Jump to content

Hava Yastağı İkaz Lambası

sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,dün gece direksiyon ayarı ile oynadım biraz aşağı indirdim, ne olduysa ondan sonra oldu hava yastigi ikaz lambasi yanip sonmeye basladi.sonrasında ikaz lambasını kontrol ederek direksiyonu aşağı yukarı yavaş yavaş oynatıp sabitlemeye çalıştım sonunda oldu ve ikaz lambası söndü.sabah oldu tekrar bir deneyeyim dedim keşke yapmasaydim.yine ikaz lambası yanıp sönmeye başladı ne yaptıysa duzeltemedim. İkaz lambası 6 defa kısa aralıklarla yanıp sonüyor, 4-5 saniye duruyor sonra tekrardan 6 defa kısa aralıklarla yanıp sonüyor ve yine 4-5 saniye duruyor. Bu boyle devam ediyor sabahtan beri. Bu konuda sizlerin fikri nedir. Bu arada araç 1998 model mazda 626..

Google'da "mazda airbag light flashes 6 times" araması sonuçlarında 91 Mazda Miata için şöyle bir açıklama var

http://www.justanswer.com/car/37hvy-91-mazda-miata-airbag-light-flashes-times-cant.html#

6 flashes: faulty air bag module or poor connection of clock spring connector --> 6 defa yanıp sönmesi: Hatalı airbag modülü veya saat yay bağlantısının gevşemesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu clock spring direksiyonla ilgili bir şey olsa gerek. Onun konnektöründeki gevşeme daha olası bir ihtimal.

Mehmet hocam bu sorunu giderebilmek icin benim yapabileceğim bisey varmı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

selam arkadaşlar.Benim sorunum starsın sorunu ile aynı hemen hemen.1998 model mazda 626 glx aracımın aribag lambası yanıp sönüyor.2 tane bilgisayara bağlattım airbagla ilgili hata kodu vermedi.Ustalar sorunun beyinden kaynaklandığını söylüyolar.Kontağı açtıktan sonra 6 kez yanıyo 1-2 saniye sönüyo tekrar 7 defa daha yanıp sönüyo.Böyle devam ediyor.bu sorunu nasıl halledeceğiz bilgisi olan var mı.Şimdiden tşkler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...