Jump to content

Mazda 2 10.000 km bakım

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracımın ilk bakımını bugün Kadıköy Koşuyolu Merser'de yaptırdım.

Km:7408

Yağ 4lt : 68,80 TL

Yağ filtresi : 8,13 TL

Temizlik spreyi (klima): 8 TL

Cam suyu katkısı : 2,5 TL

Hava filtresi : 26,83

İşçilik: 80 TL

Toplam: 194,26 TL

İndirim:    16,29

KDV:        32,03 TL

Genel Toplam :210,00 TL

Ayrıca sağolsunlar el frenimi sıkmışlar, fren vs. herşeyin kontrolü yapılmış, detaylı iç ve dış temizliği yapılmış. Çok memnun kaldım.

İnşallah Kadıköy Merser Servis yetkilisi ERSUN Bey de en kısa sürede forumumuza üye olacak. Club üyelerimize servis ve parça konularında özel indirimler yapma sözü de aldım kendisinden :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk bakımın 5000 km de yağ va yağ filitresini değişimini öneririm çünkü motor içindeki küçük çapak parçacıkları olabilir bunlarda piston ve motor boğuna zarar verir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Km:7408

Yağ 4lt : 68,80 TL

Yağ filtresi : 8,13 TL

Temizlik spreyi (klima): 8 TL

Cam suyu katkısı : 2,5 TL

Hava filtresi : 26,83

İşçilik: 80 TL

Toplam: 194,26 TL

İndirim:    16,29

KDV:        32,03 TL

Genel Toplam :210,00 TL

kusura bakmayın ama bişey diyecem.

şu yapılanlar kaç dakikalık iş ki 100 milyon işçilik alınıyor.

yanarım yanarım okuduğuma yanarım, okumayıp tamirci olsaydım şimdi triplex villa da oturuyordum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 TL neyine yetmiyor değil mi?  :D

walla ben bu aralar hiç binmiyorum araca 49 bin küsür oldu 50 binde balata değişimi falan var psikolocim bozulmasın diye binmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kusura bakmayın ama bişey diyecem.

şu yapılanlar kaç dakikalık iş ki 100 milyon işçilik alınıyor.

yanarım yanarım okuduğuma yanarım, okumayıp tamirci olsaydım şimdi triplex villa da oturuyordum

Evet katılıyorum, işçilikler çok pahalı yetkili servislerde. Bir önceki aracımın bakımına (megane 1), Bostancı sanayi sitesinde özel bir serviste, Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, fren ve merkezlerin kontrolü ve tecrübeye çıkıp test etme, işçilik dahil 100 TL veriyordum. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanacak artık :)

ilk bakımın 5000 km de yağ va yağ filitresini değişimini öneririm çünkü motor içindeki küçük çapak parçacıkları olabilir bunlarda piston ve motor boğuna zarar verir

Ben de ilk bakımını 5000 km civarında yaptırmayı planlıyordum ama işim dolayısıyla, 10 günde 2 kez Ankara'ya gidip geldiğim için 2500 km ye yakın yol yaptım. Zamanım olsaydı Ankara'ya gittiğimde, methini çok duyduğum MEB Başayarlara yaptırmayı düşünüyordum ama zamanım olmadı malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gerçekten arabamı çok sewiyorum.

hani madem sewiyon 3-5 kuruşun hesabını yapıyon diye düşünen arkadaşlar olabilir.

ama keriz de değiliz ki, günlerce çalışıp kazanabildiğimiz paraları, niye boşu boşuna servise yatırayım ki; hakettiklerine inansam gözümü kırpmam ama durum ortada. alın servis.

aldığım aracın son servis hizmetine bakıyorum yazanlar şunlar.

balatalar temizlendi (kompresörle hava basmışlardır kesin)

genel kontrol yapıldı..  ne yapıldı ne? ben de hergün genel bir kontrol yapıyorum :)

valla özel bir servis bulsam iyi anlayan hiç servise götürmem ya; Allah büyük büyük de konuşmayayım.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katılıyorum.

benim bu konudaki sıkıntım işçilik ücretinin çok fazla olması, yakında mazda servisi olsa gidip inceleyeceğim ama yok işte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Koşuyolu Merser'den Ersun Bey aradı. Fatura yanlış kesilmiş. Toplam fiyat 50-60 TL civarı daha düşecekmiş. Böylece 150 - 160 TL gibi oluyor ilk bakım :tey: Yarın faturayı değiştirince detayları yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben ufak tefek işlemler için servis yada özel servisin farketmediğini düşünenlerdenim... yağ ücretsiz değişir, hava filtresini kendinizde takabilirsiniz... aynı şekilde cam suyunuda.. yani yağı bir benzincide, filtre ve suyuda siz halletseydınız, sadece parça ücreti öderdiniz yukarıdaki bakım için...

beyler semavi abi doğru söylüyor, bu tarz ufak tefek işleri kendimizde yapabilirsiniz... ben bunun için bütçe ayırmıyorum sadece parça değişimlerinde servise giderim o yüzden ekstradan işçilik ödemem... ama şu da bir gerçek ki servisler çok alıyorlar :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beyler semavi abi doğru söylüyor, bu tarz ufak tefek işleri kendimizde yapabilirsiniz... ben bunun için bütçe ayırmıyorum sadece parça değişimlerinde servise giderim o yüzden ekstradan işçilik ödemem... ama şu da bir gerçek ki servisler çok alıyorlar :(

kendiniz derken. bu hava filtresi yağ polen falan değiştirebiliyor musunuz kendiniz?

gerçi değiştirebilsek bile bu parçlar her yerde bulunabilir mi?

yani mazda3 için özel mdir mesela bu parçalar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni faturamı aldım, işçilik: 41,60 TL'ye düştü, böylece toplamda KDV dahil 175 TL oldu ilk bakım.

Yağ, filtreler, buji değiştirme vs. elbetteki problem değil, Kendimiz herhangi bir tamircide veya benzin istasyonunda değiştirebiliriz. Ancak o zamanda araç garanti dışı kalmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
Guest centilman41

Arkadaşlar bende bugün aracı keyfi olarak bakıma götürdüm.6 ayda bir götürmüyorum sadece kış başlarında götürmeyi düşünüyorum.Neyse..İlanı açan bayan, aracına 10w40 yağ eklendiğini yazmış ama benim aracın faturasına bakıyorum eklenen yağ 5w30..! Bu farklılık normal mi ? yapılan iş ve fiyatıda yazayım.

yağ filtresi : 10,29 TL

karter tapa pulu : 1 TL

cam suyu : 3,50 TL

4lt magnatec 5w30 yağ : 100 TL

silikon sprey cam fittilleri için : 20 TL

hava filtresi : 34,46

mekanik işçilik : 70 TL

Kdv dahil toplam : 279,99 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5w30 yağ viskozitesini daha soğuk havalarda koruyabilirken 10w40 da daha sıcak havalarda koruyabilir. Sanırım farkı bu. Bir de yağların üzerinde hangi motorlar için olduğu yazar onun da önemi var ama sanmam ki servis dizel motor için olan bir yağı benzinli arabaya koysun.

Bu arada bazı yağlar her iki motorda da kullanılabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...