Jump to content

Mazda3 LPG (Resimli)

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 247
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

31

• Limpony

47

• emredeler

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Yol bilgisayarı sapıtıyor burak abi... Averaj yakıt, anlık tuketim ortalama hız gibi verilerde sıkıntı olmaz ama menzil kısmında bilgisayar yanılıyor maalesef. cunku lpd tankını bilgisayar olcup tartamıyor. benim astina gtde başıma gelmişti bu.

Orasını tahmin etmek zor değil zaten . Demekki ortalama değeri yakıttan değil hava miktarından ölçüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan Mustafa :) İlk 1000-1500 km. bakımı önemlidir fakat performans olarak çok fazla bir artış bekleme. O bakıma kadar düşük bir ihtimalle ayarsızlık, düzensizlik yaşayabilirsin ama o bakım ve kalibrasyondan sonra sorun kalmaz. Performansın artmasını istersen de biraz yakıttan fedakarlık etmek gerekir fakat bu sefer de zengin karışım algılayıp arıza lambası yakabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

direksiyonla lpg nin alakası yok... performans olarak benzinin aynısını asla bekleme. kendini benzinde klima açıkmış gibi gidiyor hissedersin lpgde..

Yol bilgisayarı sapıtıyor burak abi... Averaj yakıt, anlık tuketim ortalama hız gibi verilerde sıkıntı olmaz ama menzil kısmında bilgisayar yanılıyor maalesef. cunku lpd tankını bilgisayar olcup tartamıyor. benim astina gtde başıma gelmişti bu.

demek ki psikolojik :D  Ama şunu söyliim 3. viteste 170 le çıktığım yokuşu 165-166 civarı çıkıo.Aracın ağırlığı 1360 kg  oldğu için bence bu düşüş normal yani.Yol bilgisayarına hiç bakamadım gerekli testlerden geçirdikten sonra o bilgileride veririm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan Mustafa :) İlk 1000-1500 km. bakımı önemlidir fakat performans olarak çok fazla bir artış bekleme. O bakıma kadar düşük bir ihtimalle ayarsızlık, düzensizlik yaşayabilirsin ama o bakım ve kalibrasyondan sonra sorun kalmaz. Performansın artmasını istersen de biraz yakıttan fedakarlık etmek gerekir fakat bu sefer de zengin karışım algılayıp arıza lambası yakabilir.

tşkler emre.Bu performansı düşmezse bana yeter zaten kalibrasyondan sonra tekrar bi denemeye çıkarım motor ve ben alışalım biraz lpg ye herşey çok güzel olacak :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Ama şunu söyliim 3. viteste 170 le çıktığım yokuşu

araba otomatik sanırım.

yoksa manuel 3 için 3. viteste 170km hız (mps olmadıkça) hayalden öte bişey olamaz herhalde :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

izmir'de faliyet gösteren bir firma, Porsche Çayen jipe taktıkları LPG kitiyle aracın gücünün arttığını söylemiş ve dynoya çıkartmışlardı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araba otomatik sanırım.

yoksa manuel 3 için 3. viteste 170km hız (mps olmadıkça) hayalden öte bişey olamaz herhalde :D

araç otomatik mustafa abi :D Ben taktırırkende tartarininin %2-3 performans artırdığını söylediler.Ne derece doğru bilmiyorum onların yalancısıyım :D Kalibrasyondan sonra herşey belli olcak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

benzin için dizayn edilmiş bir araçta lpg kullanımını, rakıya domates suyu ekleyip içmeye benzetiyorum.

lpg kullanacak araçların pistonları, sübapları, silindir içleri gibi yüksek ısıya maruz kalacak parçaların bu duruma uygun malzemeden üretilmesi veya en azından kaplanması gerektiğini düşünüyorum.

sonuçta kolay kolay sıfır araç alabilecek maddi imkanlara sahip olamayan bizim gibi insanlara bitik motorlu arabaların kaktırılmasını hiç etik bulmuyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

çok haklısın abi, bence de benzinli motor benzinle, dizel motor mazotla kullanılmalı. ne o öyle bi gaz bi sıvı bi gaz, zırt pırt şekil değişen maddeden yakıt mı olurmuş allasen :D:tey:

en sonunda sen de doğru yolu buldun ya, helal olsun sana aslanım benim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzin için dizayn edilmiş bir araçta lpg kullanımını, rakıya domates suyu ekleyip içmeye benzetiyorum.

lpg kullanacak araçların pistonları, sübapları, silindir içleri gibi yüksek ısıya maruz kalacak parçaların bu duruma uygun malzemeden üretilmesi veya en azından kaplanması gerektiğini düşünüyorum.

sonuçta kolay kolay sıfır araç alabilecek maddi imkanlara sahip olamayan bizim gibi insanlara bitik motorlu arabaların kaktırılmasını hiç etik bulmuyorum :)

bende şahsen öyle düşünüyorum mustafa abi fakat arabaya binipte zevkinini alamamak veya zevkini çıkarırken yarım depoyla 200 km yol yapmak zoruma gidiyo :D hem çevremizi temiz tutalım :D:D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

işi uzatmamak konuyu sulandırıp bulandırmamak için mod yetkimi kötüye kullanmıyorum :D anladın sen onu...

heeee anladım ama anlamazlıktan geliyorum. n'oolmuş  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar Ben de 626 ya LPG taktırcam. Hangi servisi ve Markayi onerirsiniz?

Bu konuda eminim herkes ayrı bir tavsiyede bulunacaktır. Zaten daha önce de söylendi önemli olan markadan ziyade montajı yapacak usta. Bence öncelikle markaya karar vermelisin

Emre aşağıdaki mesajında düşüncelerini yazmıştı. Kendisi LPG sektöründe olduğu için dikkate alınmalı diye düşünüyorum

Ayrıca LPG nin benzine oranla yaklaşık %40 tasarruf söylediğini söyleyebiliriz. Aracın benzinde ne yakıyorsa onun %40 ı kadar tasarruf saplamanı beklemek doğru olacaktır.

Marka reklamı olarak algılamayın ama işim gereği her markanın müşterisi ve bayileriyle muhatap oluyorum. İzlenimlerim şöyle;

Milano-Atiker-Ekogas gibi yerli mallarından uzak durun.

Ecotech-Vento-Tomasotti Arcile gibi ithal ürünleri de tavsiye etmiyorum.

Tartarini iyi bir markadır.

BRC'nin İtalyan olanını bulabilirseniz ki öyle mi değil mi karşınızdaki kişinin lafına güvenmekten başka anlama yolunuz yok, iyidir.

Prince çok iyidir ama servis ve yedek parça sıkıntısı çekebilirsiniz.

Landi Renzo (bir de Landi diye bir ürün var onunla karıştırmayın) iyi üründür.

Romano sorunsuz ve performanslı bir üründür.

Lovato da uzun süredir kalitesini bozmayan markalardan.

Zavoli eskisi kadar kaliteli ürün getirmiyor ama yine de kötü demek haksızlık olur.

Autronic ve Platinca'da parça sıkıntısı çekmezsiniz ama arıza çıkarma riski biraz fazladır.

KME yarı Polonyalı bir üründür ama pek çok markaya göre uygun fiyatlı ve kalitelidir.

Aklıma ilk gelenler bunlar işte. Özelden soranlara bendeki Türkiye geneli bayi listesinden çoğu markanın illere göre montaj servislerinin iletişim adres ve numaralarını da verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'deki güç artışına şahit olduğumdan sadece şunu söylüyorum işin sırrı enjektörlerde. Açma-kapama hızı aracın benzin değeri olan 1,3-1,5 milisaniyeye eşdeğer veya yakın zamanlı olan enjektör seçiminde performans konusunda avantaj sağlanabilir.

1000 km.'den sonra yapılacak kalibrasyonun sebebi ise Mustafa abinin örneğindeki domates suyuna artı olarak regülatör ve enjektörlerin içindeki kauçuk diyaframların da belli bir alışma süresi oluyor ve ortalama 1000 km. sonra parçalar belirli bir düzene oturuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar bugün erzurum-trabzon arası yaptığım yolculukta araç 4 kişi bagaj full 7.8 litre tüketti lepegede tabiki :D Ortalama hızım 110 km/h.

Burak abi yol bilgisayarını denedim menzilde sapıtıyo :D Ortala tüketim de 7.0 gösteriyodu.Yani 0.8 litre hata ile gösterdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...