Jump to content

Mazda 323 BG (1989-1994)Yakıt Tüketimi

kavsut
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gazı kaç liradan aldığınızda önemli. bende 90 model otomatik 323 hb var. gaz şuanda 1.50 ve 210 kr yakıyor. manifolt biraz etkiler çekişten düşürür aynı sorun bende de var manifolt dirseğinde yarık var. 50 tl tamiri için istediler. aracın gidişinde motorunda falan belirtiler yok mu? biraz daha bahsederseniz yardımımız dokunabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 91
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ugurince

4

• NoooFearrrr

12

• domestos

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 2 hafta sonra ...

manifolt kendini kolay belli ediyor zaten. kaputu aç gaz telini çek sonuna kadar suratına duman gelirse manifoltta arıza var:) manifoltun contasınıda değiştirmek lazım bu arada değiştirecek olursanız aklınızda bulunsun. sıcaktan dolayı boğaz ve ağız kısmında genelde kaçak olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Aldığın yere sana 50 TL lik yakıt vermemiş olabilir

2. Yakıt sisteminde bir problem olabilir

3. Yakıt sisteminde bir kaçak olabilir..

delirmiş abi baksana 50 TL 80 km. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar 323 sedanımı yeni aldım ama bana söyledikleri gibi mazda az yakmıyor ben tofaşlardan az yakar die mazda 323 aldım tabiki artısı konfor olsun istedim arabam iyi ama ilk ölçümüme göre 280 yaktı şehiriçi ama kullanımım marşa basıp kontağı kapattığım mesafe 2km hararet ortaya daha yeni gelirken kontak kapatıyorum ve 4.cü vitesi görmüyor.yani bindiğim mesafe çok kısa bir de arabayı aldığım kişi daha önce gaz ayarını ayarlatmaya götürmüş ustalar lpg beyninin bitik olduğunu değişmesi gerektiğini söylemişler ama bizimki değiştirmemiş ben de götürdüm ayar yaptırmaya bilgisayar da temiz çıktı  bir de arabanın motoru ısınasıya kadar araç arada bir gaz yemiyor tekliyor kullandığım gaz aygaz katkılı olmasından dolayı mı yoksa diğer ustanın dediği gibi beyinden mi kaynaklanıyor beyinin markası brc beyini değiştirsem bu sorun ortadan kalkar mı  maliyeti ne olur ki eğer fazla bi maliyet varsa işim icabı yük kapasitesi olan kartal gibilerle takas teklifleri de var değerlendireyim mi değerli yorumlarınızı bekliyorum bu arada km 230000 motoru iyi durumda mazda olduğu için tabi ki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

burası sadece kendinizi tanıtacağınız konudur, sorularınızı ilgili konu başlıkları altında sorarsanız cevaba da ulaşmanız kolaylaşır,lütfen ilk mesajınızı kendinizi tanıtacak şekilde değiştirin,

iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhabalar;

Arabamı bakımdan çıkrdıktan sonra uzun bir yolculuğa çıkıyordum. Bakım işe yaramış mı diye yakıt tüketim durumunu test etmek istedim. Yolculuk sırasındaki durumu:

- Yeni hava filtresi

- Bakımdan geçmiş karbüratör

- Önler 6 aylık, arkalar 1 yıllık Michelin 175/70/13 82T lastikler

- Shell VPower 97 tam depo

- Motor yağı 2000km kullanılmış

- Yük olarak 2 kişi ve dolu bagaj

Bu durumda 827 km yol yaptım. Tekrar benzin aldığımda 46.1 lt benzin aldı depo. Ortalama tüketim 5.5lt/100 ün biraz üzerinde. Şimdiye kadar tüketimlerim içinde en iyisi oldu. Genel olarak otobanda 90-100km sabit hızla kullanmama rağmen şehir içine girmek zorunda kalıp arka arkaya 10 trafik ışığında kırmızıyı hiç ıskalamayıp dur-kalk yaptığım da oldu.

Herkese iyi bayramlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet aracım sedan. Yurtdışından 91 mazda 323 e özel K&N hava filtresi getirtiyorum. Onunla da deneyeceğim.

Ben son bakımdan sonra şehir içinde 9lt den 7.5lt ye indim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Bende yeni bakım yaptırdım 500km olmadı daha Lastiklerin hepsi yenilendi vs.. Ama sanki yakıtta bir değişiklik olmadı. Benim araba 200.000km de ve hiç motor yapılmamış en fazla 130'a kadar çıktım ve inanılmaz bir motor sesi yüzünden daha fazla basmadım.Sizinki de aynı mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yeni bakım yaptırdım 500km olmadı daha Lastiklerin hepsi yenilendi vs.. Ama sanki yakıtta bir değişiklik olmadı. Benim araba 200.000km de ve hiç motor yapılmamış en fazla 130'a kadar çıktım ve inanılmaz bir motor sesi yüzünden daha fazla basmadım.Sizinki de aynı mı acaba?

benim arabada 91 model 323 sedan 265000 de motor yapılmamış otobanda hızımın 140 olduğunu tesadüfen ibreye bakınca fark ettim ( araç 10 yıldır lpg li ve bakımsız kullanılmış )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

benim arabada 91 model 323 sedan 265000 de motor yapılmamış otobanda hızımın 140 olduğunu tesadüfen ibreye bakınca fark ettim ( araç 10 yıldır lpg li ve bakımsız kullanılmış )

140'da iken motor sesi yani uğultusu desek daha doğru  çok yüksek boyutdamıydı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımsızı böyle ise birde bakımlı olsaymış:)

evet bakımszı sana bir anımı anlatayım geçen yıl salak bir usta yüzünden arabayı tam 500 km susuz kullanmışım bana tek masrafı conta değişimi oldu inandığım birşey var mazda inanılmaz sağlam bir araç ve çok kaliteli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki 160000 km de ve motoru yapılmamış. 120 yi geçtiğinde ikinci karbüratör açıldığından çıkan ses

normaldir diye düşünüyorum. Sesten daha çok yakıt sarfiyatı daha önemli. 120 yi geçince benzini

içmiyor, gargara yapıyor mübarek :)

Fakat ses korkutucu derecede artmıyor bence. Çok rahat bir şekilde yüksek hızlara çıkabiliyor. Ama en

iyi yakıt performansı tabi ki 90-100 km arası...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

evet bakımszı sana bir anımı anlatayım geçen yıl salak bir usta yüzünden arabayı tam 500 km susuz kullanmışım bana tek masrafı conta değişimi oldu inandığım birşey var mazda inanılmaz sağlam bir araç ve çok kaliteli

Eski 323 Benim zincirliydi ( triger yoktu) Ustalar kopsa bile 2-3000km gider sana masraf fazla çıkarmaz diyordu :)

Sağlamlığı zaten alternatifsiz bırakıyor  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski 323 Benim zincirliydi ( triger yoktu) Ustalar kopsa bile 2-3000km gider sana masraf fazla çıkarmaz diyordu :)

kaç modeldi 323

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustamız mazda kalitesini biraz fazla abartmış :)

triger kayış yada zinciri kopan hiç bir motor çalışamaz ne yazık ki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...