Jump to content

Mazda 323 BG (1989-1994)Yakıt Tüketimi

kavsut
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar 93' 323 kullanıyorum, lpg'li we motor durumu çok iyi.. bakımlı bir araç..  fakat filtreler yağ, gaz ayarı optimum noktada iyi iken bile uzun yolda basmadan gidişte dahi 19 kuruşun altına hiç düşmedi bugüne kadar yakıtı.. araç 1,6 karbüratörlü.. bana yakıtı normal geliyo ama, sitede bazı arkadaşlar 13-15krş gbi yakıt sarfiyatlarından bahsediyorlar , pek anlam weremedim doğrusu benm arabada bi anormallik war??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 91
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ugurince

4

• NoooFearrrr

12

• domestos

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest edarguner

90 Model benimki,Nispeten bende pimpirikliyim orjinal parçalarını taktırdım aldıktan sonra , 80-90 ile giderim, erken çıkarım trafiğe yakalanmamak için yola bu şartlarda en düşük 300krş yaktırıyorum benzinde. Lpg kullanmıyorum gerisini sen hesapla :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncel fiyatlara göre iyi bile sayılır.. Her söylenene kulak asma efsaneci çoktur ;)

kesinlikle, benim eski guzuda 17" jant ve egsoza rağmen 20 krş yakıyordu şimdiki zamlarla falan denk düşüyor (aracı satalı 2 ay oluyor sanırım yanılmıyorsam büyük ihtimal :D )
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar normal ebatları 165-70-13 olan bir araça 195-55-15 jant ve lastik uygulanması yakıt durumunu ne kadar etkiler bilgisi olan arkadaşlar varsa yazın lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinale en yakın olanı 195\50\15 dir

sormak istediğim şuki büyüklük olarak orjinala yakın olur ama bu ebatlar yakıt tüketimini nasıl etkiler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer 15 takarsanız çok az bir fark olur atıyorum 20krş sa 21-22 kuruş olur çünkü aracın orjinal lastik tabanı 175 ama büyüyünce 195 takılıcak sürtünme artıcak yol tutuşu artıcak çekiş kuvveti azalıcak, performans da farkeder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar 1994 model mazda 323 hb 16v 1.6 motor lpg hiç takılmadı.

Şehiriçi ve şehirdışı ne yakması normaldir çok acil, bana fazla yakıyor gibi geldi??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forum içerisinde daha önce ölçüm yapılmış bir konu mevcut, konu açmadan önce forum içerisinde arama yapabilirseniz konu kirliliği olmasını engellemiş oluruz, iyi forumlar :):hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Bayramda 1000km ye yakın yol yaptım.

Şehirler arası yoldu ama malum tem dahil tüm yollarda az çok trafik vardı ve bayram içinde gittiğim yerde de şehir içi kullanımım oldu.

İstanbul'a döndüğümde hesapladığımda ortalama kilometre başına 21-22 kuruş gibi bir tüketimi oldu. Gazın litresini 2,02 ile 2,39 arasında değişen fiyatlardan aldım.

Benimki 91 model hb otomatik 1.6 motor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayramda 1000km ye yakın yol yaptım.

Şehirler arası yoldu ama malum tem dahil tüm yollarda az çok trafik vardı ve bayram içinde gittiğim yerde de şehir içi kullanımım oldu.

İstanbul'a döndüğümde hesapladığımda ortalama kilometre başına 21-22 kuruş gibi bir tüketimi oldu. Gazın litresini 2,02 ile 2,39 arasında değişen fiyatlardan aldım.

Benimki 91 model hb otomatik 1.6 motor.

Bayram şekeri tadında olmuş bu rakamlar...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayram şekeri tadında olmuş bu rakamlar...

;)

Gerçekten öyle oldu, ben arabayı alalı 4 ay oldu.

LPG'yi benden önceki sahibi yeni taktırmış.

Gidişte süratlenmedi ve yakıt tasarrufunda hiç bir sorunum yok markası BRC.

Sadece ilk çalışmada biraz sıkıntı var oda normal bir kaç kilometre gidince düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar normal ebatları 165-70-13 olan bir araça 195-55-15 jant ve lastik uygulanması yakıt durumunu ne kadar etkiler bilgisi olan arkadaşlar varsa yazın lütfen.

Ben etkileyeceğini çok sanmıyorum, çünkü benim 13 inç sac jant vardı yerine 15 çelik taktırdım lastik genişliği 175 den 195'e çıktı.

Sürtünme arttı ama çelik jant ile sac jant arasındaki ağırlık farkınıda göze almak lazım.

Celik janta geçince araba belli bir oranda hafifliyor.

Benim ölçümlerine göre çok hassas olmasada ben pek bir fark göremedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...