Jump to content

Mazda3 LPG (Resimli)

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 247
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

31

• Limpony

47

• emredeler

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bu konuyla ilgili konu da var ama 200.000 km kullanan Mazda6 olduğunu söyleyen, 30.000'in çok üzerinde kullanan Mazda3 ler de olduğu için tam bir sonuca varamadık.

Bunu Mazda ya sormayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen bir tanıdığım 2008 model Mazda 3'üne LPG taktırmıştı hemde 4800YTL ödeyerek,bayağı bir tadilat yaptırmıştı ama 15 gün sonra siboplardan kaynaklanan bir arızayla söktüğünü duydum ama henüz kendisiyle görüşemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saçmalık ya benzini batıyosa binme o araca alırken verdiğin para batmıyo ama benzinden kaçıyosun valla saçmalık çok kızıyorum ben bu adamlara

Niyeki ya ekonomi yapıyoz işte ben LPG ile de 200.ü gördüm nolmuş yani :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka bir forumdan alıntıdır,ilginç bir diyalog hani bilgilenelim manasında...

Degerli arkadaslar,

Daha onceki tartismalarda Prins Hollandaya ilettigim mail asagidadir,

Dear Sir,

I would like to ask you about LPG transformation systems for autos using unleaded fuel. I have Mazda 3 (2006 model 1.6 lt engined)

The conditions in our economy, enforcing us to search the cheapest way on transportation. And also we are now trying to save the world by decreasing the Co2 release. For me, LPG is the best way to make these 2 issues to make real.

I would like to transform my system to LPG and I have contacted to http://www.otogaz-ozzirve.com/iletisim.html (your representative or distributor in Ankara, Turkey) They only prefer PRINS Brand for LPG transform.

But some of the Italian Firms (BRC, Lovato) and also Holland Firm (Telefleks GFI) said that, this system is harmful for Mazda 3 engines, the engine involves magnesium they have added. This system is already new our country, so we don' t have much testers tested this system yet also.

I would like to ask you that, is this system really harmful for Mazda 3 engines in long term use?

If yes, why does this firm say that it is not? If no, whats the difference between the PRINS and other LPG's, because they do not want to assemble their products to my car.

Thanks a lot for your kind help already now,

Kind Regards,

Salih

Turkcesi: Sayin yetkili,kursunsuz benzin kullanan araclarda LPG donusumu ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Mazda 3 aracim var (2006 model 1.6 ltmotora sahip).

Ekonomimizdeki durumlar bizleri ucuz ulasim icin arayislara sevkediyor. Ve ayrica dunyamizdaki karbondioksit salinimini azaltmaya calisiyoruz. LPG bu 2 maddenin gerceklesmesini gercek kilabililen en iyi sistem benim icin. Ankaradaki Ozzirve lpg otogaz donusum sistemleri ile (Ankaradaki Prins temsilcini)sistemimi LPG ye donusturmek icin temasa gectim. Donusum icin sadece PRINS oneriyorlar (mazda3ler icin)

Fakat bazi hollanda markalari(telefleks gfi) ve italyan firmalari motorun magnezyum alasimli oldugundan araca sistemin zarar verebilecegini soylediler. Bu sistem hemen hemen ulkemizde yeni bir sistem, boylelikle bu sistemi uzun sure test eden kisi sayisi cok az.

Size sunu sormak istiyorum, bu sistem gercekten mazda 3 motorlarina uzun vadede zararli midir?

Eger evetse, neden temsilciniz hayir zararsiz diyor? eger hayirsa, PRINS ile diger markalar arasindaki fark nedir cunku aracima urunlerini takmayi reddediyorlar.

yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler,

Saygilarimla,

Salih.

Gelen cevap

Dear sir,

The Mazda engines are known to have problems with the engine valves, this can be suppressed by using a valve lubricant system, or have the cilinderhead converted for lpg use.

Some manufacturers are more easy to say that they cannot convert instead of pointing out the possibilitys, and let the end user decide what to do.

Please make sure if you have your car converted you have a valve saver kit or the conversion of the cilinderhead, because these engines are made of very light alloys.

Met vriendelijke groet,

With kind regards,

Tony Bastiaanssen

Prins Autogassystemen B.V. Jan Hilgersweg 22

Internal Sales Representative 657 ES The Netherlands Tel. : +31 (0) 40 254 77 00 Fax : +31 (0) 40 254 97 49 t.bastiaanssen@prins.eu www.prins.eu

Gelen cevap Turkce :

Mazda motorlari, valflerinin problem yasanmasiyla bilinir, bu durum valf yaglama sistemiyle bastirilabilir ya da lpg kullanimi icin silindirbaslari donusturulur. Bazi ureticiler problem ihtimallerini isaret etmek yerine donusum yapamayacaklarini kolayca soyleyebiliyorlar ve kullanmak isteyenlerin ne yapmak istedikleri dusuncesine son veriyorlar.

Lutfen eger aracinizi donusturuseniz, valfleri koruyucu techizatin (kitin) veya silindirbaslarin aracaniza monte edildiginden emin olun. Cunku bu motorlar, cok hafif metal alasimlarindan uretilirler.

Saygilarimla,

Tony Bastiaanssen

ILGINC BIR DIPNOT: Aracimi 20.000 bakimina goturdum eski "kayanlar mazda 3 " e. Aziz usta kesinlikle araciniza LPG taktirmayin dedi. Bu mail, arac bakimindan sonra geldi,.. suyu bulandirdi yine :)

Yorumlarinizi bekliyor, saygilar sunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece gulup gecıyorum ... Ndenmı motora zarar verdıgı dogru bunu kımse ınkar edemez... Ama fıyat goturu oranına bakmak lazım egr 100.000 km gıdersekı ben cok rahat olur dıyorum ... 100.000*180 ykrs = 18.000.000 ytl yapar ben bu parayla 5 tane sıfır motor yaptırırım hesap bu gerısı hıkaye kalır....

daha oncekı mazdam da 170.000 km yaptım gerısını sız dusunun ve bunun ıcınde sanıye bıle dusunmeyın benzın 3.5 ytl olmus tartısılacak bır konu degıl artık ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bunu direk Mazda Türkiye ye soracağım en kısa zamanda.. Bir LPG üreticisi yerine Mazda'nın cevabı daha etkin olur benim açımdan..

KImse orjınal uretmedıgı bır seye ıyıdır demez burak kardes ama bır de maddı olarak karsılıgı var bunu dusunmek lazım gerısı ınan hıkaye kalır kım ne derse desın arabayla gezıyorsan devletı zengın etmekten baska bır sey degıl benzınlı araba kullanmak turkıyede :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğruları söylesinler yeter, yani senin de dediğin gibi zararın ne olacağını söylerlerse oturur kar-zarar hesabını yaparsın ama şunu da unutmamak lazım. Kimse LPG kullanıyor diye karını kenara koyup para biriktirmez. 4-5 sene sonra çıkacak 2-3 bin YTL lik bir masraf her halukarda insana dokunur. Kimse öyle bir durumda senelerdir ettiğim kara sayarım demez..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bırde su konu var neden dızel arabayı sokmuyor mazda turkıyeye nedenmı cunkı bız dızel arabayı kullanmayı bılmıyoruz oyle bır kulturumuz yok daha yakında butun dızeller dokulecek ya turbo arızasında yada dızel pombasından bazı modeller bu yuzden rıske gırmıyorlar ama yakında suyu cıkacak bu ısın yıllarca almanyada yasamıs bır aılem var 50 yıllık sofor bır babam var yıllarca dızel kullanmıs bır adam bunları soyluyorsa bos konusmuyordur cunku hayatı dızel araba kullanmak la gectı babamın dızel kolay degıldır tek secenek kalıyor oda LPG yada benzın ıle yola devam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğruları söylesinler yeter, yani senin de dediğin gibi zararın ne olacağını söylerlerse oturur kar-zarar hesabını yaparsın ama şunu da unutmamak lazım. Kimse LPG kullanıyor diye karını kenara koyup para biriktirmez. 4-5 sene sonra çıkacak 2-3 bin YTL lik bir masraf her halukarda insana dokunur. Kimse öyle bir durumda senelerdir ettiğim kara sayarım demez..

Ben daha lpg lı olup lpg den dolayı 2 yılda motoruna zarar verdıren dutymadım... ama 5 yıl ıyı bır rakam 80-100 bın k m yapar dedıgım gıbı ettıgın karla ıle 5 motor yaptırırsın bırde "0" motorun olur :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Engin, yukarıda da dedim "ettiğin kar" diye birşey yok. Sadece tasarruf edersin. Ha her aldığın LPG miktarı kadar bir kenara koyarsan işte o zaman kar olur. O zamanda 4-5 sene sonra motorda problem olursa ayırdığın para ile motor alır keyfini sürersin ama yaptığın tasarrufu harcarsan 4-5 sene sonra motor değiştirmekte insana çok ağır gelir.. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Engin, yukarıda da dedim "ettiğin kar" diye birşey yok. Sadece tasarruf edersin. Ha her aldığın LPG miktarı kadar bir kenara koyarsan işte o zaman kar olur. O zamanda 4-5 sene sonra motorda problem olursa ayırdığın para ile motor alır keyfini sürersin ama yaptığın tasarrufu harcarsan 4-5 sene sonra motor değiştirmekte insana çok ağır gelir.. ;)

Bence bır kere daha dusun derım:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıda yazdıklarım sadece bu tip "elde edilecek kar" konusundaki genel düşüncem. Benzer bir düşünce Calgon kullanmak/kullanmamak konusunda da vardır bilirsin yoksa LPG düşünmüyor değilim ama Mazda'dan alacağım cevap önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu biraz da şöyle bir durum; benim aylık olarak yaklaşık 200 milyon benzin masrafım var. eğer bu rakamı aşarsam beni ekonomik olarak zor durumda bırakabilir. eğer arabam lpg li olsaydı o zaman daha fazla arabaya bineceğim ve mesela normalde masraf olmasın diye gitmediğim yerlere gitmeye başlayacağım. harcayacağım para yine aynı miktarda olacak ama daha fazla arabamı kullanmış olacağım.

bu durumda daha kısa sürede kilometre çoğalacak, bakım aralıkları azalacak, diğer arızala ihtimalleri (örneğin ön takım v.b.) çoğalacak v.s.

sonuç olarak kar etme diye bir şey yok. üstüne üstlük kapalı garajlara girerken üvey evlat muamelesi görmek de cabası.

beni asıl endişelendiren şey ise Engin gibi bilinçli insanların LPG kullanmasının haricinde "az yaksın da ne olursa olsun" mantığındaki araç sahipleri. LPG tanklarının kullanım ömrü 10 yıldır. Ayrıca piyasadaki tüm LPG kitlerinin tanklarının hemen hemen hepsi Konya'da üretilir. Bu süre sonunda değişmeleri şarttır fakat bu kuralı uygulayan çok çok az kişi var. Evindeki LPG tüpünü gidip oto gaz bayilerinden doldurup evinde çoluğunun çocuğunun bulunduğu yerde kullanan insandan ne beklenir ki. Araç muayenelerinde Makina Mühendisleri Odası tarafından kontrol edilmeleri gerekir. Oysa ülkemizde işini doğru düzgün yapan tek yetkili bulunmadığı için oralarda da al gülüm ver gülüm sistemi çalışmakta. Şahsen 2 farklı marka model arabamda da LPG kullandım ve ikisini de muayeneye soktuğumda yapılan ne gaz kaçağı kontrolü gördüm ne de doğru düzgün bir yetkili.

Trafikte seyir halindeyken yan şeritte ilerleyen taksinin her an infilak edebileceğini düşünmek bile insanı ürpertiyor. bu ve buna benzer bir kaç sebepten dolayı LPG düşünmüyorum. suç LPG nin kendisinde olmasa bile bana bu kadar sebep yetiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle ithal gelen Lpg tanklarının da çoğunun Konya'da üretildiğini ve özellikle Konya'da üretilen birkaç markanın tank kalitesinin dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu, tank max. 60bar basınca dayanıklıyken dolu halde max 10bar basınç olduğunu bildiğim için (tüm şamandıralar %20 emniyet payı bırakır yani tank %80 dolar), herhangi bir kaçak durumunda şamandıraki gaz valfi ve aşırı akış valfi denen iki adet valfin gazı kestiğini bildiğim için ve aracın içinde bomba patlamış paramparça olmuş ama tankı 100m. ileri fırlayıp sapasağlam duran araçların fotoğraflarını gördüğüm için 10 sene ömrü olan kaliteli bir lpg tankının benzin deposundan çok daha emniyetli olduğunu biliyorum.

Milangaz, Makine Mühendisleri Odası ve Hyundai yöneticileriyle haftaiçi yaptığımız toplantılarda da bu konuyu en uzman kişilerden geçmiş yılların verileriyle ve tecrübeleriyle dinledim ve gerçekten bana çok mantıklı geldi. Sonuçta arabanın sibopları, silindirleri veya manifoldu plastik olsa dahi (sadece manifold plastik oluyor) lpg ile benzin arasındaki yanma ısısı farkını absorbe edebilecek seviyededir. Sadece ve sadece Fsi motorlu araçlar için standart kitlerle uygulama yapılmamalı hatta Italyan mühendislerin söylediğine göre hiç yapılmamalı.

Ayrıca eksiksiz bir sıralı sistem lpg kitinde gaz 3 ayrı filtreden geçerek enjektörlere gider ve kaliteli gaz kullanımında (OtoAygaz veya Milangaz Mak.Müh.Odası tavsiyesidir) motorda benzine veya mazota oranla çok daha az oradanda tortu kaldığından motor ömrü için uzun olduğu bile söyleniyor (Hyundai mühendislerinden birebir duyduğumu aktarıyorum). Hyundai yetkilileri yakın zamanda standart lpg.li araç üretimine başlayabileceğinin de sinyalini verdi.

Kısacası markalar arası rekabet (Türkiye'de 82 marka var) o kadar ileri boyutlara varmış durumda ki ben lpg firmalarının bile dediklerine inanmıyorum artık. Hiç bir markayı övmeden veya kötülemeden gözlemlerimi aktarıyorum. Ben de henüz aracıma lpg taktırmadım çünkü aklımdaki sorular %100 giderilmedi fakat güvenlik ve performans olarak benzinden çok daha iyi olduğunu test etme şansım oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Sevgili Mustafa_g kardeş şimdiye kadar kaç tane lpg tankı infilak etmiş :) Yok böyle bir olay. Kazalarda araba hurdahaş oluyor lpg tankı sapasağlam duruyor :) Bu arada  Ankara Çankaya sürücü kursu var, araçları lpg'li mazda3 35000-40000 km de aracları, BRC kit var üzerinde. Arayın sorun herhangi bir problem yaşamışlar mı? Şu ana kadar bir problemleri yok. Ben de aralıkta taktırdım yaklaşık 7500 km oldu, şu ana kadar ki tek zararı enzin deposundaki benzinin bir türlü bitmemesi :) Performansta benzine göre farkedilecek bir düşüş yok bence. Benim aracımdaki kit BRC Sequent24 MY07 modeli. Taklıdıktan sonra hiç ayar gerektirmedi. Enjektör sesi ise içeriden kesinlikle duyulmuyor ama dışarıdan duyuluyor. O da hiç önemli değil benim için :) ses de öyle rahatsız edecek bir ses değil bence çıtır çıtır tatlı bir ses. Duydukça kar ettiğini hisseder insan :) Hem çevreye çok daha az zehirli gaz yayıyor hem de ülkemizden dışarıya çok daha az döviz çıkmasını sağlıyor bu lpg. Bence herkes ülkesi ve çevre için lpgli araç kullanmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar ben çok yeniyim buralarda.Öncelikle herkese saygılar.,

Tüm yazdıklarınızı okudum ama hala hangi marka ve nerede taktırsam bu LPG kitini doğru bir uygulama ile montaj yaptırırım bilemiyorum.Mutlaka Lpg taktıran tüm arkadaşların montaj yaptırdıkları servisler hakkında iyı ve kötü bir takım yargıları oluşmuştur.

Lütfen montaj yaptırdığınız servisler hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Tavsiyeleriniz lütfen...

Murat Oral - Mimar- İstanbul

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...