Jump to content

Mazda3 LPG (Resimli)

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili Mustafa_g kardeş şimdiye kadar kaç tane lpg tankı infilak etmiş :)

Allah öyle bir şey göstermesin, zira öyle bir şey olursa arabanın markasını ve içindekilerin kim olduğunu bile tespit edemezler.

Bu sıralar çevremdekilerin beni yanlış anlama yarışında olduğunu düşünmeye başladım. O yüzden biraz daha sade ve anlaşılır yazayım.

soru: LPG tanklarının ömrü kaç yıl?

Cevap: 10 yıl

Kaynak: http://www.arabalar.gen.tr/lpg-kullanim-suresi-rn1204.html

soru: çevrenizde hiç "süresi dolduğu için" LPG tankını yenisi ile değiştiren gördünüz mü?

cevap: şahsen ben görmedim, gören varsa insaniyet namına söylesin :)

soru: araç muayenelerindeki uygulamalar sizce yeterli mi? gaz kaçağı kontrolleri, tesisatın uygunluğu v.s. gibi konulara titizlikle bakılıyor mu?

cevap: ben kartal ve manta araçlarımın muayenesinde böyle bir uygulama görmedim. ayrıca halil kardeşimin bu mesajı da bir delil değil midir?

bu resimde lpg borusu son susturucunun üzerinden geçirilmiş tehlikeye davetiye çıkartıyor resmen  >:(

index.php?action=dlattach;topic=10315.0;attach=29749;image

sonuç olarak;

evet LPG daha ucuz

evet daha çevreci

ama

hayır daha güvenli değil

hayır motora zararı var

hayır simit depo bile taksanız bagajda yer kaplıyor

hayır daha kötü kokuyor

hayır performansı az da olsa düşürüyor.

umarım bu kez daha anlaşılır olmuşumdur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 247
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

31

• Limpony

47

• emredeler

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Arkadaşlar ben çok yeniyim buralarda.Öncelikle herkese saygılar.,

Tüm yazdıklarınızı okudum ama hala hangi marka ve nerede taktırsam bu LPG kitini doğru bir uygulama ile montaj yaptırırım bilemiyorum.Mutlaka Lpg taktıran tüm arkadaşların montaj yaptırdıkları servisler hakkında iyı ve kötü bir takım yargıları oluşmuştur.

Lütfen montaj yaptırdığınız servisler hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Tavsiyeleriniz lütfen...

Murat Oral - Mimar- İstanbul

Murat,Emre arkadaşımız bu işin içinde ve Tartarini,Prins vs.önerdi.Bence buraların resmi sitelerini bulup irtibata geçmekte fayda var.Şu an piyasada çok marka var.Bence bunları bi araştır. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah öyle bir şey göstermesin, zira öyle bir şey olursa arabanın markasını ve içindekilerin kim olduğunu bile tespit edemezler.

Bu sıralar çevremdekilerin beni yanlış anlama yarışında olduğunu düşünmeye başladım. O yüzden biraz daha sade ve anlaşılır yazayım.

soru: LPG tanklarının ömrü kaç yıl?

Cevap: 10 yıl

Kaynak: http://www.arabalar.gen.tr/lpg-kullanim-suresi-rn1204.html

soru: çevrenizde hiç "süresi dolduğu için" LPG tankını yenisi ile değiştiren gördünüz mü?

cevap: şahsen ben görmedim, gören varsa insaniyet namına söylesin :)

soru: araç muayenelerindeki uygulamalar sizce yeterli mi? gaz kaçağı kontrolleri, tesisatın uygunluğu v.s. gibi konulara titizlikle bakılıyor mu?

cevap: ben kartal ve manta araçlarımın muayenesinde böyle bir uygulama görmedim. ayrıca halil kardeşimin bu mesajı da bir delil değil midir?sonuç olarak;

evet LPG daha ucuz

evet daha çevreci

ama

hayır daha güvenli değil

hayır motora zararı var

hayır simit depo bile taksanız bagajda yer kaplıyor

hayır daha kötü kokuyor

hayır performansı az da olsa düşürüyor.

umarım bu kez daha anlaşılır olmuşumdur :)

Mustafa abi performans konusu hariç geri kalan herşeye tamamen katılıyorum :D Parmaklarına sağlık.

Özellikle dün ve bugün iyice emin oldum. Uzun zamandır performanstan şikayetçi olan Bilecik ve Balıkesir'deki 2 müşterinin araçlarındaki sorunları gidererek sektördeki en tecrübeli ustayla kalibrasyon yaptık. Bu 2 müşterinin de arabalarını bir daha benzinle kullanmak isteyeceklerine eminim ;)

Edit: Güvenlik olarak da benzinden alt seviyede değildir. Neden?

-Sağlıklı bir yakıt tankının dayanabildiği maximum basınç 67 bar iken tam dolu seviyede içindeki basınç 10 bar'dır.

-ECE R 67 standartına uygun olan bir kitte en az 3 adet gaz kesici valf bulunmaktadır.

-Aynı standarta uygun bir şamandırada tahliye valfi vardır ve gaz basıncı 27 bar'ın üzerine çıktığında 24 bar'a düşene kadar tahliye etmektedir. Bu şekilde gaz bitene kadar tahliye edilebilir.(Tahliye sızdırmaz spiral boruyla muhafaza kapağından aracın bagaj içine açılan gaz hortumu deliğinden dışarı yapılır)

-Şamandıra üzerindeki kurşun tapa araçtaki muhtemel bir yangından sebep 120derece sıcaklığa ulaştığında eriyerek yanan araçtaki gazı tamamen tahliye eder ve zaten yanan araçtaki gazın tamamının yanması anlık bir parlama şeklinde olur, yani benzin gibi söndürülmesi gerekmez. Bununla ilgili videoyu yarın şirkete geçtiğimde ekleyip daha iyi açıklayıcı olurum.

-Herhangi bir şekilde aracın gaz hortumlarının zarar görmesi veya başka bir sebepten gaz kaçağı olduğunda yine şamandıra üzerindeki aşırı akış valfi gazı depo içinde hapseder.

Tartarini firmasının reklam klasörünü gören varsa arkadan ağır bir darbe yemiş aracın lpg tankının nasıl sağlam kaldığını görebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Netice? Ben bu mazda 3'e nerde sağlıklı bir uygulama ile lpg taktıracağım.

bu arada sayın moderatör neden benim 2. forum mesajı silindi?

cevap bekliyorum acilen

büyük harfler editlendi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım bir problem oldu o zaman.

Sırayla birkaç mesaj gire miyor muyuz?

2 mesaj arasında 20 saniye süre geçtikten sonra yeni mesajını yazabiliyorsun. Bunun dışında mesaj yazmanı engelleyecek herhangi birşey yok. Yeter ki mesajın içinde forum kurallarına aykırı bir kelime olmasın ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

zaten laf aramızda 92 den  beri kasa aynı:) sadece geliştirmeler yapılıyor.'98 626ların kasaları daha kemikli eskilere göre ve üstüne makyajlı kasa.daha sonrada 626 dan 26 çıkarıldı:) mazda6yla yeni araç ama kasa aynı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

pazartesi tartarini marka lpg taktırmayı düşünüyorum.Bıktım artık 4 günde bi depo doldurmaktan.devirli kullandığınızda ne kadar yakıo? km de 10 ykr fark ediosa hemen taktırcam.Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...