Jump to content

Arka Cam Rezistans Sorunu Hakkında

mazda22
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şemasını bulabileceğinizi sanmam. Sorunu belirtmişsiniz fakat bir işlem yaptınız mı bir yerde takıldınız mı bahsetmemişsiniz. Mesela kontak üstündeki lambanın çalışması için şoför kapısının iç lambaları yakan mekanızmasının düzgün çalışması gerekiyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şemasını bulabileceğinizi sanmam. Sorunu belirtmişsiniz fakat bir işlem yaptınız mı bir yerde takıldınız mı bahsetmemişsiniz. Mesela kontak üstündeki lambanın çalışması için şoför kapısının iç lambaları yakan mekanızmasının düzgün çalışması gerekiyor diye biliyorum.

çok takmayın o lambaya ha ben onsuz yapamam derseniz arabanın şasesi ( - ) kutup akuden de ( + ) kutup çeker yakarsınız zor diil sizin için
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:tey:Slm arkadaşlar arabanın sorununu çüzdüm :egy:

Arabanın sigorta panelinin arkasında küçük birtane beyaz kutu var içinde elektronik devre var ona su girmiş içinde transistör ve zener diyot  ayakları oksitlenip kırılmış.Parçaları bulamadım çıkma buldum bitane  oda arızalıydı tamir ettim çalışıyor.

Devrenin özelliği far açık  uyarısı  kontak üstündeki lambayı yakıyor :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun. parçaların aynısını tofaşlarda kullanıyor diye biliyorum. yenisini almak isterseniz birde muadili olarak tofaş yedek parçacılarına sorabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba,

Konuya uzunca süredir yazan olmamış. Ben de katkıda bulunmak istedim:

Aracımın arka cam rezistanslarının 4 ya da 5 tanesi çalışıyordu. Ben de çok araştırdım. En sonunda gümüş renkli iletken özellikte olan bir boya aldım. ( Markasını vermiyorum. İsteyen arkadaşlara özelden atarım. ) Pek kaliteli değiil ama elden ne gelir. Piyasada başkasını bulamadım.  Öncesinde tüm kopuk olanları dikkatlice takip ederek buldum. Hatta avometre yardımı ile nerelerin akımı iletmediğine varana kadar. Kopuk yerleri maske bandı kullanarak bir güzel maskeledim. Çok ince bir çizgi şeklinde. Sonrasında boyayı sürdüm. Tam kurumadan da maskelerini kaldırdım. Tam kuruduğunda bantları kaldırırsanız boyayı da söküyor. Deneme ile sabittir.

Sonuç başarılı. Hepci cillop gibi oldu. Ne kadar gider bilmiyorum ama artık yağmur damlası bile kalmıyor.

Bu arada rezistansların günahına giren de belli oldu. Benden önceki sahiplerinden birisi film çektirmiş ve yine benden önceki sahiplerinden birisi de filmi sökmüş. Nihayetinde de rezistans telleri sizlere ömür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

keşke zamanında bu bilgileri bilseydim.arka camdaki filmi sökerken telleride koparmıştım.1 sene buğuyu çözmek için bezle silmek zorunda kalmıştım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

bahse konu seti hepsiburada.com dan ulaşabilirsiniz. Bende de şuan rezistans soketlerinde problem var. Kopan soketi lehimlettim ancak tam randımanlı çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...