Jump to content

Sabahları İlk Çalıştırmada Mavi Duman (89-94)

Guest alpaslan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar

arabamda sabahları çalıştırdığımda ilk çalıştırmamda çok kısa bir sure mavi duman attı bunu gazda farkettım ve benzındede denedım ondada yaptı acaba motor la ılgılı bır sorunummu var .. motor ısındıgı zaman boyle bır durum soz konusu degıl. her sabah calıstırmamdamotor sogukken yapıyor ısındıktan sora gormuyorum. motor 94 model 323 sedan 1.6 gazlı.

motorum ıcın kullandıgım yag 20*50 castrol 5 bınde degıstırıyorum gecen seneye kadar hep 10*40 kullanırdım 10 bınde degıstırıyordum.yağ seviyesini ve su seviyesini kontrol ediyorum ikiside normal.sizce bu normal mi yoksa motorumda bir sorunmu var? yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok fazla değilse dert etme. aşınmış motorlarda veya sübap lastiklerinde deformasyon olmuş motorlarda motor çalışmadığı zamanlarda yanma odasına yağ sızar. siz marşa bastığınızda ilk etapta bu yağ da yanıp egzosttan mavi duman şeklinde dışarı atılır. dediğim gibi kısa süreli ve abartı bir duman yoksa hiç dert etme. hatta motorsilk katkısı koyarsan o duman da tamamen kesilir büyük ihtimalle ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok fazla değilse dert etme. aşınmış motorlarda veya sübap lastiklerinde deformasyon olmuş motorlarda motor çalışmadığı zamanlarda yanma odasına yağ sızar. siz marşa bastığınızda ilk etapta bu yağ da yanıp egzosttan mavi duman şeklinde dışarı atılır. dediğim gibi kısa süreli ve abartı bir duman yoksa hiç dert etme. hatta motorsilk katkısı koyarsan o duman da tamamen kesilir büyük ihtimalle ;):)

Hatta yanık yağ kokusu bile olabilir mi mustafa abi :D bende de ilk çalıştırıp ısıtana kadar oluyor yağ değişim zamanım da geçti bi 300-500 km. ben de 10*40 koyuyorum ama 4-5 binde değiştiriyorum... Fakat arkadaşın dediği gibi bir renk yok bembeyaz duman var fakat ufaktan bir yanık yağ kokusu alıyorum :( ama motor ısınınca gelmiyor bu koku... Motoru mu yakıyoz yoksa yağsız kaldı diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

senin arabayla ilgili bir fikrim yok Bilo. Mal sahibine benzermiş derler o yüzden sağı solu belli olmaz o arabanın :D

niye ben duman atmıyorum ki :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka bir konu başlığında bendede aynı problemin olduğunu yazmıştım.Benim arabadada mavi duman vardı.Motor silk koymuştum ve faydası olmamıştı.Mavi dumana beyaz dumanda eklenmişti.Cumartesi (27/12/08) günü araba artık ben gitmiyorum dedi.Mazda yetkili servisliğini yeni bırakmış olan servise götürdüm.Sekman, supap lastikleri ve contaları değiştirerek problemin çözülebileceğini söyledi usta.Çok sevindim.Beyaz duman fazlaysa veya mavi duman varsa ihmal etmeyin derim.Ben motor açılana kadar kendimi en kötü sonuca göre hazırladım.Çünkü eksozdan aşırı bir şekilde beyaz duman çıkıyordu ve öncesinde duman maviydi.Ustaya motor su alıyorsa niye duman kokuyor dedim.O da antifrizli su olduğu için böyle kokabileceğini söyledi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest alpaslan

mustafa abi sizin demenize göre yağ sızıyorsa eğer, arabanın motor yağı eksilmezmi. yağ seviyesine bakıyorum değişmiyor. birde motorsilk ne kadar oranda koyacağız motora ve fıyat bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. internetten alabilirmiyiz motorsilk katkısını?

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

motorsilk motoru tamir etmez, hele hele sübap lastikleri gitmiş conta yakmış arabaya hiçbişey yapmaz. ancak daha yeni yeni aşınmaya başlamış bir motorun dumanını keser ve hatta şöyle diyeyim eski 323 mde tamamen kesti sabah dumanlarını.

benim yağ sızdırıyor dediğimdeki sızan yağ, yağ seviyesini etkileyecek kadar bir sızma değil. zaten öyle olsa mecburen sen de motoru açtırmak zorunda kalırdın. internette satışı vardı. gittigidiyorda satışı yapılıyordu ve o satıcı aynı zamanda sitemize üyeydi ama uzun zamandır girmiyor siteye. site içinde motorsilk ile ilgili bir konu vardı, epey bir mesaj dönmüştü zamanında arama yaptırırsan o konuya göz atabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slmlar

98 lantis  sahibiyim. aracım aşırı bir şekilde beyaz duman atmaya başladı. ve 1000km lik bir yolda yarım litrelik bir yağ eksilme oldu. 2 ay önce servis grank keçelerinden kaçırıyor demişti. keçelerden bukadar kaçırırmı yoksa aracım yağ mı yakıyor. 4bin 5bin devir olcak şekilde gaza bastıgım zaman eksozdan bulut gibi bembayaz duman çıkıyor. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...