Jump to content

Amortisör Hakkında (1999-2001)

Ozzy_Mazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba,

aracım şu an triger degişimi ve bakım için serviste.

bana aracın arka amortisorlerinin patlak oldugunu ve değişmesi gerektğini soylediler.(arka 2 amortisor takılmasıyla 250 ytl)

bu ne kadar aciliyeti olan bir konu onu merak ediyorum.

boyle kullansam problem olur mu?

bir de çamurluk tozlukları pahalı mı onun fiyatını bilen var mı?

araç 99 mazda 3.23 1.5 hb mt std

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• babatolia

6

• Ozzy_Mazda

9

• Lupara

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest mustafa_g

öndeki çamurluk tozluklarını da çıkartın, öyle kalsın :)

verilen fiyat (250 lira) çok büyük ihtimalle orjinal amortisör fiyatıdır. yani kyb veya tocico markalardır. onların yerine daha uygun fiyatlı yan sanayi amortisörler bulunabiliyor. eğer orjinal değil, yan sanayi amortisör fiyatıysa bu size sağlam bir kazık atmak üzereler demektir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla kyb ve ya koni (sanırım böyle demişti) marka amortisor takacakmış.

üzerinden ne marka çıkarsa onu takarız dedi.

eğer 100 ytl civarı daha ucuz olmayacaksa ve kyb iyiyse onu taktırabilirim.

bari içim rahat eder, zaten acemiyiz herkes odunu vuruyor belimize!

ancak bu siteye ve sizlerlere güvenebiliyorum. otomotiv sektörü biraz sakat geldi bana!!! pek güven olmuyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

dediğim gibi kyb ve tocico markalar orjinal mazda amortisörü. fiyat olarak da ben İzmit'te sorduğumda 115 lira fiyat verdiler 1 tanesi için. orada 100 lira seviyesinde ise 50 de işçilik yazarlar olur sana 250. yan sanayi olarak maysan mando diye bir marka var yerli imalat (sanırım Bursa'da fabrikası) 45-50 lira civarı bir fiyatı var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

aldığım arabanın amortisörleri bozuk hangi marka  amortisör kullanmam gerekir

KYB marka japon orjınal öneririm. Rmx de olur ucuzdur ve taıwandır,kalitesi diğerine göre düşüktür.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tociko da olur gazlısını alcan bide, monroe de olur ikisinide kullandım,

astinaya tokico amortisör yok diye biliyorum ondan yazmadım...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

KYB marka  mazda 323  1.5  Fam. Sedan  İçin ön ve arka amortisörleri alıcam yakın çevremde yok ( Gümüşhane ve çevresinde yok  ) temin edebileceğim, fiyatı uygun bir adresiniz var mı? Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 121 için 1 hafta  önce 120  tl ye servisden orjinal amortisör aldım. Piyasada kyb fiyatı 160 tl idi. Servislerde bu aralar amortisör fiyatları ve bazı parça fiyatlarında güncelleme yapılmış. Aynı amortisörü 1 yıl önce servise sorduğumda 200 tl demişlerdi. Yani servisden fiyat alıp ona göre karar verin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

99 model 323 aracımda  ön takım biraz yollarımızın kötü olması,biraz dikkatsiz sürüşüm nedeniyle sık sık tıkırtı yapıyordu.bazı arkadaşların ve ustaların da tavsiyesiylearacımdaki kyb amortisörlerin sert olduğuna,esneme olmadığı için ön takımın özelliğini çabuk yitirdiğine ikna oldum.

Acaba yumuşak, yağlı amortisör olarak ne tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

99 model 323 aracımda  ön takım biraz yollarımızın kötü olması,biraz dikkatsiz sürüşüm nedeniyle sık sık tıkırtı yapıyordu.bazı arkadaşların ve ustaların da tavsiyesiylearacımdaki kyb amortisörlerin sert olduğuna,esneme olmadığı için ön takımın özelliğini çabuk yitirdiğine ikna oldum.

Acaba yumuşak, yağlı amortisör olarak ne tavsiye edersiniz?

Başka bir konuya yazmıştım ama yanıt alamayınca yeni konu açmak durumunda kaldım.konu kirliliği için  kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Once on duzen ıcın ıyı bır gozlem yapıp ses yapabılecek asınmıs elemanları tespıt edın. bunlardan sonra amortısor arayısına gırmenız daha mantıklı olucaktır. Orjinal amortısorler kyb marka ve gayet kalıtelı gazlı amortısorler ,ancak sızınkılerın durumu nasıl ıncelemek lazım. Gazlı amotısorler yaglılardan daha yumusak oluyor. Benım aracta 4 adet yaglı monroe vardı once arkaları orjınal aldım sonra onlerı aldım. Hıssedılır sekılde vurmalar ve yuksek hızdakı gezınmeler azaldı. Fakat işim gereği her marka araca bindim sayılır. japon grubu ozellıkle 2000 model ve altları bayagı sert amortısorlere sahıp.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevap için teşekkürler.

Amortisörlerim kyb. büyük olasılıkla orjinal takım yada ikinci takım. Çok sert olmaları yol tutşunu artırsa da ş.içinde işkenceye dönüşüyor. yollar çok kötü maalesef. ön takımdaki plastik parçalar çabuk yıpranıyor. çünkü araç hiç esnemiyor gibi bişey.bozuk bir yerden,kasisten geçerken salınım 1 kere oluyor olmuyor.

Amortisörlerim özelliğini yitirmiş de olabilir.emin değilim. benim merak ettiğim diğer bir konu yumuşak amortisör takarsam yaylarla uyumsuzluk yaratıp yaratmayacağı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Lupara sana katılıyorum.geç bi katılış oldu ama sonradan arkadaşlarında faydasına olması adına söylüyorum.kyb gazlı bende taktım ama dediğin gibi sert yol tutuş güzel fakat şehir içinde ki istanbulun yolları malum işkenceye dönüşüyo.amortisörlerini değişmene gerek yok. amortisörcüler gaz basınclarını düşürüp yumuşatabiliyolar.bu yolu bi araştır boşuna masraf yapma.bir müddet sonra bende aynısını yapacam. şuan kese boş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@mcnr6155

cevap için teşekkürler.

Daha önce bende hyundai excel vardı. Bir araba bu kadar mı yumuşak olur. ş.içinde inanılmaz keyifli bir sürüşü vardı.

Acaba mazdaya da excelin amortisörlerinden alsam biraz yumuşatmış olur muyum? yoksa zaten uymaz mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lupara hundai ninkilerde cok yumuşak oda virajlarda korkutuyo güven vermiyo.bize talı sert lazım.kaldıki hundainin amortisörleri mazdaya uymaz.ama şundan eminimki bizim araçlarımızla amortisör ve benzeri parçaları birbirine uyan yada uydurulması kolay farklı araçlar için paparçalar var.belki bu konuda sitede  daha geniş bilgisi olan arkadaşlar vardır.

Amortisör almadan önce amortisörler hakkında bayağı araştırma yapmıştım.monreo nun normal kullanımda yumuşak yüklenince sertleşen amotisörleri vardı yeni cıkmıştı o zaman bildiğim kadarıyla.modeli reflex serisi idi fiyatı 130 tl civarı idi ama genede değmez.siz en iyisi amortisörlerinizi iyi bir amortisörcüde yeterli kıvama getirtirin.yoksa bunlara binilecek hal yok.benim lastiklerde 50 yanakki katmerli sert oluyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...