Jump to content

Mazda 323 BG (1989-1994)Yakıt Tüketimi

kavsut
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Lpg yi taktırdığım yerde bir daha ayar yaptırdıktan sonra şehiriçi 180km  yaptı( gaza yüklenerek). Uzun yolda bagaj dolu 120-130-140  hızlarda kullandım, 250 km yaptı. Depoyu fulleyip bitene kadar kullandım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 91
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ugurince

4

• NoooFearrrr

12

• domestos

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Lpg yi taktırdığım yerde bir daha ayar yaptırdıktan sonra şehiriçi 180km  yaptı( gaza yüklenerek). Uzun yolda bagaj dolu 120-130-140  hızlarda kullandım, 250 km yaptı. Depoyu fulleyip bitene kadar kullandım.

Dediğim gibi iyi bir ayar istiyor... Hava/yakıt oranını ayarlamak gerekiyor... Gerekirse; hava girişini azaltarak yakıtı kısıp performans yerlerde sürünmeyecek şekilde ayarlamak gerekiyor.

Esasen 10 dakikalık işi var ama bu süre ayarı bilen birisi için geçerli.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi performans şu çok ahım şahım değil normal. Ha daha önce başka 323 kullanmadığım için performansları nedir bilmiyorum. Ben başka bir lpg ci de mi ayarlatsam acaba. İskenderun'da ayar yapan çok açmışlar dedi kıstı, bu sefer de araba bayıldı. Antep'e gelince tekrar takıldığı yerde ayar yaptırttım. İskenderun'dan gelirken de 250 km yaptı 26 lt lpgyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi performans şu çok ahım şahım değil normal. Ha daha önce başka 323 kullanmadığım için performansları nedir bilmiyorum. Ben başka bir lpg ci de mi ayarlatsam acaba. İskenderun'da ayar yapan çok açmışlar dedi kıstı, bu sefer de araba bayıldı. Antep'e gelince tekrar takıldığı yerde ayar yaptırttım. İskenderun'dan gelirken de 250 km yaptı 26 lt lpgyle.

Çok açmışlar deyip kısan usta hava girişini de birlikte kısmış olsaydı hem yakıtın düşerdi hem de performans etkilenmezdi...

Burada mantık şu; minimum seviyede hava/gaz karışımını tutturmak, gazı kısarsın, havayı kısarsın ve performansa bakarsın, hoşuna gitmiyorsa az az ayarları açarsın hoşuna gidiyorsa zaten sorun yoktur...Bilmem anlatabildim mi? Elinden iş geliyorsa sen bile yapabilirsin yeter ki işin mantığını çöz.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın inciraltı aracınız şehirdışı fazla tüketmiş bu kesin , benim karbüratörlü oto vites mazdam bile şehir dışı 100 km de 8-9 ltr arası lpg tüketiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Aracımın yakıtını benzinde ölçtüm. Depoyu tabanca atana kadar doldurttum. 101.km.de benzinliğe girip tekrar tabanca atana kadar doldurttum ve tam 12.5 lt benzin aldı.Şimdi tekrar lpg de biniyorum. Bir de araba lpgdeyken tekliyordu. Bu benzin denemesinden sonra lpg de canavar oldu. Geçici bir canavarlık değildir inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba bizim araçlar ( otomaitk ) benzinde şehir içi yakıt sarfiyatı nasıldır?örmeğin 20 tl benzinle kaç km yol yapabiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Merhaba, aracım 92 323 sedan lpg tüketimi 370 km için 132,5 tl ödedim lpg litre fiyatı 3,29 tl normal mi değilmi çözemedim bana biraz fazla geldi. şehir içi dışı karışık kullandım aracımı, 40 litre lpg aldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketimi şehir içini baz alacak olursak çok değişken bir değerdir yani sonuçta herkesin yaşadığı şehir farklı, şartlar farklı, kullanım alışkanlıkları farklıdır bu durumda şehir içi tüketimini kıyaslamak bence anlamsızdır kıyaslayamamız gereken değer uzun yol değeri olmalı tam boş depoya 20 tl lik gaz alırsınız kaç ltr geldiğine dikkat ederekten km yi sıfırlarsınız ve 3 bin 4 bin devirde gaz kesmeden devam edip depodaki gazın  bitimindeki değere dikkat edersiniz sonuçta en gerçekçi sonuç bu olacaktır diğer fulleme yöntemi pek sağlıklı değildir doğru sonuç elde edilmez, uzun yolda sağlıklı bir tüketim değeri elde ettikten sonra şehir içi tüketimin bir anlamı yok kıyaslamanında bir anlamı yok lakin otomatik vitesler uzun yoldada şehir içinde manuele göre daha fazla yakıt tüketiyorlar bu kesin.

3 saat önce, aytekinutku :

Merhaba, aracım 92 323 sedan lpg tüketimi 370 km için 132,5 tl ödedim lpg litre fiyatı 3,29 tl normal mi değilmi çözemedim bana biraz fazla geldi. şehir içi dışı karışık kullandım aracımı, 40 litre lpg aldı.

Bence şehir içi ve dışı karışık olarak yakıt değerin çok iyi km de 36 krş civarı yakmış gözüküyor lpg ltr side 3,29 olduğuna göre nerdeyse 100 kmde 11 ltr civarı tüketmiş. Çok normal bir değer.

05.05.2018 at 23:05, Mustafa. :

Arkadaşlar merhaba bizim araçlar ( otomaitk ) benzinde şehir içi yakıt sarfiyatı nasıldır?örmeğin 20 tl benzinle kaç km yol yapabiliriz?

Mustafa benim arabam benzinde çok önceleri denemiştim 100 kmde 12-13 ltr gibi tüketmişti lpgde bu değer dahada artıyor şehirin durumuna göre , yani güzergahtaki trafik ışık sayısı, trafik yoğunluk düzeyine göre değişir benim testim tamamı şehir içi ve bol dur kalklı ve bol stoplu bir test olmuştu. Devamlı uzun yolda 3. vites 3500 devir 90 km hızda 100 kmde 8-9 ltr lpg tüketiyor benzin olarak uzun yolda deneme yapmadım lakin 7-8 ltr tüketeceğini tahmin ediyorum, manuel vitesler 1-2 ltr daha az tüketiyor diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...