Jump to content

Xenon Hakkında

yalnızkurt
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim araçtada zenon vardı.sol lamba arıza yaptım.otoelektrikçiye gittim balast dedi,balast dedi.sonra diyotları gördü  diyotun biri patlamıştı.diyot aldım taktı balastta deşişti balastta gidik dedi.sonra yola çıktım 3 km gitmeden 2 zenon birden yolda söndü.sislerle tekrar geri tamirciye döndüm.bu sefer diyotlara elini sürdü ,rolelere sigortalara dokundu,anlayamadı tekrar roleye donununce biyerden şase yapıp kablolar yanmaya başladı.hepimiz şoktaydık.sonra zenonları söktürüp attırdım.H4 taktırıp yoluma devam ettim.bidaha bir otot  elektrikçisine gidecekseniz çakma değil işini bilenlere gidin.elemanlar ölçü aleti bile kullanmıyorlar.deneme yanılma yapıyorlar.dikkat edin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tasvip ettiğim bir sistem değildi ama satın aldığım ikinci guzumun üzerinde standart olarak gelince yapacak bir şey kalmadı...

Üstüne üstlük, ampuller muayenede sökülüp takıldığı için (öyle söylendi) yanlış takılmış ve doğru dürüst yolu göstermiyordu, bende hiç zenon kullanmadığım için orijinali böyle diyorum... İstanbul'dan gelene kadar gözlerimi kırpmaktan neredeyse cildim kırıştı... (mübalağa) :D Gencim ben daha, cildim diri, yaşım ile adamlığım Hasan'ın dil uzattığı gibi değildir... (araya sıkıştırayım) :)

Neyse yakın zamanda çakmak çalışmıyor diye gittiğim elektrikçime (Allah milyon kere razı olsun) konuyu açtığımda elinin zor girmesine rağmen ampulleri söktü ve güldü, her iki farın ampullerini de düzeltti, özellikle akşam olmasını bekledim ve öyle yola çıktım... OH MY GOOD !!

Ortalık, salondaki floorhassan :P kadar aydınlıktı... Bayıldım... Gözümü açtığımda evdeydim... :D

Tavsiye eder miyim?? Yanlış takılmaması kaydıyla evet... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tasvip ettiğim bir sistem değildi ama satın aldığım ikinci guzumun üzerinde standart olarak gelince yapacak bir şey kalmadı...

Üstüne üstlük, ampuller muayenede sökülüp takıldığı için (öyle söylendi) yanlış takılmış ve doğru dürüst yolu göstermiyordu, bende hiç zenon kullanmadığım için orijinali böyle diyorum... İstanbul'dan gelene kadar gözlerimi kırpmaktan neredeyse cildim kırıştı... (mübalağa) :D Gencim ben daha, cildim diri, yaşım ile adamlığım Hasan'ın dil uzattığı gibi değildir... (araya sıkıştırayım) :)

Neyse yakın zamanda çakmak çalışmıyor diye gittiğim elektrikçime (Allah milyon kere razı olsun) konuyu açtığımda elinin zor girmesine rağmen ampulleri söktü ve güldü, her iki farın ampullerini de düzeltti, özellikle akşam olmasını bekledim ve öyle yola çıktım... OH MY GOOD !!

Ortalık, salondaki floorhassan :P kadar aydınlıktı... Bayıldım... Gözümü açtığımda evdeydim... :D

Lpg kullanana kadar, xenon yolunu gorene kadar... bazilari kullanmadigi icin anlayamaz. Ne desem bos :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg kullanana kadar, xenon yolunu gorene kadar... bazilari kullanmadigi icin anlayamaz. Ne desem bos :2funny:

Şöyle desek konu dağılmış mı olur?? :)

Parayı bulana kadar sosyalist/komunist, kocayı bulana kadar feminist, uçak sallanıncaya kadar ateist...

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle desek konu dağılmış mı olur?? :)

Parayı bulana kadar sosyalist/komunist, kocayı bulana kadar feminist, uçak sallanıncaya kadar ateist...

:2funny:

Aynen o dediginden abi >:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Usta bende de geçen ist de hem uzuna hem kısaya zenon takdım. Ancak özellikle kısalar çok karanlık geldi bana. uzunlarda güzeldi fakat onda da şu sıkıntıyı fark ettim. ışık yere tam paralel bişekilde gidiyo bu şekilde olunca da hafif eğimli bi yolun ortasında bi insan olduğunda ışık bunun üzerinden geçip gidiyo insan gölgede kalıyo göremiyosun, acaba bendemi yanlış montaj yaptırdım da böyle oldu. bu nedenle çıkarıp attım zenonları normal ampule döndüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Ben hiçbirinden randıman alamayınca ostam night breaker taktım.sonuç ; über soft canlı sarı ışık,muhteşem kalite.

Ne yaparsanız yapın 91827372 tl lik zenonda taksanız yoğun yağış altındaki aydınlatması zayıf siyah asfaltta körsünüz.xenon un kalitesine göre körlük dereceniz değişiyor sadece

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hiçbirinden randıman alamayınca ostam night breaker taktım.sonuç ; über soft canlı sarı ışık,muhteşem kalite.

Ne yaparsanız yapın 91827372 tl lik zenonda taksanız yoğun yağış altındaki aydınlatması zayıf siyah asfaltta körsünüz.xenon un kalitesine göre körlük dereceniz değişiyor sadece

Ne zaman taktın?

Kısa ömürlü olduğu yazılıp çizilmişti... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Flood yapmak durumundayım ama domestos abi çakmakla far aydınlatmasının ne alakası olduğunu ustadan öğrendiyseniz paylaşabilirmisiniz? Bendede çakmaklık problemi mevcut.bazı çalışıyor bazı çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Flood yapmak durumundayım ama domestos abi çakmakla far aydınlatmasının ne alakası olduğunu ustadan öğrendiyseniz paylaşabilirmisiniz? Bendede çakmaklık problemi mevcut.bazı çalışıyor bazı çalışmıyor

Tam anlatamadım galiba özür...

Çakmak çalışmıyor diye elektrikçime gittiğimde muhabbet esnasında zenonlar çok kötüymüş diye serzenişte bulunduğum için, zenonlara bakınca ampullerin ters takıldığını tespit etti ve düzeltti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi oldu

-zenon montajı gibi şeyler için ustaya gitmiyorum debriyaj değişimi türevi yada alet edevatım yetersiz olan konularda gidiyorum sadece :) xenonları önceki araçlarımdada defalarca kendim montajladım.lantiste uygun aydınlatmaya ulaşamayınca elektrikçiyede aksesuarcı ustasınada gösterdim yanlış olan birşey yoktu.dışardan bakıyorum süper içerden bakıyorun göremiyorum.

Bu arada kanunen yasak olduğundan 6000k nın üzerine çıkmıyorum belki bu değer beklentilerimi karşılamada zayıf kalıyordur.fakat özellikle 8000k üzeri xenonlar ayaro ne kadar doğru yapılırsa yapılsın karşı aracın gözlerini paramparça ediyor o yüzden allah ne verdiysr sövdüğüm adamların yaptığını yapmaktan kaçınarak night breaker ampüllere dünya para baydım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...