Jump to content

Mazda3 LPG (Resimli)

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mustafa , arıza ışığı yanıyor mu senin arabada ? Servis öyle birşeyden bahsetti. Bir de motor ısısında bir değişiklik oluyor mu ? Yani hararet göstergesinde bir değişiklik hissettin mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 247
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

31

• Limpony

47

• emredeler

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

yok abi arıza ışığı falan yanmıyo.hararette de hiç bi değişiklik yok zigana da falan o kadar zorladım hiç bi değişim yok :)

Ayrıca bugün yaptığım dip gaz denemelerinde 24 ykr yakmış bulunuyor Şimdiden deneme amaçlı 1500 km yol yaptım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

arıza ışığının yanmaması çok ilginç çünkü arkadaşımdaki opel gsi zaman zaman arıza ışığını yakıyor. o durumlarda arabayı stop edip (yolda giderken bile)  yeniden çalıştırıyor. ışığın yanması da çok normal çünkü araç bir çok sensörden gelen bilgileri işleyerek değerlendiriyor ve buna göre sürücüye ikaz gönderiyor. siz LPG taktığınız zaman bu sensörlerden doğru bilgi gelmediği için (lambda sensörüydü sanırım) araç ikaz veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lambda sensörü de bir sebep ama daha çok karışım hatası olarak lambayı yakıyor. Bu da ekstradan takılan AEB cihazlarıyla giderilebiliyor. Bi nevi aracın eküsünü kandırıyoruz yani :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

can pazarı  paranla telıke satın alıyorsun bırde araca hasar evet hasar nereye dersenız motora kaportaya  yuk dengesıne  baskı balataya  otomatıkse arac otomatık sanzınmana      itda edene acılklarım    LPG tavsi ye etmıyorum tavsiye  edenede karsı degılım    sadece hasarları yakıta harcanan paradan daha fazla oldugu gıbı  bırde sıralı sıstem var oda aynı der hıc degısıklık yok cekmemezlıgı aynı patlatması aynı hasarı aynı eeeeeeee paranızı hayel urunune haramayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kaç kere okuduktan sonra bir şeyler anladım ama kesinlikle hak verdiğimi söyleyemem. LPG konusunda kulaktan dolma veya gördüğünüz olumsuz örneklerle kendinizce fikir sahibi olmanız neticesinde böyle bir yorum yazdığınızı ve internet ortamında uzlaşmaya varamayacağımızı düşündüğüm için yüz yüze görüşüp artılarını eksilerini konuşmak isterseniz önümüzdeki hafta sizi servislerimizden birinde ağırlamak isterim. Servis adres ve telefonlarını reklam olmasın diye buradan yazmıyorum ama gelmek isterseniz özel mesajla gönderebilirim. Telefon numaram: 0532 686 30 99

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadasım LPG, yani Sıvılaştırılmış Petrol Gazı, ham petrolün rafinerilerde damıtılması sırasında veya petrol yataklarının üzerinde bulunan doğal gazın ayrıştırılması ile elde edilen ve basınç altında sıvılaştırılan, renksiz, kokusuz, havadan ağır ve yanıcı bir gazdır. Bir sızıntı halinde, gaz kaçağının hemen anlaşılması için rafineriler tarafından özellikle kokulandırımıştır. Ülkemizde kullanılan mix LPG'nin bileşimi genelde %70 bütan, %30 propan'dır. Bir litre LPG gazlaştığında, normal şartlarda yaklaşık 250 litre gaz hacmine ulaşır. LPG doğal gaz gibi uçucu olmayıp, dibe çöker.

LPG, kullanım şartlarına uyulduğunda, tüketicilerin güvenle kullanabileceği bir yakıttır.

LPG, doğalgazın sağladığı bütün faydaları sağlayan ve herhangibir merkezi altyapı gerektirmeyen bir enerji türüdür.

LPG, basit kimyasal yapısından dolayı diğer enerji kaynaklarına göre çevreci bir yakıttır.

LPG, ambalajanabilen ve taşınabilir bir enerji türüdür.

LPG ayrıca, diğer yakıt türlerine göre ısı değeri yüksek ve verimli bir yakıttır.

LPG herhangibir yaşam biriminin yaklaşık tüm enerji ihtiyacını kaşılayabilmektedir. benım ve  öz elestırım  farklıdır bılınmeyenler degıl kullanımdakı zararlardır ben makınelerle urasıyorum  hıprıt ve hidrojen beslemelerı yakından ve bızat  hıdrojen desteklı yakıtları da araclara takıyoruz  bız zoru basaran insanlarız havadan 15 kat daha hafıf bır yakıt turunu motora enjekte edıyorum ve telıkesı LPG den daha fazla  bunu %0  telıkeye dusurduk  ve kendın su dan ureterek depolama yok urettıgını yakmak sartıyla motora ek yakıt olara katılıyor  benı davetıne tesekkur  ederım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

merhaba,

tüm yazılanları okudum.. ama sanki mevzu havada kalmış...  konu açılalı 1,5 sene olmuş, o zamandan bu yana LPG kullanan ve/veya monte eden/servis veren arkadaşlar görüşlerini yazabilirse sevinirim..

saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emin olun okudum... yabancı forumları da araştırdım... şu meşhur sübap hasarı konusunda tevatürden öteye bir şey bulamadım. kimi "aman haa, sakın haa" diyor, kimi "ben şu kadar bin km kullandım, bi sorun yok" diyor... konu hakkında konsensus sağlandığı kannatinde değilim, henüz.. bu yüzden uzun zamandır kullananların, varsa, düşünce ve deneyimlerini paylaşmalarını istedim...

saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konunun tam olarak sonuçlanmamasının sebebi 50 bin km yi LPG ile deviren bir Mazda3 ün olmaması.Benim araç 12 bin km civarı oldu çokta memnunum.Ama 50 bin km de ne olur bilinmez.Zaten o kadar yaşayacağımızın da garantisi yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konunun tam olarak sonuçlanmamasının sebebi 50 bin km yi LPG ile deviren bir Mazda3 ün olmaması.Benim araç 12 bin km civarı oldu çokta memnunum.Ama 50 bin km de ne olur bilinmez.Zaten o kadar yaşayacağımızın da garantisi yok :D

eyvallah ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

arkadaşlar geçen hafta sahibinden.com'daki tüm lpg'li mazda3  kullanan kişilere tek tek mesaj attım,tabi bir arkadaşım için attım onda mazda 3 var ve yakıtından şikayetçi bizde lpg taktırmayı düşünüyoruz tavsiye edermisiniz diye yaklaşık 30-40kişi hepside çok memnun olduklarından bahsetti sadece bir kişi sorun yaşadığını söyledi.eger isterseniz hepsini tek tek buraya kopyalarım.sanırım burada kullanan arkadaşlarda memnun bunca zamandır bir problem olsaydı forumda sürekli aktif olan arkadaşlar mesaj atarlardı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yorumları okuduktan sonra 1-2 sene falan benzinli kullanıp taktırayım düşüncesi oldu bende ama arkadaşlar cehaletimi mazur görün. lpg li araç diyince aklımda hep sabah bir iki kez kontak çevirince çalışan, marş aldımıda bir müddet bağırtılan yoksa stop eden araba imajı var nedense, birde sarsıntılı çalışır ısınana kadar böyle bir sorun varmıdır? Birde ban kullandım hiç sorun yaşamadım diyenler varsa hangi markayı kullanıyorlar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yorumları okuduktan sonra 1-2 sene falan benzinli kullanıp taktırayım düşüncesi oldu bende ama arkadaşlar cehaletimi mazur görün. lpg li araç diyince aklımda hep sabah bir iki kez kontak çevirince çalışan, marş aldımıda bir müddet bağırtılan yoksa stop eden araba imajı var nedense, birde sarsıntılı çalışır ısınana kadar böyle bir sorun varmıdır? Birde ban kullandım hiç sorun yaşamadım diyenler varsa hangi markayı kullanıyorlar?

sağlam takılırsa sorun yok.. sorun lpgnin benzine oranla daha az töleransa sahip olması. birde motor içinde oksijen sensörü varsa onları haşır huşur yakması. bizimkinde dışarda, arkadşaın 320 de içerde ve dışarda iki tane var. biri gitti :) aracınız 10bin km nin altında ve elektrik,hava sistemlerinde sorun yoksa lpg de sorun yaşamadan verim alırsınız. o lpg de sorun yaşayanların çoğu araçları bakımsız olduğu için yaşıyorlar (bakınız ben) . ben yni arabam için lpi sistemleri bekliyorum, lpg yi sıvı basıyor , ayar vs gerektirmiyor. onunda pompa arızası sorunu varmış ama 3 yıl garanti veriyo adamlar . seneye bakacağım, fiyatlar nasıl seyreder, benzin 5 lira olur mu... ona göre davranıcam
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oksijen sensörü egzozdan çıkan atık gazdaki oksijen oranını ölçüp ECU'ye sinyal gönderir. Görevi sadece budur. Genellikle 0-1 veya 0-5 volt aralığında çalışır. ECU sensördenden gelen değere göre anlık fakirleşme ya da zenginleşme yaparak sürekli yakıt düzeltmesi yapar. Bu, araç açık çevrim çalışmadığı her an tekrarlanan bir durumdur. Oksijen sensörü bozuksa hava-yakıt karışımı düzgün ayarlanmaz ve genellikle check engine uyarı verir. Bizim araçlarda da önde ve arkada olmak üzere 2 tanedir ve hiç bir araçta motorun içinde değildir.

Hep üstünde durduğumuz konu olan kötü bir LPG kalibrasyonu yapılıp araç fakir kalmışsa zaten yüksek olan LPG'nin yanma ısısı daha da yüksek olacağı için haliyle egzoz gazı da daha sıcak olacaktır. Bu da sensör çok ısınınca Oksijen Sensörü Devre Hatası verip arıza lambası yanmasına sebep olabilir ama bu binde bir ihtimal bile değildir. Kaldı ki fakir karışım olan bir araçta bu arıza devede kulaktır. Aslında bu bir arıza bile değildir. Bundan önce subaplarda ve katalizörde bir sorun olması daha kuvvetli ihtimaldir. Görevi egzoz gazındaki oksijen oranını ölçmek olan bir sensör, motorun benzinle, mazotla değil de tüple, sütle, alkolle çalışmasından dolayı arıza yapmaz.

Kaliteli bir LPG sisteminde kolay kolay böyle sorunlar yaşanmaz. LPG kullanımı oksijen sensörünü bozuyor demek yanlış olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sağol bilgilendirme için, bizim ustalar işkembeden sallıyor o zaman .çok severler işkembeyi :) peki bu oksijen sensörünün , maf ın ömrü ne kadar ? normal şatlarda yani ? birde şehirin çok tozlu olması sensörün yada mafın ömrüne etki ediyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömürlerini bilmiyorum ama sadece uzun ömürlü olduklarını söyleyebilirim. Oksijen sensörü en az 3-4 yıl aslanlar gibi çalışır diye biliyorum. MAF sensörü de motora giren havayı ölçer. Hava akışmetresinden farkı, akışmetre sadece giren havanın sadece hacmini ölçerken, MAF sensörü sıcaklığı da ölçtüğü için kütleyi hesaplayabilir. Hava filtresinden sonra konumlandığı için hava filtresi tozu tutar ve MAF sensörü sağlıklı bir hava filtresiyle uzun yıllar kullanılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...