Jump to content

Müzik Sisteminde Problem

OveRMinD
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Uzunca bi süredir teybe ve yol bilgisayarına gelen elektrikle ilgili bi problem yaşıyorum. Genellikle örneğin kapının önünde birini beklerken motoru durdurmuşsam tekrar marş bastığımda %80 ihtimalle teybe ve yol bilgisayarına elektrik gelmiyor. Sanki marş basınca tüm elektrikli sistemleri bi anlık devre dışı bıraktıktan sonra (ki bu normal bi durum) teyp ve yol bilgisayarına tekrar elektrik vermiyor gibi. Klima düğmelerinden daha üstteki tüm düğme ve ekranların ışıkları kapanıyor. Radyo / CD / iPod yani kısacası teyp komple iptal oluyor sanki akü bağlantısı kesilmiş gibi. Bir kere bozuldu mu bütün gün düzelmiyor, ancak akşam park edip sabah tekrar bindiğimde istisnasız her seferinde düzelmiş oluyor. Ancak bu sefer de  akü sökülmüş gibi saat bozuk, radyo hafızaları ve ses ayarları silinmiş şekilde çalışıyor. Tüm bu ayarları baştan yapmak zorunda kalıyorum.

Bir de daha seyrek olarak yolda giderken rastgele zamanlarda bi anda kesiliyor elektrik Tedaş gibi. Bazen düzelmesine yakın yol bilgisayarının ışığı disko ışıkları gibi hızlı tempoda yanıp sönüyo, ambians yaratıyo arabada :)

Servise defalarca (sanırım 3 kere) gösterdim problemi. Aküden teybe gelen elektrik kabloları kontrol edildi, herhangi bi temassızlık filan bulamadıklarını söylediler. Bu süre içinde akünün ömrü bitti ve değiştirildi, yeni aküde bi daha problem olmaz dediler ama yine tekrar etti.

Son olarak da geçen hafta CD ve iPod özelliği çalışmaz oldu. Sadece radyo dinleyebiliyorum. CD tuşuna veya direksiyondaki mode tuşuna bastığmda hiçbi şey olmuyo, gerçi bunu daha servise göstermedim ama belki bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.

İlk problem hakkında herhangi bi fikri olan var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akü ve marş dinamosuyla alakalı değildir sigortayla bir alakası bağlantısı olabilir.. Bence citdi bir sorun gecikmeden servise götür... Baksınlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bana da sigortayla ilgili bişi gibi geldi ama bilemiyorum. Aküden olması zaten mümkün değil, problem ilk çıktıktan sonra akü komple değişti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

spoiler lambasını normal stoplara dandik kabloyla yada yetersiz kabloyla bağlamıştım bende de o zaman ışık seviyesinde azalma, bazende konsol ışığında ara sıra kesilmeler olmuştu. kabloları değiştirdikten sonra sorun ortadan kalkmıştı. belki işine yarar... ama sonradan bağladığın birşeyi düşün o sorun çıkarıyor olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla sonradan bağlanan 4 tweeter, 4 komponent, 1 amfi, 2 xenon, 2 angel, spoiler ışığı, led'li kapı eşikleri, vs. bi ton şey var, problem ondansa Allah bana sabır versin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla sonradan bağlanan 4 tweeter, 4 komponent, 1 amfi, 2 xenon, 2 angel, spoiler ışığı, led'li kapı eşikleri, vs. bi ton şey var, problem ondansa Allah bana sabır versin :D

ne etmişin sen başkan ya... Senın arabanın fotolarını koysanabi bakalım ?? :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

saydıklarından bişi olmaz kedidir o kediii, :D:geyik:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

İşim olmaz sedanla :)

Yalnız bu sedan vs. hb konusundan çok bahsetmeyelim, sitenin altında uyuyan şeytanı uyandırmayalım :D

hortlattın bile pis hb ci :D :D baktın binemion hb ye renk deiştirdin bi süre daha idare etsin diye :2funny: :2funny:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hortlattın bile pis hb ci :D :D baktın binemion hb ye renk deiştirdin bi süre daha idare etsin diye :2funny: :2funny:

Aynen abi... Mazda3 diyince sedan abi hb felan ne bilim.. :D Boş iş... ^^ Adamlar hemen sıkılıyor oynuyorda oynuyor :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Yaw sitenin en oynanmış Mazda3'ü Biran Abi'nin sedanı, siz ne konuşuyosunuz hâlâ :D :D

o artık sedanlıktan ıskat edildi şimdi at arabası olarak görev yapmakta :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Konsepti pek değişmemiş yani, ne de olsa sedan...

ön koltuktan öteyi kesip aldılar kasa yapmak için daha çok hb ye benzio :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen abi... Mazda3 diyince sedan abi hb felan ne bilim.. :D Boş iş... ^^ Adamlar hemen sıkılıyor oynuyorda oynuyor :D

Sedan makyajla bile birşeye benzemediğinden alıp istediği gibi oynuyo abiler...Ne yapsalar yakışıyor hani... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...