Jump to content

Akü Arıza Lambası Yanıyor.

aavize
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sonucu buraya yazarsan sevinim merak ettim olayıda bızde bılgılenmıs olalım :)

kısmetse pazartesi insallah burada paylasacağım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Ilgaz-p

7

• domestos

4

• ali gb

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

arkadaslar rear ısığınında yanmadığını şimdi farkettim sabah aracımı  calıstırırken rear ısığıda akü ışığıda calıstı

şimdi de calısıyor. acaba bi yerde arıza belirtisimi ki bu alternatör gidiyo olabilir mi ki ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rear lambası arkadaki ampullerden birinin yanmadıgını belirtir

tmm işte kontaği ilk çevirdiğinde oda yanmıyordu akü ışığıda şimdi herşey normal calısıyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tmm işte kontaği ilk çevirdiğinde oda yanmıyordu akü ışığıda şimdi herşey normal calısıyor

içine su falan aldıysa oksitlenme yapmıştır ondan yanmamıştır başka ne ihtimal olabilir onuda usta bilir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorunun büyük ihtimal sarj dinamosunun kondansatör diye bi parçası  var oradan kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyorum  2 elektrikçiye gösterdim 2 side aynı şeyi söyledi tam arıza yapınca ne olduğu kesin olarak belli olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

benim sorun çözülemedi hala 3-4 yere götürdüm bi sonuç yok hepsi farklı söylüyor bi usta sarj dinomosundan olabilir diyo biri aküden olabilir diyo vs.. sonunda akü bitti :kafa: yeni akü taktım ama hala akü ışığı yanıyor araç sarj ediyor diyo usta :sopa: ne yapmalıyım acil yardım. Anadolu yakasında mazda dan anlayan bildiğiniz usta varmı arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım artık servis yolu görünmüş ancak eski bilinçli servislerden biri lazım, şarj dinamosunda sorun var dicem ama bi bahane bulamıyorum çok garip bir sorun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence kayış gerginliğinin yanı sıra, voltaj regülatörüne bakılmalı.

Araç rölantide çalışırken voltmetre ile akü kutup başlarını olçün. 14.2 Volt görmeniz gerekiyor.

Diğer yandan, akü kutup başından başlayarak tüm "-" devresini kontrol edin. Özellikle motor bloğu ile şase arasında kopuklu/gevşeklik, kir, pas olmasın.

Motor ile akü "-" arasında 0.00 ohm olması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Benim de rear ışığı frene basınca yanmaya başladı. Arka cam önündeki kırmızı farın içerisindeki ampul patlamıştı. Değiştirdim ama hala sorun devam ediyor. Orjinal olmadığı için sanırım. Üzerinde 12 volt ve 18 watt yazıyordu. Yerine taktığım sanırım aynı dirence sahip değil. Üzerinde 12 V 18 W yazıyor. Ben sorunu buna bağlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

konuyu ayıktırıyım :)

Bende de, aracı soğukken ilk çalıştırdığımda akü lambası yanıyor. Farlar yanmıyor.

Gaza bastığımda Akü ışığı sönüyor, farlar yanıyor, trigerden az bişey gıcırt diye 5 saniyelik bir ses geliyor, devir düşüyor...

Sebebi nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu ayıktırıyım :)

Bende de, aracı soğukken ilk çalıştırdığımda akü lambası yanıyor. Farlar yanmıyor.

Gaza bastığımda Akü ışığı sönüyor, farlar yanıyor, trigerden az bişey gıcırt diye 5 saniyelik bir ses geliyor, devir düşüyor...

Sebebi nedir?

Sarj dinamosu zayıf sarj ettıgınden yanar o ışık. Kayıştan kaynaklıdır. Hala yaptırmadınmı kayışı?

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sarj dinamosu zayıf sarj ettıgınden yanar o ışık. Kayıştan kaynaklıdır. Hala yaptırmadınmı kayışı?

EMY & MZD

Elektrikçiye ölçtürdüm 14 küsür çıktı. sağlam dedi. kayışıda olmazsa hafta sonu göstereyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun sn ali gb arkadaşlar zaten olasılıkları yazmışlar , ekleyeceğim şuki kesin bu ışığında bir müşürü vardır, müşür arızasıda olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aküde sıkıntı olsa, ilk marşta belli eder, ben oyumu şarj dinamosunun kömürlerinden yana kullanıyorum, plase olarak da, kayış diyorum...

;)

Katılıyorum  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam akü yeni mi peki?

akü yeni değil de eski de değil. yaklaşık 1 senedir bu şekilde kullanıyorum. araç soğukken ışığı yanıyor, rolanti düşük seyrediyor. hafif gaz verince rolanti yükseliyor, trigerden 3-5 saniye gıcırtı sesi geliyor, araç tamamen ısınınca böyle bir sorun kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aküde sıkıntı olsa, ilk marşta belli eder, ben oyumu şarj dinamosunun kömürlerinden yana kullanıyorum, plase olarak da, kayış diyorum...

;)

Teşhisimde ısrar ediyorum Ali...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...