Jump to content

Mazda3 LPG (Resimli)

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Marka reklamı olarak algılamayın ama işim gereği her markanın müşterisi ve bayileriyle muhatap oluyorum. İzlenimlerim şöyle;

Milano-Atiker-Ekogas gibi yerli mallarından uzak durun.

Ecotech-Vento-Tomasotti Arcile gibi ithal ürünleri de tavsiye etmiyorum.

Tartarini iyi bir markadır.

BRC'nin İtalyan olanını bulabilirseniz ki öyle mi değil mi karşınızdaki kişinin lafına güvenmekten başka anlama yolunuz yok, iyidir.

Prince çok iyidir ama servis ve yedek parça sıkıntısı çekebilirsiniz.

Landi Renzo (bir de Landi diye bir ürün var onunla karıştırmayın) iyi üründür.

Romano sorunsuz ve performanslı bir üründür.

Lovato da uzun süredir kalitesini bozmayan markalardan.

Zavoli eskisi kadar kaliteli ürün getirmiyor ama yine de kötü demek haksızlık olur.

Autronic ve Platinca'da parça sıkıntısı çekmezsiniz ama arıza çıkarma riski biraz fazladır.

KME yarı Polonyalı bir üründür ama pek çok markaya göre uygun fiyatlı ve kalitelidir.

Aklıma ilk gelenler bunlar işte. Özelden soranlara bendeki Türkiye geneli bayi listesinden çoğu markanın illere göre montaj servislerinin iletişim adres ve numaralarını da verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 247
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

31

• Limpony

47

• emredeler

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

hepinize teşekkür ederim.Emre buralarda yani erzurumda prince servisi falan yok yada yaygın deil.Ama tartarini oldukça iyi bi kaç tane takan mazda3 var şuanlık problemleri yok.Fiyatları falan nasıl ve ne kadar ekonomik bilgi verebilirsen sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8-8,5 lt. benzin yakan bir araç yaklaşık 10 lt. lpg yakar. Bu da yaklaşık %40 gibi bir tasarruf demektir. Tartarini de ortalama 1500-1600 YTL gibi bir fiyata 10 taksitle takılıyor buralarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fakat Mazda 3 ve 6 için magnezyum alaşımlı siboplardan dolayı yorum yapamıyorum. 30-40 bin km.de motor yiyeni de 200bin km.nin üzerinde yol yapanı da gördüm. Japonya'daki mühendis arkadaşımız Can bunları okuyunca amann taktırmayın diye dalar konuya :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Fakat Mazda 3 ve 6 için magnezyum alaşımlı siboplardan dolayı yorum yapamıyorum. 30-40 bin km.de motor yiyeni de 200bin km.nin üzerinde yol yapanı da gördüm. Japonya'daki mühendis arkadaşımız Can bunları okuyunca amann taktırmayın diye dalar konuya :)

hangi japonya adananın ilçesi olanmı :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tşkler emre pazartesi taktırcam artık.40 ykr yakıo meret batırdı beni maaşı buna yatırom :D

kadir abi princein erzurumda yetkili bayisi olsa taktırcamda yok.Tartarini Brc den daha kaliteli diolar onun için tartarini düşünüom.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Regülatörün üzerindeki ısı sensörü belirli bir sıcaklığı algılamadan yani regülatör radyatörün hortumlarından aldığı suyla 38derece sıcaklığa ulaşmadan araba gaza geçmez. İdeali budur yani yoksa çoğu sistemi doğrudan gazla bile çalıştırabiliyorsunuz. Bu ısınma da kışın daha geç olacağı için kısa mesafe kullanımlarda gaza geçememe durumu bile olabiliyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Milano Matrix enjektör kullanıyordu, şu anda bizim markalardan birinde de kullandığımız marka olduğundan iyi biliyorum kalitesini ama şimdi Valtek enjektör kullanmaya başladı çoğu firma gibi (Atiker-Zavoli vs..). Ayrıca regülatörü de yüksek devirlerde gaz yetiştiremeyebiliyor.

Prince yazılım olarak gerçekten çok çok iyi ama taktırdığınız bi sistemde sadece bulunduğunuz il olarak düşünmeyin, seyahat esnasında herhangi bir ilde de yolda kalma ihtimaliniz var.

yani kışın pek artısı yok mu emre bey :)

Mustafa benim sana tavsiyem çok fazla yol yapmıyorsan ya da genelde çok kısa mesafe kullanıyorsan taktırma. Kışın 15-20 dk.yı bulabilir gaza geçmesi Taktıracaksan da BRC de iyidir Tartarini de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 ayda 18 bine yakın km yapmışım ve bunun çoğu şehir içi.Kışın genelde uzun mesafeler için kullanıom en az 50 km civarı.% 30 civarı ekonomi sağlasa bana yeter.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir ayda çeyrek depo benzin yermi emre?? Yani şu ısınmaya kadar geçen zaman içerisinde.hesap yapıyorumda :)

Ayda 3000 km. yol yapacağını varsayarsak çeyrek depoyla yarım depo arası bir tüketim olabilir çok soğuk havalarda. Normal zamanda da çeyrek depo civarında olur tahminimce

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nereyi deldiriyoz ki manifoldu söksünler :)

Gaz enjektörlerini takmak için emiş manifolduna 4 tane nozzle deliği açıyorlar. Bir de map sensörüne giden bir delik daha oluyor emiş için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...