Jump to content

Sıfır araç sorunlar

recep35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese selamlar. geçen hafta sıfır hb touring siyah arabamı teslim aldım. şu anda yaklaşık 800 kmde. aklıma takılan birşeyler var. yardımlarınız için teşekkürler şimdiide.

1-sıfır araç alırken araçla birlikte neler veriliyor. ben 2 anahtar, 1 kitapçık ve fatura aldım. başka bişey olması gerekiyormuydu.

2- motor kaputunun ucunda bastırınca biraz esniyorve gırç gırç diye ses çıkıyor. yani tam oturmuyorda biraz boşluk kalıyor mekanizmda. bu normalmi.

3- orta konsoldan bozuk yollarda çıtırtı sesleri geliyor.

4- arka cam sileceği düzgün silmiyor. bunları hepsimi böyle.

bu konularda neler yapabilirim tavsiyelerniz neler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor kaputunda aracın ön kısmına gelen kısımda lastik takozlar vardır bunlar vidalı olarak yüksekliği ayarlanabilir. Aracınıza göre bu ayarı düzeltebilirsiniz. Cam sileceğiyle ilgili olarakta silecek belki deforme olmuş olabilir. Bilindiği gibi bu araçlar uzak mesafelerden geliyor. Değiştirilirse düzelir diye tahmin ediyorum. orta konsoldan gelen sesler de çok abartı değilse normaldir tüm araçlarda bozuk yollarda çıtırtı gelebilir. Gerekirse serviste kontrol ettirin derim ben. Sıfır araçla birlikte neler verildiğini ben bilmiyorum. Disbiritör değişikliği nedeniyle araçla birlikte verilenlerde değişiklik göstermiş olabilir.

Aracınızı güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullanın, araçla birlikte ne alacağınız bir ölçüde yaptığınız pazarlığa ve aldığınız fiyata bağlı olduğundan ben yorum yapamıyacağım...:) Güzel bir şemsiye vermişlerdi bana, özel yapım, promosyon, henüz kullanmak nasip olmadı gerçi...

Özellikle HB lerin kaputu alışılmış olandan daha ağır, bana da hep elimde kalacak ya da ortadan çatlıyacak izlenimi veriyor, normaldir..

Ses izolasyonu zayıf bu araçların, duyduğunuz çıtırtılar alttan ve davlumbazlardan geliyor, sizi çok rahatsız ediyorsa Ziebart alt izolasyon da yapıyor diğer işlemlerle birlikte..

Silecek lastikleri de sorunlu oluyor genellikle, bir fırsatta hepsini birlikte değiştireceğim ben de, tabii yeni takılanların iyi bişiler olmasına dikkat etmek lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba...

Öncelikle yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun..

Hiç sıfır aracım olmadı ama okuyup öğrendiğim kadarıyla bahsettiğiniz tıkırtı sesleri "Sıfır km araç sendromu" denen olay.. 3-5 bin km sonra bütün parçalar birbirine uyum sağlayıp daha az tıkırtı çıkaracaktır. Yani şu an için olay çok normal.. Ancak 3-5 bin km tamamladıktan sonra hala rahatsız edici düzeyde ve özellikle belli bir noktadan (orta konsol, torpido, kapı döşemeleri vs) ses geliyorsa serviste baktırın..

Size hatırlatmak istediğim bir konu ise motor rodajı.. Bir çok kişi yeni araçlarda gerek olmadığını söylesede birkaç noktaya dikkat ederseniz yaşı ilerledikçe aracınızın hem performansı düşmeyecektir hemde yakıt sarfiyatı artmayacaktır (Emsallerine göre..)

Öncelikle ilk 1500-2000 km boyunca aracı zorlamayın özellikle küçük viteslerde 3000-3500 devrin üzerine çıkmayın.. 1500-2000 km'den itibaren ise gün içerisinde birkaç kez (veya en azından 2-3 günde birkaç kez) 2.veya 3.viteste aracı zorlamadan yavaş yavaş 5000-5500 devire çıkarıp kısa bir süre böyle seyredip gaz pedalını bırakarak motorun kendi kompresyonu ile devrin normal seviyelerine dönmesini sağlayın.. Bu uygulamaya min.5-6 bin km'ye kadar devam edin.. İlerleyen yıllarda farkı ve faydasını göreceksiniz..

Birde çok aceleniz yoksa sabah aracı ilk çalıştırdığınızda 30 sn kadar bekleyip (daha uzun değil) harekete geçin.. Yoldada hararet ibresi kımıldayana kadar 2000-2500 devri geçmeyin.. Daha sonra ise uzun süreler 2000 devrin altında kullanmayın..

Saygılar, sevgiler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim herkese. tabi silecek önemli değil zaten. beni en çok endişelendiren motor kaputundaki oynamaydı. normal galiba oda. birde orta kolsoldan gelen çıtırtı sesi. ses bozuk yollarda belli bir hızın üzerindeyken müzik sisteminin olduğu orta konsoldan geliyor. zaten oraya elle bastırıncada aynı ses çıkıyor. yada çıtırtı gelirken elle orayı tutunca ses kesiliyor. aslında bir çok arabada bu ses var ancak ben sıfır araçta en azından belli süre çıkmaz diye bekliyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

öyle bi sesin olmaması lazım.3 yıldır kullanıyorum ilk aldığım günden beri konsoldan ses falan gelmiyor ki en ufak bi çıt sesinden rahatsız olan bir insanım :)

bende kaç kere konsolu söküp taktım ekran için bende de ses yok konsolda
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende kaç kere konsolu söküp taktım ekran için bende de ses yok konsolda

ekranda sorun var mı bülent abi? yaza doğru bi kaç eklenti yapmayı düşünüyorum nede olsa turbo işi yattı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ekranda sorun var mı bülent abi? yaza doğru bi kaç eklenti yapmayı düşünüyorum nede olsa turbo işi yattı :D

sen bi 15 gün bekle yeni bişi sunacam ben ve satışınıda yapacam :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ne işe yarıycak performans falansa ben umudumu kestim :D

dvd navi tv gerigörüş  bluetooth mp3 vs vs :D :D no performans ondan bende kestim ümidimi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dvd navi tv gerigörüş  bluetooth mp3 vs vs :D :D no performans ondan bende kestim ümidimi

bunları yaparsak abi 1-2 eksiğimiz kalıo lüx otolardan.Hafızalı ve ısıtmalı koltuklar elektrikli katlanır aynalar falan :D Dvd ve geri görüş süper olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bunları yaparsak abi 1-2 eksiğimiz kalıo lüx otolardan.Hafızalı ve ısıtmalı koltuklar elektrikli katlanır aynalar falan :D Dvd ve geri görüş süper olur..

bende şu an mevcut lakin hepsi ayrı parçaların birleşmesinden oluşuyor ve kullanımı zahmetli bu sistem özel üretim oluyor bizim araçlara
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende şu an mevcut lakin hepsi ayrı parçaların birleşmesinden oluşuyor ve kullanımı zahmetli bu sistem özel üretim oluyor bizim araçlara

15 gün sonrakki sitem hepsini kapsıycak ve kullanımı kolay ben öle anladım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...