorsa ve enjektör çapları doğruysa sorun çıkarmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnce işçilik ve tecrübe yani neyi nereye takacağını bilmek gerekir. Mesela ECU'yu (beyin) motor kapağının altına koyarsalar aynı fanı bozulan bilgisayar ısındığında kitlendiği gibi bu da teklemeye başlar. Regulatör doğrudan hava alan bi yerdeyse geç ısınır. Enjektörlerin delikleri emiş yönüne göre değil de dik veya ters istikamette delinirse araba gaz yemekte zorlanır vs... Enjektör hortumlarının dördü de aynı boyda ve mümkün olduğunca kısa olmalı bir de :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa'yı tamamen soğutacaksın Emre böyle konuştukca :) Ama çok doğru konulara değiniyorsun,kesinlikle bu işin ehline yaptırmalısın Mustafa,yoksa kötü bir montaj seni arabandan soğutur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi markanın bayiliği verilirken seminerle veya değişik bir yolla çalışanlar bilgilendiriliyor mu? biraz fazla soru sordum ama emre kusura bakma artık  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa'yı tamamen soğutacaksın Emre böyle konuştukca :) Ama çok doğru konulara değiniyorsun,kesinlikle bu işin ehline yaptırmalısın Mustafa,yoksa kötü bir montaj seni arabandan soğutur.

walla izzet abi bende soğumamak için nelere dikkat etmek gerek onları soruyom emre'ye.Zaten otomatik olduğu için pek ısınamadım bide tüpten darbe yersem satarım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla izzet abi bende soğumamak için nelere dikkat etmek gerek onları soruyom emre'ye.Zaten otomatik olduğu için pek ısınamadım bide tüpten darbe yersem satarım :D

İnşallah soğumazsın Mustafa kesinlikle takacak ustanın tecrübesini ve bilgisini araştır,birde ustanın kendisine montaj yaptır.Kalfaya ,çırağa işi yaptırtmasın dikkat et. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah soğumazsın Mustafa kesinlikle takacak ustanın tecrübesini ve bilgisini araştır,birde ustanın kendisine montaj yaptır.Kalfaya ,çırağa işi yaptırtmasın dikkat et. :)

inşallah abi bakcaz artık.Ustayı araştırdım makine mühendisinin denetiminde çalışıo.Çırağı var ama işleri usta yapıo çırak getir götürle uğraşıo.Gittiğimde de söylerim uyarı için tşkler abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğitim veriliyor tabii ki ama dönüşüm servisine her yeni giren personel eğitim almayabiliyor. Genellikle yapa yapa öğreniyor çoğu. Sanayideki tamiraneci mantığını aşabilmiş olan servisler de var ama çok fazla değiller. Gerçi 3-5 detayın dışında çok basit bir iş aslında. Makine mühendisi denetimi derken makine mühendisi aracın başında durup dönüşüm bitene kadar beklemiyor, genelde mühendisler araçları görmeden projeyi imzalıyor. Her dönüşüm servisi bünyesinde bir yetkili makine mühendisi çalıştırmak zorunda aslında ama şartlar el vermediği için çalışıyor gösterip proje başına para veriyor çoğu yer. Zaten gittiğinde makine mühendisini orda görüp göremediğinde anlarsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizde de 2 tane makine mühendisi var fakat iş yoğunluğundan genelde araç bittikten sonra sadece genel kontrol yapabiliyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu iş beni hiç sarmadı aslında ama sanki 2.5 motor araca biniom yaw benzini resmen içio kerata onun için taktırcam :) Hayır yaktığı kadar gitse helal olsun diycemde o da yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet tartarini marka lpgmi taktırmış bulunmaktayım :D Dün yaptığım denemeler sonucu 12 litre yaktı 50 km boyunca 180 ve üzerinde gittiğim için.En çok merak ettiğim konu performans konusuydu performansta çok az bi düşüş var 210 u geçemedim :D taktırdığım kişi 1500 km deki bakımdan sonra performans düzelir dedi.Herşey çok güzel fakat direksiyonda hafif bi sertleşme var gibi yoksa kusur bulmak için psikolojik mi anlamadım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gösteriyo abi sapıtmadı herhangi bi bozukluk yok ama yaktığı yakıtla aynı mı denemedim.Onuda denerim abi dün pek aklıma gelmedi ilk gün olduğundan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...